reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

witajcie słodkie ciężarówki

ja od wczoraj w szpitalu:-:)-:)-:)-(

bóle skurcze co 10-15 minut ale jakoś się trzymamy szyjka się trochę skróciła ale jest nieźle co do diety mam nowy posiłek czyli mam już ich 9:szok::szok::szok: ale to dlatego, że cukry mi spadają i mdleje

wierzę że będzie ok

słodkei pozdrowionka

rybka, trzymaj się!! dobrze że jesteś w szpitalu, mają na Ciebie oko i jesteś pod kontrolą! Będzie dobrze, zobaczysz :tak:
wiadomo już kiedy wyjdziesz?

reklama
Rybka trzymaj się. 9 posiłków? to Ty na okrągło jesz?

Jestem po wizycie u gin, Mały waży 2500, jest bardzo ruchliwy, 150 tętno - czuję to, tylko, że mam rozwarcie na jeden palec i skróciła ma się szyjka macicy. Powiedział, że to już 36t więc można się tego spodziewać, a jutro mam dzwonić do opola, umówić się. Zobaczymy co mi powiedzą. Jeszcze mam zawieź do laboratorium posiew. Powiedział, że on by robił koło 4 grudnia cc, ale to następni będą decydować.
Aga czy takie rozwarcie to norma? Powiedział, że spacerować mogę ,ale żebym już nie brała się za duże porządki czy dźwiganie.
Przestraszyłam się.:-(

Witam słodką mamę
Monia cukry to zmieniaki, ryż, kasza, przede wszystkim białe pieczywo, owoce (banany i winogrona najwięcej). wejdź na stronę www.tabele-kalorii.pl tam wpisując każdy produkt zobaczysz ile jest węglowodanów. To nie tylko słodycze.

witajcie słodkie ciężarówki

ja od wczoraj w szpitalu:-:)-:)-:)-(

bóle skurcze co 10-15 minut ale jakoś się trzymamy szyjka się trochę skróciła ale jest nieźle co do diety mam nowy posiłek czyli mam już ich 9:szok::szok::szok: ale to dlatego, że cukry mi spadają i mdleje

wierzę że będzie ok

słodkei pozdrowionka

rybka napewno będzie dobrze mam nadzieję że opanują skurcze i będziesz moła wrócić do domku
czekamy na dobre wiadomości trzymaj się

9 posiłków :szok:nie no tyle to bym nie wcisnęła

Iza sprawdzasz jeszcze cukry?

Iza sprawdzasz jeszcze cukry?

nie sprawdzam... na początku kilka razy po niezwyklym jedzeniu, takim jak kajzerka, sprawdzałam. A teraz zrobię zgodnie z zaleceniem krzywą za miesiąc i zamierzam sprawdzać cukier raz, może dwa razy na rok :-D
a Ty - sprawdzasz jeszcze?

moja mała księżniczka wybrałą sobie na porę na aktywność..00-03 :eek: a przed 7 muszę wstawać dzieci do przedszkola i szkoły wybrać i odwieźć :confused2: długo tak nie pociągnę:sorry:

Nie wierzę własnym oczom, co się z Wami dzisiaj dzieje!?:szok::szok::szok: Wszystkie już zdrowe czy na porodówce?;-);-);-) Zagladam dopiero teraz bo pół dnia spędziłam u mechanika miało trwać pół godziny a potrwało pół dnia. Dobrze, ze w pobliżu był sklep bo mogłam zjesc drugie sniadanie. Teraz już po podwieczoreku (kanapka z serem i ogórkiem i kawka z mlekiem).

Iza zdziwiłam się jak zobaczyłam godzine Twojego wpisu, rzeczywiście mała daje Ci popalić. A masz chwilę żeby przespać się w dzień?

Monia witam nową mamę. Która to ciaża? Ja w poprzedniej też miałam cukrzycę a w pierwszej nie wiem bo nie robili mi tego badania. Słodycze nie zawsze podnoszą cukier i to własnie jest najśmieszniejsze. Najgorsze sa węglowodany proste pochodzące z białego pieczywa, mąki itp. Owoce moge jesc nawet winogrono i banany na jakiś czas ale w małych ilościach. oprócz tego jem też mandarynki pomarancza i jabłka. prawie codziennie zjdam jakiś owoc. Jeśli puchniesz to kontroluj cisnienie i pij dużo wody powinno pomóc. Poza tym zaglądaj często do Nas to bedzie Ci łatwiej. :tak::tak::tak: A jakie miałaś wyniki po obciążeniu glukozą?

rybka nogi razem i do przodu:tak::-D:-D zaszaleli dajac Ci 9 posiłków. ja czasem czuję się taka objedzona, ze nie moge zasnąć. :tak:

hidi fajnnie, ze unormowały Ci sie teraz cukry przynajmniej mniej stresu. Może u mnie tez tak będzie za tydzien albo dwa. Chociaż dzisiaj rano było 89 więc jest ok. Jeszcze troszkę...:tak:

Gabrielka nie martw się tym rozwarciem na zapas bo ja mam na centymetr od kilku tygodni. też mam zalecenia odpoczywać i nie przesadzać z dźwiganiem i porządkami. Nic się nie bój bo stres może pogorszyć sprawę. A to już u Ciebie 36 tydzień to te dwa tygodnie wytrzymasz. Fajnie, że na swięta bedziemy miały już maluchy przy sobie:-D piękne to bedą świeta. Ciekawe czy spadnie snieg.

Ostatnia edycja:
Witam słodziutkie.
Kurcze ciekawe jak tam Rybka....ona marcowa tak jak ja, no ja może bliżej lutego ale mniejsza o to.
Żeby wszystko było dobrze.................................
Napisz jak się czujesz jak znajdziesz chwilkę.

AgMich no spokojnie tu dzisiaj, nie było dużo do nadrabiania;-);-)
Gabrielka i AgMich Będziecie miały dzieciątka na święta.....takie słodziutkie prezenciki.......

A ja jutro wreszcie do tego diabetologa........zdam relacje póżniej.

Cześć dziewczyny
Aga dzięki za pocieszenie, mam nadzieje, że będzie dobrze,
Dziś miałam straszne nerwy. Zadzwoniłam rano do opola umówić się na cc i co usłyszałam? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Oni nie umawiają się na cc tylko proszę przyjechać tydzień przed terminem czyli w moim przypadku 14.12. Nawet nie zapytała dlaczego mam cc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tylko mam przyjechać i położyć się na oddzial. wyszłam z siebie, jak tak można. Najgorsze jest to , że wymóg jest taki, że należy najpierw zadzwonić. Dziewczyny Opole ul. Reymonta - przereklamowany szpital. Nie mogłam się uspokoić, ale dodzwoniłam się wkońcu do mojego gin i mam być u niego 30.11. Trochę mnie uspokoił, ale również był zdziwiony, że takie mają podejście.
U mnie rano 100, ale to jest dziwne, najpierw zmierzyłam z prawej ręki z najmniejszego palca 107, a z lewej (z tej której mierze zawsze) 100 i co można o tym sądzić.
Mam nadzieję, że tak jak pisze Aga będziemy na święta z naszymii Maleństwami :-D
Coraz większe przerażenie mnie bierze, nawet zaczełam pakować wkońcu torbę tylko, że jest za mała;-) i chyba myszę wziąść tą największą:-)

Dziewczyny koleżanka powiedziała, że warto zainwestować w maść czy krem przeciwbólowy do brodawek. Byłam wczoraj w aptece i pani mi poleciła bepanten ale to raczej nie jest przeciwbólowy, czy Wy macie coś takiego godne polecenia?

Dziś miałam 115 po barszczu czerwonym i kawie z mlekiem., wczoraj miałam po tym samym i tej samej ilośći 95 - czyżby przez nerwy aż tak cukier skoczył???:szok::szok::szok:
Dzisiaj rano to miałąm wrażenie, że urodzę. To była moja podświadomość - chyba naprawdę mam cykora i zabardzo się przejmuję:cool:
Czy laktator należy brać do szpitala?
Mam mnóstwo pytań, ale wiem, że Wy mi na nie odpowecie:-D

Czy ktoś wie co z Basią?:-)
Miłego wieczorku życzę:-)

reklama
witam serdecznie....
weszlam na watek ,dawno temu juz czytalam wasze wpisiki,ale nie przypuszczalam ,ze mnie tez ten watek bedzie tyczyl:-(
jestem jeszcze lekko w malym szoku....dzis spedzilam na badaniach u swojego ginekologa prawie 4 godziny...badali ,macali i wogule.....no i dostalam diete:-(
nie mialam nigdy cukrzycy ciazowej wiec niebardzo wiem co i jak.....diete mam stosowac i przyjsc za 2 tygodnie na nastepne badanie...w swoim watku pisalam o swojej wadze i t d...znowu schudlam ,jem bardzo malo slodyczy wiec skad ten cukier??
strasznie puchne ...do tego obecnie mam zapalenie oskrzeli i doszedl antybiotyk....
jem a raczej jadlam duzo owocow,ale teraz mam zakaz...max 2 jablka tygodniowo jestem poprostu zla....:wściekła/y:

witam slodkie mamusie dawno mnie nie bylo ale widze ze spokoj na forum.
Ja tak samo jak Ty Monia byłam w szoku ze mam cukrzyce, z kolei owoce moge dowoli a jablek juz powoli mam dosyc:-p waga Ci sie unormuje jak juz bedziesz wiedziala jak komponowac sobie posilki po ktorych masz dobry cukier. Ja juz jestem trzy tygodnie na dietce i wiem co moge a co nie. Z puchnieciem tez mam problem puchna mi dlonie i nogi, obraczke musialam zdjac bo kiedys rano obudzilam sie z bolem palca bo prawie krew nie doplywala i do tej pory dretwieje mi ten palec. Ze slodyczami to jest roznie ja uwielbiam ciasta ale teraz to odpada bo cukierszaleje ale po Grzesiu w czekoladzie jest ok lub po jakims pudingu.
Wczoraj pochwale sie bylam na zakupach dla malego takie tam dobiazgi, zostaly mi najdrozsze sprawy:szok: az sie boje.

Do góry