reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Kaska super że masz dobre wyniki na początku byłam bardzo zdeterminowana żadnego podjadania a jak jestem przy końcówce to mi się zdaża.Jak pokazałam diabetologowi USG bo niby mały jest większy to stwierdził że wcale nie jest duży bo odpowiada wymiarami 32 tyg czyli ma tyle ile powg inien a gin powiedział że jest większy , ale mój Nikodem też w 36 tyg się urodziłz wagą 3150 i nie miałam wtedy cukrzycy i może poprostu moje dzieciaczki są duże i tyle. Oby tylko mały nie przesadził z wagą .

reklama
Kaska ja też jeszcze niedawno byłam tak jak ty i już zleciało od wizyty do wizyty i proszę a taraz zjadłam budyń capucino ale tylko troszkę ciekawe jaki będzie cukier aż sprawdzę z ciekawości.

kaska76- ja tez pamietam ten okres. W 18 tygodniu dowiedzialam sie o cukrzycy ciazowej. Mialam byc na diecie przez 5 miesiecy. A teraz 3 miesiace mam juz za soba. Dieta jest ciezka na poczatku-potem przyzwyczajasz sie do jedzenia, godzin posilkow. Jak tylko cukier jest w normie dzialasz jak robocik wg schematu: mierzenie cukru, posilek mierzenie.....:-)
Za półtorej tygodnia mam USG więc zobaczymy jak na tej dietce rozwija sie moje maleństwo.... troche sie boje....
kasiulkaW-ja tez juz bym chciala być w 36 tygodniu:blink:

Dziewczyny z całego serduszka życzę wam wytrwałości ja np bardzo bałam się insuliny a ona nie jest wcale zła wręcz przeciwnie . A cukier po budyniu 116 rewela . W czwartek wizyta u diabetologa a mówił że może się już nie zobaczymy a ja mu zrobię niespodziankę ale na następną mam nadzieję się już z nim nie spotkać i sie rozpakować hihihi.:-D:-D:-D:-D

Ehhh ten czas mi i tak szybko leci. To moja 1-sza dzidzia więc dla mnie jest wszystko nowe... Ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad tym, że dla dzidziusia jeszcze nic nie mam, ba nawet za wielkiego pomysłu co potrzeba to nie mam ;-) Mimo, że jestem na zwolnieniu to jakoś nie mam czasu zająć się tym wszystkim, no ale do czerwca mam czas ;-) U nas dzisiaj od rana przepiękna pogoda... wczoraj umyłam okna, a dzisiaj chyba zmienię pościel i wyniosę na balkon... uwielbiam jak pościel pachnie wiatrem i słońcem... Miłego dnia dziewczyny Wam życzę :-)

A ja przygotowuję wszystko do remontu pokoju moich córek, tzn pakuję, wynoszę itp. Chciałabym mieć już to wszystko z głowy i zacząć sprzątanie, no ale do tego jeszcze daleko. Najpierw malowanie, potem montaż komandora, plus tego wszystkiego jest taki, że mam dużo ruchu, to może i cukry spadną, bo ostatnio różnie z nimi bywa:zawstydzona/y:

hej kobiety
ja już co prawda urodziłam ale od 10 tyg ciąży po zdiagnozowaniu u mnie cukrzycy ciążowej byłam na insulinie . 3 razy dziennie brałam po 18 jednostek insuliny a na noc 30 . Chcę Wam powiedzieć że urodziłam zdrowego chłopczyka , więc wiem że lekko Wam nie jest ale nie martwcie się o maluszki bo jeśli będziecie uważać to wszystko będzie dobrze . Pozdrawiam :-)

Witam,

Po trzech dniach dodzwaniam się do szpitala :tak: Pani załatwiła mnie przez telefon :szok: Wbrew twierdzeniom mojego lekarza, powiedziała, że wyniki mam w normie :szok: I że nie mam co przyjeżdżać bo do lekarza i tak nie trafię bo najpierw to ona sprawdzam wnyki, a dopiero potem zapisuje na wizytę :szok:

No ja się cieszę, ale jestem w szoku :tak::tak::szok:
Zdążyłam się już zapisać do diabetologa prywatnie. Pójdę bo mam straszny mętlik w głowie. No ale kamień spadł mi z serca :tak:

Miłego dnia i niskich cukrów kobitki :tak:

reklama
Hej dziewczyny ja od rana czuję się okropnie jak wstałam to bardzo kreciło mi się w głowie cukier miałam 76 a po śniadaniu 96 to bardzo mało a zjadłam 2 parówki i dwie kromki z żółtym serem więc powinnam mieć o wiele większy.Zjadłam kawałek czekolady i zobaczymy czy mi przejdzie teraz lerzę ale w głowie i tak mi się kręci jutro wizyta u lekarza .
Mama Helenki dobrze że się zapisałaś prywatnie bo będziesz spokojniejsza po rozmowie z lekarzem a nie z siostrą przez telefon powodzenia.

Do góry