reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A pytanie z innej beczki, przy jakich wartościach na czczo zmniejszyłaś dawkę insuliny? U mnie dziś 77, a wczoraj 76 i nie wiem czy zjechać o jedną jednostkę, czy co robić...
Ogólnie cukry mam teraz niższe po rzeczach i posiłkach sprawdzonych. Wizyta u ginekologa dopiero za tydzień, mam nadzieję że z dzidzią wszystko ok, bo trochę mnie zastanawia ten spadek cukrów w 26 tygodniu....
Dość niskie, żebyś w hipoglikemie nie wpadła. Pilnuj żeby mieć coś do zjedzenia pod ręką gdyby zrobiło Ci się słabo lub zimno.

reklama
Dość niskie, żebyś w hipoglikemie nie wpadła. Pilnuj żeby mieć coś do zjedzenia pod ręką gdyby zrobiło Ci się słabo lub zimno.
Sprawdzam w nocy właśnie dziś mierzyłam o 3 i wynik 87, więc w normie. Bo między 2 a 4 ma być 70-90, tylko dość szybko spadło do 6 bo aż do 77...

Sprawdzam w nocy właśnie dziś mierzyłam o 3 i wynik 87, więc w normie. Bo między 2 a 4 ma być 70-90, tylko dość szybko spadło do 6 bo aż do 77...
Ja się często budzę o 4-5 rano glodna, ale o 6 biorę na czczo letrox więc już nie jem nic o tym dzikim świcie. Zagluszam burczenie w brzuchu i idę dalej spać. Muszę kiedyś sprawdzić z ciekawości jaki mam wtedy cukier. Dodam, że nigdy nie mialam ketonow w moczu z rana.

Ja się często budzę o 4-5 rano glodna, ale o 6 biorę na czczo letrox więc już nie jem nic o tym dzikim świcie. Zagluszam burczenie w brzuchu i idę dalej spać. Muszę kiedyś sprawdzić z ciekawości jaki mam wtedy cukier. Dodam, że nigdy nie mialam ketonow w moczu z rana.
Ja letrox biorę jak się przebudzam na WC. Potem wstaje i żelazo łykam i powoli się ogarniam i robię śniadanie.
Jak się nie przebudzę na WC nad ranem to gorzej bo najpierw letrox potem żelazo i dopiero śniadanie

To mi nie burczy nawet przy tym cukrze 77... Chodź nie wiem czy burczenie i poziom cukru ma jakieś powiązanie 🤔 sprawdź z ciekawości.. Ja ketonów też nie mam, poza trzema dniami w kwietniu jak chorowałam i miałam gorączkę 😉

To mi nie burczy nawet przy tym cukrze 77... Chodź nie wiem czy burczenie i poziom cukru ma jakieś powiązanie 🤔 sprawdź z ciekawości.. Ja ketonów też nie mam, poza trzema dniami w kwietniu jak chorowałam i miałam gorączkę 😉
A już myślałam, że tylko ja jestem głodna w nocy :-) Jem późno, bo 22.30, a i tak szukam pomysłu na kolację, bo niezmiennie mam na czczo 90... Od kilku dni równo 90 i marzy mi się z tego zejść...

A już myślałam, że tylko ja jestem głodna w nocy :-) Jem późno, bo 22.30, a i tak szukam pomysłu na kolację, bo niezmiennie mam na czczo 90... Od kilku dni równo 90 i marzy mi się z tego zejść...
Od początku jem na kolację 2 kanapki z serem lub szynką oraz warzywami i dopiero po kilku dniach brania insuliny (stałe 34j.) cukier spadł mi poniżej 90 na czczo

reklama
Od początku jem na kolację 2 kanapki z serem lub szynką oraz warzywami i dopiero po kilku dniach brania insuliny (stałe 34j.) cukier spadł mi poniżej 90 na czczo
Ja bez insuliny. Kanapka z serem lub szynką i warzywa. No, ale mierzę dopiero od piątku. Zastanawiam się tylko, dlaczego przy krzywej pomiar na czczo był ok, a teraz mam problem tylko z porannym. Możliwe, że glukometr zawyża aż około 10?

Do góry