Dość niskie, żebyś w hipoglikemie nie wpadła. Pilnuj żeby mieć coś do zjedzenia pod ręką gdyby zrobiło Ci się słabo lub zimno.A pytanie z innej beczki, przy jakich wartościach na czczo zmniejszyłaś dawkę insuliny? U mnie dziś 77, a wczoraj 76 i nie wiem czy zjechać o jedną jednostkę, czy co robić...
Ogólnie cukry mam teraz niższe po rzeczach i posiłkach sprawdzonych. Wizyta u ginekologa dopiero za tydzień, mam nadzieję że z dzidzią wszystko ok, bo trochę mnie zastanawia ten spadek cukrów w 26 tygodniu....
reklama
Koniczynka93
Fanka BB :)
Sprawdzam w nocy właśnie dziś mierzyłam o 3 i wynik 87, więc w normie. Bo między 2 a 4 ma być 70-90, tylko dość szybko spadło do 6 bo aż do 77...Dość niskie, żebyś w hipoglikemie nie wpadła. Pilnuj żeby mieć coś do zjedzenia pod ręką gdyby zrobiło Ci się słabo lub zimno.
Ja się często budzę o 4-5 rano glodna, ale o 6 biorę na czczo letrox więc już nie jem nic o tym dzikim świcie. Zagluszam burczenie w brzuchu i idę dalej spać. Muszę kiedyś sprawdzić z ciekawości jaki mam wtedy cukier. Dodam, że nigdy nie mialam ketonow w moczu z rana.Sprawdzam w nocy właśnie dziś mierzyłam o 3 i wynik 87, więc w normie. Bo między 2 a 4 ma być 70-90, tylko dość szybko spadło do 6 bo aż do 77...
Nelka85
Ja letrox biorę jak się przebudzam na WC. Potem wstaje i żelazo łykam i powoli się ogarniam i robię śniadanie.Ja się często budzę o 4-5 rano glodna, ale o 6 biorę na czczo letrox więc już nie jem nic o tym dzikim świcie. Zagluszam burczenie w brzuchu i idę dalej spać. Muszę kiedyś sprawdzić z ciekawości jaki mam wtedy cukier. Dodam, że nigdy nie mialam ketonow w moczu z rana.
Jak się nie przebudzę na WC nad ranem to gorzej bo najpierw letrox potem żelazo i dopiero śniadanie
Koniczynka93
To mi nie burczy nawet przy tym cukrze 77... Chodź nie wiem czy burczenie i poziom cukru ma jakieś powiązanie sprawdź z ciekawości.. Ja ketonów też nie mam, poza trzema dniami w kwietniu jak chorowałam i miałam gorączkęJa się często budzę o 4-5 rano glodna, ale o 6 biorę na czczo letrox więc już nie jem nic o tym dzikim świcie. Zagluszam burczenie w brzuchu i idę dalej spać. Muszę kiedyś sprawdzić z ciekawości jaki mam wtedy cukier. Dodam, że nigdy nie mialam ketonow w moczu z rana.
crainte
A już myślałam, że tylko ja jestem głodna w nocy :-) Jem późno, bo 22.30, a i tak szukam pomysłu na kolację, bo niezmiennie mam na czczo 90... Od kilku dni równo 90 i marzy mi się z tego zejść...To mi nie burczy nawet przy tym cukrze 77... Chodź nie wiem czy burczenie i poziom cukru ma jakieś powiązanie sprawdź z ciekawości.. Ja ketonów też nie mam, poza trzema dniami w kwietniu jak chorowałam i miałam gorączkę
Koniczynka93
Ja na późną kolację jem kanapkę z sałata i serem żółtymA już myślałam, że tylko ja jestem głodna w nocy :-) Jem późno, bo 22.30, a i tak szukam pomysłu na kolację, bo niezmiennie mam na czczo 90... Od kilku dni równo 90 i marzy mi się z tego zejść...
Rachelita
Od początku jem na kolację 2 kanapki z serem lub szynką oraz warzywami i dopiero po kilku dniach brania insuliny (stałe 34j.) cukier spadł mi poniżej 90 na czczoA już myślałam, że tylko ja jestem głodna w nocy :-) Jem późno, bo 22.30, a i tak szukam pomysłu na kolację, bo niezmiennie mam na czczo 90... Od kilku dni równo 90 i marzy mi się z tego zejść...
reklama
crainte
Ja bez insuliny. Kanapka z serem lub szynką i warzywa. No, ale mierzę dopiero od piątku. Zastanawiam się tylko, dlaczego przy krzywej pomiar na czczo był ok, a teraz mam problem tylko z porannym. Możliwe, że glukometr zawyża aż około 10?Od początku jem na kolację 2 kanapki z serem lub szynką oraz warzywami i dopiero po kilku dniach brania insuliny (stałe 34j.) cukier spadł mi poniżej 90 na czczo