reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aga mi dzisiaj pokazywało nawet 50 tylko to musi jakiś czas trwać. Widocznie nie miałam aż takich dużych skoro jestem na patologii:no:
Mam już wynik z morfologii, zmniejszyły się z 102 na 93, ale musiałabym mieć mniej niż 70, więc sn będzie. Boję sie o oczy ale na zaświadczeniu mam względne wskazanie a nie wskazanie:szok:
Maria właśnie pytałąm położnej to te do okresu to zaczynają się ale to nie jest tak, że boli i za chwilkę mamy maleństwo;-)o przepowiadających poród to powiedziała, że napewno je poznamy:sorry::crazy:

Na kolacje 3 kromeczki, 1/4 pomidora, udko gotowane i 1 jajko. Sok pomidorowy. Kolacje dzielmy na 2. :happy:

reklama
Maria już się przyzwyczaiłam do rozbieżności w zaleceniach:tak:

Gabrielka na właśnie ta dłgość skurczy w połączeniu z siła świadczy o ich efektywności. Na pewno będzie dobrze. my mamy cukrzycowe dość męczymy sie w ciaży więc należą nam się krótki i mało bolesne porody;-):-):-) Pociesz się, że za kilka chwil bedziesz miała maluszka przy sobie. A już niedługo piękne święta w większym gronie:tak:

Emka wiem, ze to Twój debiut i na bank wspaniale sobie poradzisz. Ale słuchaj naszych rad to będzie Ci łatwiej i szybciej przywykniesz.

Mnie wciaż dręczą te bóle. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Czekam az mąż wróci i idę pod prysznic wczoraj troszke pomogło. Mąż drze się, że za długo siedzę pod wodą i mogę wywołać poród a nie złagodzić ból. Mądrala się znalazł. :-D:-D:-D

Aga dzięki za pocieszenie. Narazie nic kompletnie mnie nie chwyta więc :szok:chyba poczekamy:-p
A Twój mąż ma chyba racje z prysznicem. Dzisiaj mi położna mówiła o prysznicu, że wywołuje skurcze. :rofl2:

Zobaczymy dziewczyny jak to wyjdzie, Aga, Maria wszystkie mamy ten termin prawie taki sam to zobaczymy.
Emka głowa do góry, wszystkiego się nauczysz. Wystarczy nauczyć się swojego organizmu.

Emka to strasznie dużo. 2 łyżki ryżu to 1ww, ja na drugie danie mam 2ww. Jem sosy ale nie robie ich z torebki tylko typowo swojskie. A te 181 to po 1h czy po2h?

emka spokojnie

stres zwiększa cukier!!!

musisz do kolejnych posiłków jeść dużo warzyw których się nie liczy czyli papryka pomidor ogórek kapusty rzodkiewki z tego rób sałatki raczej bez sosów bo u mnie sos lub ketchup to 1 łyżeczka to 1ww

no i mięso nie smażone tylko gotowane lub pieczone:tak::tak::tak:

a nie możesz zadzwonić do punktu konsultacyjnego u nas taki jest i dietetyczka wszytko ci wytłumaczy:tak::tak::tak:
bo tak bez szkolenia z diety to się w jakąś chora psychozę wkręcisz

spokojnie:tak::tak::tak:

macie moją fotke dla poprawy humorku ostatni dzień 26 tygodnia

ale brzuchol :)
ja w 29 mam taki ze panie reklamujace w centrum handlowym nowy klub fitness chcialy mnie zapisac na zajecia ;) jak powiedzialam ze jestem w ciazy to mowily ze chyba poczatek ;)

a pytanko: szalejecie czasem i jecie cos slodkiego ? :) jak tak to co i jak czesto ? a co myslicie o chrupkach kukurydzianych ? :)

Ostatnia edycja:
reklama
Rybka super brzuszek, duży już:tak:
emka rybka ma rację dużo warzyw ja sprawdziłam i majonez mi nie szkodzi i ziemniaki też nie dzisiaj jadłam upieczoną wołowinę z ziemniakami i cebula zalane majonezem, ale nie jadłam tego majonezu, tylko ziemniaki i wołowinkę do tego ugotowany kalafior i po godzinie 113 i powiem szczerze najadłam się :-)
no więc spokojnie nauczysz się co i jak jesz zobaczysz za jakiś czas ten cukier będzie w normie!

Do góry