reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
A ja dziś zgrzeszyłam wieśmakiem i frytkami w maku… z racji tego sensora sobie pozwalam trochę więcej żeby przetestowac i po godzinie 110 i nie było żadnego wybicia wcześniej :)
O nieee, no to teraz pokusiłaś 😱 Ja już na końcówce, więc nie będę kombinować, ale w sumie szkoda, że wcześniej nie pomyślałam o sensorze.
Tylko jeszcze mam taką myśl: to jednak było tłuste jedzenie, więc wybicie może być po kilku godzinach. Z ciekawości: dasz znać, jak to później wyglądało?

Zadnego wyskoku nie było, cała noc poniżej 100, ale niestety od rana znów za wysoko (choć nie sadze ze od maka, z moich obserwacji sensora mi nie służy ta późna kolacja, przed pierwszą wizytą u diabetolog mierzyłam już cukier i jadłam o 20. Od rana miałam 77-84) odkad jem to 92 to standard, dzisiaj spróbuje o 20 ostatni posiłek i wstanę o 6 zmierzyć cukier.

Czy któraś z Was eliminowała ostatnią kolacje?

QUOTE="04ma, post: 22508381, member: 210810"]
Dam znac, na razie jest ok :)

Ja jem późna kolację, ale wczoraj odważyłam się dołożyć kakao do tej kanapki z serem żółtym bo tak za mną chodziło... 🙃 Ale cukier nadal taki sam, już drugi dzień pod rząd 83, więc u mnie dołożenie kakao nie wpłynęło na cukier na czczo. Dziś też mam ochote i sobie zrobię 😀

Gorzkie kakao naturalne dobre jest na obniżenie cukru. Sama często sobie robiłam je w czasie ciąży jak miałam ochotę na czekoladę. Tak samo jak dobra gorzka czekolada z wysokim proc. kakao też nie jest mocnym grzechem 😉

reklama
Gorzkie kakao naturalne dobre jest na obniżenie cukru. Sama często sobie robiłam je w czasie ciąży jak miałam ochotę na czekoladę. Tak samo jak dobra gorzka czekolada z wysokim proc. kakao też nie jest mocnym grzechem 😉
Ja robię sobie decco Moreno i daje dosłownie 1/4 łyżeczki ksylitolu 😃 pycha

Do góry