reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Różnie o tym wywoływaniu mówią, czekanie po terminie tez podobno bardzo się dłuży wiec masz rację najlepiej niech się samo zacznie na dniach skoro termin tak bliziutko😉to nie tak że ja bardzo chce cc ale jak mały się nie obróci to i tak będzie a ja już tak mam do siebie że wolę wiedzieć wcześniej i się na to nastawic 😅ale wiadomo jak jest za dużego wplywu na to nie mam😉miałam już operacje wiec wiem z czym się wiąże takie cięcie brzucha. Porodu sn jeszcze nie przeżyłam wiec to tylko z opowieści i tego co czytam 😉 generalnie podchodze do tego tak ze wszystko jest do przeżycia 😉 tylko nie lubię takiej niepewności😉
Masz rację lepiej wiedzieć prędzej co ma być i się nastawić odpowiednio.

reklama
Hej, jestem zielona w temacie cukrzycy... dziś dostałam glukometr i paski i 2 tygodnie mam mierzyć i zobaczymy cdalej... w ogtt cukier na czczo wyszedł mi 97...
Powiedzcie jak mierzycie po przebudzeniu. Od razu czy po jakimś czasie?
A po posiłkach mierzycie godzinę po skończeniu jedzenia czy godzinę po rozpoczęciu jedzenia?

Hej, jestem zielona w temacie cukrzycy... dziś dostałam glukometr i paski i 2 tygodnie mam mierzyć i zobaczymy cdalej... w ogtt cukier na czczo wyszedł mi 97...
Powiedzcie jak mierzycie po przebudzeniu. Od razu czy po jakimś czasie?
A po posiłkach mierzycie godzinę po skończeniu jedzenia czy godzinę po rozpoczęciu jedzenia?

Hej ja mierze cukier zaraz po wstaniu idę siku, myje ręce i pomiar. Jeśli chodzi o cukier godzinę to posiłkach to mierze zawsze od momentu rozpoczęcia jedzenia wiadomo ze nie zawsze co do minutki ale zerkam na zegarek jak zaczynam jeść. :)
Trzymam kciuki jeśli masz rano wysoki cukier pamiętaj o wieczornej kolacji później jakieś lekkiej. I nie stresuj się bo na mnie to złe wpływało :)

Hej ja mierze cukier zaraz po wstaniu idę siku, myje ręce i pomiar. Jeśli chodzi o cukier godzinę to posiłkach to mierze zawsze od momentu rozpoczęcia jedzenia wiadomo ze nie zawsze co do minutki ale zerkam na zegarek jak zaczynam jeść. :)
Trzymam kciuki jeśli masz rano wysoki cukier pamiętaj o wieczornej kolacji później jakieś lekkiej. I nie stresuj się bo na mnie to złe wpływało :)
No właśnie dziś rano mierzyłam pierwszy raz, stresowalam się już od wczoraj i cukier 107, zjadłam śniadanie i godzinę po śniadaniu 121... nie wiem czy to stres czy po prostu coś nie tak z kolacją, zjadłam kanapkę o 22, cukier rano mierzylam 7:20

No właśnie dziś rano mierzyłam pierwszy raz, stresowalam się już od wczoraj i cukier 107, zjadłam śniadanie i godzinę po śniadaniu 121... nie wiem czy to stres czy po prostu coś nie tak z kolacją, zjadłam kanapkę o 22, cukier rano mierzylam 7:20

Tak jak pisałaś Lekarz dla Ci myśle dwa tyg na sprawdzenie dieta czy pomiary będą w normie. Stres tez mogl zrobić swoje napewno, ale tez nie zawsze niestety da się szczególnie cukry na czczo uregulować dieta i wchodzi w grę insulina. Ja np jem nawet czasami w nocy kanapkę jakaś malutka tylko u mnie cukier rano to w granicach 80. Musisz poszukac na necie czy wcześniejsze wpisy dziewczyn jak sobie radzić z tymi cukrami rano. I albo się uda, albo nie i wtedy dostaje się to insulinę a w którym jesteś tygodniu ciąży ?

Tak jak pisałaś Lekarz dla Ci myśle dwa tyg na sprawdzenie dieta czy pomiary będą w normie. Stres tez mogl zrobić swoje napewno, ale tez nie zawsze niestety da się szczególnie cukry na czczo uregulować dieta i wchodzi w grę insulina. Ja np jem nawet czasami w nocy kanapkę jakaś malutka tylko u mnie cukier rano to w granicach 80. Musisz poszukac na necie czy wcześniejsze wpisy dziewczyn jak sobie radzić z tymi cukrami rano. I albo się uda, albo nie i wtedy dostaje się to insulinę a w którym jesteś tygodniu ciąży ?
28 tc nam leci... zobaczymy czy uda się uporać... oby, bo jakoś wizja tej insuliny mnie przeraża szczerze mówiąc

reklama
Hej byłam wczoraj u lekarza. Mały na szczęście nie zrobił mi psikusa i jest ulozony prawidlowo:-). Bardzo mnie to cieszy bo zależało mi na porodzie naturalnym. Pani doktor mówi że waga z usg wychodzi 3840g ale według niej to ma 4100 jak nic. Szyjka miękka ale rozwarcie stoi i jeśli nie urodzę do 2 marca to 2 muszę się stawić w szpitalu na wywołanie.
Jak tam sytuacja u Ciebie? 😉jestes w szpitalu?

Do góry