reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ser żółty zjem, ale to znowu jest tłuszcz a ja tego tłuszczu nam chyba za dużo w diecie. Już sama nie wiem :/

Dziewczyny, co sądzicie o takim chlebie? https://www.frisco.pl/pid,133835/n,chleb-bez-maki-chleb-vegan/stn,product
Zjadłam najpierw 1 surowa marchewkę, potem jedno gotowane jajko i na koniec 1 kromkę (to jest akurat dość ciężkie, bo ponad 50g) z cienko posmarowaną pastą z bakłażana i cieciorki (kupna, jest w niej cukier). I szału nie ma, bo pomiar po godzinie 130. Za dużo tłuszczu? Za mało białka?
Ja bym obstawiała pastę. Uwielbiam wszelkie warzywne smarowidła, a niestety w ciąży większość musiałam odstawić, bo cukier właśnie taki na granicy...

Ja bym obstawiała pastę. Uwielbiam wszelkie warzywne smarowidła, a niestety w ciąży większość musiałam odstawić, bo cukier właśnie taki na granicy...
Ja nie znoszę past, więc bez żalu dam mężowi. Ale w kateringu sporo mi ich dawali na śniadanie, może lepiej wyważonych. Mam książkę z przepisami dla IO, tam jest sporo past ze strączków z puszki.

Ja dziś testuje naleśniki z mąki żytniej. Zobaczymy
Jutro mam wyniki pappa, czuję w sobie stres. Ech żeby też ten cukier był jedynym tematem do ogarnięcia w tej ciąży to by człowiek inne siły na to wszystko miał

Wiecie co mam ochote tym wszystkim insta czy komputerowym perfekcyjnym nakopać . Nie eiem czy dobry cukier będzie czy nie ale takie naleśniki robię ostatni raz. Na brzegach chwyta,nie obrócisz,rozwala się...I tak oleju musi być więcej bo przywiera aaaaa z biedą mam 3
Szlag by to . Czy naprawdę ciąża to czas kulinarnych rewolt w kuchni.Nie mam na to sił, kurde ekstra jadę po mąkę po składniki i klapa.
Never!
Jest po 14 , chata zadymiona, kuchnia zawalona a efekt marny
Mam dość
Królestwo za przepis na naleśniki które innego dnia mnie nie dobiją ....😪

Ostatnia edycja:
Wiecie co mam ochote tym wszystkim insta czy komputerowym perfekcyjnym nakopać . Nie eiem czy dobry cukier będzie czy nie ale takie naleśniki robię ostatni raz. Na brzegach chwyta,nie obrócisz,rozwala się...I tak oleju musi być więcej bo przywiera aaaaa z biedą mam 3
Szlag by to . Czy naprawdę ciąża to czas kulinarnych rewolt w kuchni.Nie mam na to sił, kurde ekstra jadę po mąkę po składniki i klapa.
Never!
Jest po 14 , chata zadymiona, kuchnia zawalona a efekt marny
Mam dość
Królestwo za przepis na naleśniki które innego dnia mnie nie dobiją ....😪
Mam podobne zdanie ;) Kupiłam sobie książkę kucharska, koleżanki zachwalały, że fajne zdrowe przepisy. Na termomix więc w sam raz dla mnie, gdzie nienawidzę brudzić garów, mieszać itp. Placki cukiniowe wysmarowaly mi pół kuchni (trzeba było wyciskać nadmiar wody z cukinii), kompletnie nie trzymały formy, zrobilam z nich coś a la jajecznicę. Pasta warzywna była prosta w przygotowaniu, ale samkowo trzeba by było jeszcze ze 4 razy zrobić i modyfikować. Jeszxze jakiś inny przepis: z treści wynikało, że mają być drożdże a w składnikach żadnych drożdży nie było. Piekne zdjęcia, ale potrawy dla mnie nie do ogarnięcia.

My od lat robimy naleśniki z mąki pełnoziarnistej owsianej. W katering robili też z grycznej i z teff. Może też z ciecierzycy?

Dzisiaj stałam 10 minut przed jogurtami naturalnymi i sprawdzalam proporcje składników odżywczych, każdy ma inne.

Mam podobne zdanie ;) Kupiłam sobie książkę kucharska, koleżanki zachwalały, że fajne zdrowe przepisy. Na termomix więc w sam raz dla mnie, gdzie nienawidzę brudzić garów, mieszać itp. Placki cukiniowe wysmarowaly mi pół kuchni (trzeba było wyciskać nadmiar wody z cukinii), kompletnie nie trzymały formy, zrobilam z nich coś a la jajecznicę. Pasta warzywna była prosta w przygotowaniu, ale samkowo trzeba by było jeszcze ze 4 razy zrobić i modyfikować. Jeszxze jakiś inny przepis: z treści wynikało, że mają być drożdże a w składnikach żadnych drożdży nie było. Piekne zdjęcia, ale potrawy dla mnie nie do ogarnięcia.

My od lat robimy naleśniki z mąki pełnoziarnistej owsianej. W katering robili też z grycznej i z teff. Może też z ciecierzycy?

Dzisiaj stałam 10 minut przed jogurtami naturalnymi i sprawdzalam proporcje składników odżywczych, każdy ma inne.
No to nie jestem jedyna... Naprawdę można dostać kota 😝

reklama
No i mój mąż przyszedł z roboty i pierwsze co to do tych moich zielonych bananów co kupilam by zatestować. I krytyka że taki bez smaku
No myslalam ze zęby w coś wbiję...tylko w co 😜🧐
Nie naprawdę, szybciej zobacze wysokie ciśnienie miedzy nami niż nisko na czczo 😆

Ostatnia edycja:
Do góry