reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Babki a czy to możliwe że z lewej ręki z palca mam 126 a z prawej 133 w tym samym czasie mierzone?

O,albo wysoko a po 15 min spadek o połowę i ok,norma?
różnice w nawet jak z jednego palca pobierzesz z różnica 5 minut będzie już inaczej. Ponoć trzeba brać pod uwagę tylko ten pierwszy. Drugi niby zakłamany. Ja dopiero zaczynam moja słodką przygodę. Dziś dostałam glukometr, bo krzywa wyszła mocno przekroczona na każdym pobraniu. Byłam u diabetologa i zaczynam dietę. Póki co dzisiaj wszystkie cukry mam za wysokie I ciągle czuję się głodna. 😞

reklama
różnice w nawet jak z jednego palca pobierzesz z różnica 5 minut będzie już inaczej. Ponoć trzeba brać pod uwagę tylko ten pierwszy. Drugi niby zakłamany. Ja dopiero zaczynam moja słodką przygodę. Dziś dostałam glukometr, bo krzywa wyszła mocno przekroczona na każdym pobraniu. Byłam u diabetologa i zaczynam dietę. Póki co dzisiaj wszystkie cukry mam za wysokie I ciągle czuję się głodna. 😞
Powodzenia Kochana,odzywaj się bo choć ja narazie siedzę na ławce " czarna magia" to zawsze pomogę jak moge a tu dziewczyny są super!

Czy do tej ostatniej kolacji zawsze dodajecie węglowodany? Czy może to być bardziej tluszczowo- białkowy posiłek?
Ja nie daję węgli, chyba że jestem głodna. Zazwyczaj u mnie ta ostatnia "kolacja" to tylko garść orzechów o 22:30. Jak poprzedni posiłek jadłam przed 20, to wtedy zjem sobie kanapkę, żeby się nie obudzić w nocy z głodu.
Ogólnie ja mam już od dawna dobre cukry, cokolwiek bym nie zjadła, ale na początku właśnie bardzo pomogła mi zmiana tej ostatniej kolacji na tłuszczowo-białkową (pół małego kubka jogurtu i 5 migdałów). I przede wszystkim jedzenie intuicyjne. Jak nie jestem głodna, to tylko symbolicznie te orzechy. Na początku wpychałam w siebie kanapkę, bo myślałam, że tak trzeba. W efekcie szłam spać przejedzona, źle spałam, a rano cukier i tak przekroczony 🤷‍♀️

Ja nie daję węgli, chyba że jestem głodna. Zazwyczaj u mnie ta ostatnia "kolacja" to tylko garść orzechów o 22:30. Jak poprzedni posiłek jadłam przed 20, to wtedy zjem sobie kanapkę, żeby się nie obudzić w nocy z głodu.
Ogólnie ja mam już od dawna dobre cukry, cokolwiek bym nie zjadła, ale na początku właśnie bardzo pomogła mi zmiana tej ostatniej kolacji na tłuszczowo-białkową (pół małego kubka jogurtu i 5 migdałów). I przede wszystkim jedzenie intuicyjne. Jak nie jestem głodna, to tylko symbolicznie te orzechy. Na początku wpychałam w siebie kanapkę, bo myślałam, że tak trzeba. W efekcie szłam spać przejedzona, źle spałam, a rano cukier i tak przekroczony 🤷‍♀️
Kurcze, jakbym o sobie czytała. Ja dopiero startuje, ale wczoraj sie tak najadlam na noc, że źle się czułam a rano i tak 94. Ja mam problem ze nie mogę na raz dużo zjeść, mam mdłości wiec ja już powoli glodnieje od poprzedniej kolacji No i tak kminie co tu zjeść, żeby coś rano się poprawiło :/ chyba faktycznie trzeba próbować i może w końcu zaskoczy

Kurcze, jakbym o sobie czytała. Ja dopiero startuje, ale wczoraj sie tak najadlam na noc, że źle się czułam a rano i tak 94. Ja mam problem ze nie mogę na raz dużo zjeść, mam mdłości wiec ja już powoli glodnieje od poprzedniej kolacji No i tak kminie co tu zjeść, żeby coś rano się poprawiło :/ chyba faktycznie trzeba próbować i może w końcu zaskoczy
Oj tak, pamiętam te mdłości niestety :D U mnie już 3 trymestr, więc wszystko mi uciska na żołądek i też mam problem z jedzeniem. Dlatego w takich sytuacjach po prostu jem częściej małe porcje, słucham siebie. Czasami jest tak, że muszę coś zjeść co godzinę, a czasami zgłodnieję dopiero za 4 i o ile nie jest mi słabo i cukier za mocno nie spada, to po prostu jem tak, jak czuję ;)

reklama
Oj tak, pamiętam te mdłości niestety :D U mnie już 3 trymestr, więc wszystko mi uciska na żołądek i też mam problem z jedzeniem. Dlatego w takich sytuacjach po prostu jem częściej małe porcje, słucham siebie. Czasami jest tak, że muszę coś zjeść co godzinę, a czasami zgłodnieję dopiero za 4 i o ile nie jest mi słabo i cukier za mocno nie spada, to po prostu jem tak, jak czuję ;)
Fajnie, ze juz jestes na koncowce 🙂 Ja czasami budzę się glodna np o 4 rano i teraz myślę że ja chyba muszę spróbować wtedy zrobić pomiar i coś zjeść i sprawdzić jak to wygląda. Bo teraz dwa poranki leżałam glodna 2h do 6 rano w łóżku i dopiero mierzyłam glukoze 😜

Do góry