reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziewczyny, co sądzicie o takim chlebie? https://www.frisco.pl/pid,133835/n,chleb-bez-maki-chleb-vegan/stn,product
Zjadłam najpierw 1 surowa marchewkę, potem jedno gotowane jajko i na koniec 1 kromkę (to jest akurat dość ciężkie, bo ponad 50g) z cienko posmarowaną pastą z bakłażana i cieciorki (kupna, jest w niej cukier). I szału nie ma, bo pomiar po godzinie 130. Za dużo tłuszczu? Za mało białka?
Zrobiłam kalkulacje w aplikacji, błonnika niestety nie wyszczególnia, ale generalnie nie było to bezblonnikowe jedzenie

Tluszcz 20g
Węglowodany 16g
Białko 12g
Kcal 290
Wymienniki W 1,6
Wymienniki BT 2,3

reklama
Ser żółty zjem, ale to znowu jest tłuszcz a ja tego tłuszczu nam chyba za dużo w diecie. Już sama nie wiem :/

Do góry