Nawet więcej potrafi zawyzacJa bez insuliny. Kanapka z serem lub szynką i warzywa. No, ale mierzę dopiero od piątku. Zastanawiam się tylko, dlaczego przy krzywej pomiar na czczo był ok, a teraz mam problem tylko z porannym. Możliwe, że glukometr zawyża aż około 10?
reklama
Rachelita
Fanka BB :)
Myślę, że tak ale obowiązują nas wyniki z glukometruJa bez insuliny. Kanapka z serem lub szynką i warzywa. No, ale mierzę dopiero od piątku. Zastanawiam się tylko, dlaczego przy krzywej pomiar na czczo był ok, a teraz mam problem tylko z porannym. Możliwe, że glukometr zawyża aż około 10?
crainte
Dlatego bardzo się nie stresuję tylko kombinuję z kolacjąMyślę, że tak ale obowiązują nas wyniki z glukometru
Madlein
Ja co bym wieczorem nie zjadła to rano i tak cukry koło 100-110. Już nawet diabetolog mówiła mi, że jak nie ruszą to z 12j mam przejść na 14j. No ale niestety nic to nie daje.
Na śniadanie np. jem bułkę grahamkę z chudą wędliną albo serkiem Almette i pomidor do tego, a cukry i tak powyżej 130 (i do posiłku biorę dodatkowo 6j).
Na śniadanie np. jem bułkę grahamkę z chudą wędliną albo serkiem Almette i pomidor do tego, a cukry i tak powyżej 130 (i do posiłku biorę dodatkowo 6j).
aspekt
A nie próbowałaś na śniadanie czegoś kompletnie innego, np. jajko, ciecierzyca, ogórek, sałata, orzechy?Ja co bym wieczorem nie zjadła to rano i tak cukry koło 100-110. Już nawet diabetolog mówiła mi, że jak nie ruszą to z 12j mam przejść na 14j. No ale niestety nic to nie daje.
Madlein
Po jajku też cukier mam wysoki. Orzechy odpadają, na niektóre jestem uczulona. Ogórek wywołuje u mnie zgagi, a sałatą jako dodatek też nie zmieniała za wiele w cukrach. Myślę, że chodzi tu o pieczywo. Ostatni nie miałam grahamki to zjadłam bułkę orkiszową i był nieco niższy cukier. Ewentualnie tylko na chrupkie przejść, ale tego sporo muszę zjeść żeby poczuć, że coś na ruszt wjechało.A nie próbowałaś na śniadanie czegoś kompletnie innego, np. jajko, ciecierzyca, ogórek, sałata, orzechy?
Rachelita
Dietetyk szpitalny kazał mi uważać na bulki grahamki bo, ponoć, cukry po nich wariująPo jajku też cukier mam wysoki. Orzechy odpadają, na niektóre jestem uczulona. Ogórek wywołuje u mnie zgagi, a sałatą jako dodatek też nie zmieniała za wiele w cukrach. Myślę, że chodzi tu o pieczywo. Ostatni nie miałam grahamki to zjadłam bułkę orkiszową i był nieco niższy cukier. Ewentualnie tylko na chrupkie przejść, ale tego sporo muszę zjeść żeby poczuć, że coś na ruszt wjechało.
Koniczynka93
Koniczynka93
Ja dziś na czczo 85, więc po prostu te dwa dni ostatnie miałam jakieś niższe cukry aa dawki nie zmniejszałam wczoraj
reklama
crainte
Ja mam dziś 88 i to już sukces, bo odkąd mierzę mam codziennie równe 90 Kolację zjadłam chwilę póżniej, sniadanie chwilę wcześniej i zobaczymy co dalej. Mialam przerwę nocną ustawioną na 10 godzin... Chyba za dużą jednak.. Też winię trochę chleb, bo czy on uczciwie żytni i razowy to nie jestem pewna. Ale jakiś drugi mały sukces mam. Pierwszy to wczorajszy obiad, który mi smakował i utrzymał dobry cukier i będzie też smakował innymJa dziś na czczo 85, więc po prostu te dwa dni ostatnie miałam jakieś niższe cukry aa dawki nie zmniejszałam wczoraj