reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Znów pochmurny dzień, tylko się schować pod kocem z kubkiem gorącego kakao.;-)

Lea jak dla mnie to Twoje cukry ok tylko ten na czczo troszkę podwyższony bo ja mam normę do 90. Czy Ty nie mierzysz po każdym posiłku? Pytam bo napisałaś pomiary z godziny dwunastej i wieczornej. Tak kazali Ci mierzyć? Chyba każda z nasz dowiedziała się więcej z tego wątku niż od swoich lekarzy. A Ty się niczym nie denerwuj bo już dużo Ci do końca nie zostało!

Kuroslaw jak zgaga? Mi pomagają migdały ale nie jem ich bo mam po nich straszne wzdęcia:szok:

Emka jak czytam twoje wpisy to czuję sie jak bym czytała swoje pierwsze. Też tak panikowałam. Ale dziewczyny mają rację jak bedziesz miała glukometr to sytuacja trochę ci się rozjaśni i będzie z górki. Kup go jak najszybciej bo bez niego oszalejesz. Co do ziemniaków to ja jem je prawie codziennie bo nie podnoszą mi cukrów a zaspokajają głod.

Maria co to za lekarz?:szok::szok::szok: przecież teraz na końcówce powinien Cię zbadać. A mówiłaś mu o tym, że wypadł Ci czop? Iza chyba rodziła na Starynkiewicza i jest zadowolona.

Gabrielka to zaszalałaś:-D ale od jednego razu nic się nie stanie a ile przyjemności :-D:-D:-D

reklama
hej słodziaki

jedno dniowa nieobecność a tu naskrobałyście:szok::szok::szok:

my wczoraj byliśmy u diabetologa i chyba był zlot ciężarnych szok:szok::szok::szok: zawsze była 2-3 w kolejce wczoraj w pierwszej 15-stce:cool: maskara ale cóż

no i co mam dodatkowo insulinke do obiadku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

i więcej na noc bo cukry mam mieć do 85!!!

ALE ALE są też miłe aspekty wizyty:tak::tak::tak:

we wigilie pani dr powiedziała jak mam posiłki poprzesówać i ile dac insuliny i o 17.30 moge jeść aż 9ww+jakieś ciacho ale najpierw insulinka:tak::tak::tak:

super co:-D:-D:-D

jak to małe rzeczy nas ciesza:-D:-D:-D

myslałam ze kolejna wizyta w przyszłym roku ale nie:no::no::no: 29 grudnia jeszcze chce mnie widzieć ale to dobrze zapytam jak w sylwestra:tak::tak:

słodkiego dnia

WRRR
dzien zaczynam od wkurzenia sie...
nie ma wody ani w kuchni ani w lazience..
dzwonie do poradni a tam wolne miejsca owszem sa ale po nowym roku ;/
wiecie moze jaka waznosc ma skierowanie do szpitala?

Rybka no to zapowiada się super wigilia. Ja mam ndzieję, że w wigilię będę mogła zjesc sernika bez obawy, że podskoczy mi cukier.;-)

Emka no to masz dzisiaj "super" dzień. ;-) Niestety nie mam pojęcia do kiedy jest wązne skierowanie ale może inne dziewczyny wiedzą. Z tymi miejscami w poradni to jakaś porażka i jak się nie denerwować. Kup glukomtr i trzymaj dietę a wszystko bedzie dobrze. :tak:

w innym szpitalu na 30 grudnia. teraz sobie uswiadomilam ze ja chodze prywatnie do lekarza i od niego mam skierowanie to nie wiem wogole czy takie skierowanie od lekarza prywatnego obowiazuje w szpitalach panstwowych ? ;/

Emka ja też chodzę prywatnie i miałam skierowanie do poradni ale była na nim pieczątka przychodni w której mój learz przyjmuje na kasę chorych. Jak zadzwoniłam do poradni (Poznań) to pytały czy chodzę prywatnie i co jest na skierowaniu. Jak Twój lekarz przyjmuje na kasę chorych to poproś go żeby przystwił na wszelki wypadek pieczątkę przychodni. Bo różnie to bywa.:sorry:

łojezuuu...
mam napisane praktyka lekarska,imie nazwisko, adres, regon i nip. i tyle. aha i jakis numer skladajacy sie z 7 cyfr pod numerem telefonu.

Aga wierze że sobie podjesz w święta:tak::tak:

emka - spokojnie zadzwoń do rodzinnego i niech ci wystawi skierowanie i tyle ja tam miałam
ale u was terminy:szok::szok::szok::szok:

u nas idziesz i jako ciężarna z marszu jesteś przyjęta:tak::tak::tak:

emka: moje skierowanie od prywatnego lekarze nie wzbudziło najmniejszych wątpliwości, więc myślę, że nie powinni ci robić wstrętów. Zadzwoń na Banacha i ewentualnie w środe do Bródnowskiego na nr, który ci dałam w privie. Ja do tej pory nie byłam u diabetologa po tym niby szkoleniu na Karowej, gdzie dali mi tylko kartki z rozpiską wymienników, które spokojnie możesz ściagnąc z internetu i żyję i cukry mi sie dobrze trzymają. Więc nie panikuj, jak będziesz mierzyć glukometrem i będa w normie to ok, zacznij sie martwić jak mimo diety będą za wysokie.

Maria: Iza rodziła na Starynkiewicza i bardzo zadowolona z personelu. Z kolei na Karowej trochę ładniej:sorry:. Mnie moja prowadząca ginekolog maca przy każdej wizycie, więc hmm... a jakies USG będziesz jeszcze robiła? bo tam też bys się o szyjce dowiedziała... a może po prostu spytaj się go, to cię wtedy zbada dla świętego spokoju...

Lea: te cukry fajnie, tylko zależy co jesz :-) Bo może ty za mało węglowodanów jesz i takie masz super wyniki;-)

a z teorią 36tego tygodnia to ja bym się chyba zgodziła, bo przed ciążą nie miałam na czczo takich wyników. Codziennie poniżej 90. wczoraj nawet 85! dzisiaj 88:tak:

Aga: ty to na wigilie będziesz białe buły jadła!:-)

reklama
Witam w południe:-)
U mnie poranne 88:-Dpo 2 kromkach żytniego chlebka i jabłko 100:-D do tego był godzinny spacerek. Po wczorajszych wafelkach i kolacji cukry w normach więc jak to zrozumieć:szok:

Emka przestań się tak denerwować. Kup glukometr i się uspokoisz:tak: Będziesz wiedzieć na czym stoisz! Ja ziemniaków prawie wogóle nie jem, podnoszą mi strasznie cukier i ryż:wściekła/y:
Dziewczyny dobrze, że to końcówka:sorry: Nie mam sił już do diety i pilnowania się, na okrągło jestem głodna, na okrągło bym jadła a najchętniej to słodycze:rofl2:

Na obiad zamiast zupki zjadłąm sałątkę więc do tego jabłko i już drugie.
W mojej poradni diabetologicznej -co do chleba- pielęgniarka mówi , że obojętnie jaki , chleb to chleb. Najlepiej wogóle go nie jeść.

Mam dzisiaj strasznego lenia:wściekła/y: i strasznie spać mi się chce:ninja2::ninja2::ninja2:

Do góry