reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja ogolnie sie zdziwiłam bo z żyły do tej pory mialam 92, nawet raz 91. Później na glukometrze zaczęło wychodzić więcej, ale dopiero później doczytałam że we krwi wlosniczkowej jest zwykle troche wyższe stężenie. Ona mi mówiła że mam mieć wyniki poniżej 90, mam tydzień na próby, a jak mi będę później cukry skakały to mam przyjść do niej nawet bez terminu (rejestracja mnie wcisnie). Wizyta 300 zł 😜 między czasie wypada mi jeszcze wizyta na nfz u diabetologa, może on cos pomoże
Notuj wyniki i porównasz zdanie lekarzy.

reklama
@Betty2 I jak dzisiaj na czczo?

A ja proszę o konstruktywną krytykę. Po godzinie 150. Mierze od ponad miesiąca i nigdy nie miałam takiego wyniku :( Inna sprawa, że się zagapilam z lekarstwami i jakieś 15 minut przed mierzeniem połknęłam całą baterie leków.

Uprzedzając podejrzenia, w chlebie gryczanym nie ma mąki, nie ma cukru, nie ma skrobi. Kasza gryczana, siemię i sól. Jak skomponowalam śniadanie bez chleba, to dominowalo białko i tluszcz a tak z chlebem doszłam do proporcji węgle 42%, bialko i tłuszcz po około 30%. Tłuszcz tylko ten wskazany (ryba i oliwka). Im bardziej się staram, tym gorzej :(
Chyba musiał być cukier w lekach, jako masa tabletkowa

Chyba musiał być cukier w lekach, jako masa tabletkowa
Oby to tylko to... Na pewno jest w składzie tabletek cukier, laktoza, skrobia. Chociaz nigdy bym nie uwierzyła, że taka ilość w ogóle przeniknie do krwi. Następnym razem będę mądrzejsza i będę pilnować :/

Hej,ja na czczo dziś 99 ....
Zanotowane i działam dalej
Juz naprawdę nie mam na to nerwów
O 3.die obudziłam, już emocje bo wyniki pappa dziś... Nie umiem być ponad to, przełączyć się w tryb robot...Moze wtedy bym miala na czczo Magiczne 90
😬

Ostatnia edycja:
20220408_095519.jpg ktoś mi zjadłam pomidora buuu a tak lubię.to moje śniadanie
Myślę czy jeszcze łyżką jogurtu zakończyć..

@Angiee Tak, chleb kupuje od dawna, miałam na nim cukry 110 po godzinie. Może to ta choroba, w nocy zawaliło mi zatoki, coraz mi gorzej.
Aaa, zapomniałam, że Ty walczysz teraz z infekcją. No to moim zdaniem w ogóle się nie przejmuj teraz cukrami, bo one przez chorobę będą wyższe. Wiadomo, po prostu jedz dalej zgodnie z dietą, jeśli dajesz radę.
Hej,ja na czczo dziś 99 ....
Zanotowane i działam dalej
Juz naprawdę nie mam na to nerwów
O 3.die obudziłam, już emocje bo wyniki pappa dziś... Nie umiem być ponad to, przełączyć się w tryb robot...Moze wtedy bym miala na czczo Magiczne 90
😬
Ale 99 to już coraz bliżej 90 :D Trzymam kciuki za wyniki pappy!

Tak tak @Angiee widać że ty już na finiszu ciążowania i masz inne podejście ( o masie wiedzy nie wspomnę) ...A! Jakbyśmy się minęły to życzę powodzenia i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!

Ja dzis wracam do mojego makaronu pełnoziarnistego z warzywami z kroplą oleju na patelni al'dente, trochę jogurtu i pestek słonecznika. Zmierzę godzinę od rozpoczecia posiłku i licząc po ( różnica 15 min) zobaczymy

reklama
Do góry