reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Może sprobuj hummus?
Mi nie skacze po hummusie o ogólnie czytałam że jest spoko w cukrzycy
Hummus spoko, ale jakoś nie mam na niego smaka w tej ciąży :D Aktualnie na tapecie serek chrzanowy ❤️
Wiecie co mam ochote tym wszystkim insta czy komputerowym perfekcyjnym nakopać . Nie eiem czy dobry cukier będzie czy nie ale takie naleśniki robię ostatni raz. Na brzegach chwyta,nie obrócisz,rozwala się...I tak oleju musi być więcej bo przywiera aaaaa z biedą mam 3
Szlag by to . Czy naprawdę ciąża to czas kulinarnych rewolt w kuchni.Nie mam na to sił, kurde ekstra jadę po mąkę po składniki i klapa.
Never!
Jest po 14 , chata zadymiona, kuchnia zawalona a efekt marny
Mam dość
Królestwo za przepis na naleśniki które innego dnia mnie nie dobiją ....😪
Bo mąka żytnia jest 💩 do takich rzeczy :D Do naleśników, placuszków i ogólnie słodkości polecam mąkę orkiszową pełnoziarnistą (np. w lidlu jest) lub mąkę pszenną pełnoziarnistą. Ja żytnią używam tylko do chleba.
Przepis zrób jak zawsze, tylko ciasto musi być nieco gęstsze i niestety nie wyjdą takie cieniutkie naleśniki. To znaczy zrobić możesz, ale musisz mieć dobrą patelnię, bo inaczej to się aż rozwalają. Jak lubisz to dodaj sobie do ciasta odrobinę kakao, a farsz zrób z twarogu, skyra i odrobiny ksylitolu czy innego słodzika. Do środka owocki i jest naprawdę pycha ❤️ Mają sporo białka, więc ja nie jestem w stanie nawet 2 takich zjeść, a sycą na długą.
A wiecie co mi dzisiaj internista powiedział na ketony w moczu?

"Niech sobie pani bułę zje"
Nie no, super wskazówka... Jak zawsze trzeba sobie samemu radzić :/
A jesz wystarczająco dużo węglowodanów w ciągu dnia?

Kupię Kochane...dziękuję!
Bez was nic!!!

Ej a może ten internista tak leczy ze każe się głodzić głodzić noc to klient happy bo na czczo większą szansa że cukier ok...a rano na ketony buła aaa...Co za osobowość!
Wrrr

Matko ale się na te wyniki pappa jutro stresuje!

Wiecie co mam ochote tym wszystkim insta czy komputerowym perfekcyjnym nakopać . Nie eiem czy dobry cukier będzie czy nie ale takie naleśniki robię ostatni raz. Na brzegach chwyta,nie obrócisz,rozwala się...I tak oleju musi być więcej bo przywiera aaaaa z biedą mam 3
Szlag by to . Czy naprawdę ciąża to czas kulinarnych rewolt w kuchni.Nie mam na to sił, kurde ekstra jadę po mąkę po składniki i klapa.
Never!
Jest po 14 , chata zadymiona, kuchnia zawalona a efekt marny
Mam dość
Królestwo za przepis na naleśniki które innego dnia mnie nie dobiją ....😪
Ja robiłam naleśniki na mące orkiszowej.

Fajnie na śniadanie sprawdza się też omlet 2 jajka, 2 Łyżki wody i 2 Łyżki mąki orkiszowej, tyci oleju. Wymieszać i usmażyć. Można jeść z owocami na słodko lub z warzywami na wytrawnie.

Babki a czy to możliwe że z lewej ręki z palca mam 126 a z prawej 133 w tym samym czasie mierzone?

O,albo wysoko a po 15 min spadek o połowę i ok,norma?

@Betty2 Tak będzie zawsze. Nawet jak 2 razy pod rząd z tego samego palca zrobić, to takie różnice będą. To jest błąd pomiaru. Dla większości glukometrów wynik >100 jest obarczony błędem do 10%.

Nie wiem co z tą aplikacją, coś mi się nie wysyła i przepada chyba.

@Betty2 Te różnice z palców mnie nie dziwią. A naglego spadku nie umiem zinterpretować. A czy ty dezynfekujesz palce przed nakluwaniem?

@Angiee Nie wiem ile to odpowiednia ilość węgli, kompletnie nie mam wyczucia. Ale ja teraz mam infekcje wirusowa, więc i apetyt gorszy, i nie mogę spać.

reklama
No ja mam teraz zagwozdkę. Rano z palca glukoza 112, a w laboratorium z żyły 82. Bardzo dużą różnica. Różnica czasu między pomiarami to 15min (pierwszy z palca). Może ja jednak nie mam tej cukrzycy i lekarz miał rację żeby nie panikować.

Do góry