AgMich: koszulki i majtory kupiłam w realnym sklepie :-), przy okazji kupowania sztruksów :-)
Czekam z niecierpliwościa na Izę, może mi sprzeda swojego diabetologa:-)
Maria 28:Majtki fizelinowe to sa majtki jednorazowe, takie cieniutkie. Jak byłaś kiedys w SPA, to tam dają do zabiegów upiększających :-)
wczoraj przesadziłam lekko i zjadłam pierogi ruskie zagryzione 3 kawaleczkami serniczka i po godzinie 139, a po dwóch 150! Poszłam na spacer za karę...
wczoraj miałam w ciągu dnia 4 godziny przerwy między II śniadaniem i obiadem (tymi pierogami właśnie) i nie wiem czy to przez to, czy przez mało węglowodanowy posiłek o 21.30, ale oczywiście paskudne ketony sie pojawiły...
Ketony nie mają nic wspólnego z wysokim cukrem... a te paski Ketodiastix sa bardzo pożyteczne i dzieki wam je mam, bo oczywiście w poradni na Karowej moje pytanie o ketony olali.
Rano miałam 93, a o 3 w nocy 96, myślę, że nienajgorzej... tylko mam nadzieję, że nie będę musiała wybierac pomiędzy niskimi cukrami na czczo a ketonami... przy okazji obalilam swoja teorie o wysokich cukrach po nieprzespanej nocy, bo cala noc nie zmruzylam oka a jak widac cukry spadaly zamiast rosnac, mimo, ze pomiar rano zrobilam dopiero o 9.30... Teraz wiem, ze nic nie wiem...
Co do porodów w specjalnych szpitalach to chodzi tylko o insuline, przy cukrzycy z dieta w każdym można rodzić.
Dopytam sie jeszcze w Orłowskim dokładniej, czy oby na pewno z ewentualna insuliną mnie tam przyjmą, ale wydaje mi się, że tak. Kiedys ponoć nawet z tą z dietą można było tylko na Karowej rodzić, ale cukrzyca jest teraz tak popularna :-) (czego jesteśmy dowodem), że można w każdym.
Klara: ja mam normy do 95 na czczo i do 140 po godzinie po posiłku.
gosia8211: dzięki za pocieszające wieści, bardzo nam się takie przydają :-)