reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Hej.Dziewczyny nie bójcie się tak tej insuliny. Moja diabetolog zadziałała szybko. Ja biorę insulinę na noc od 10 dni w sumie nie Jest to takie straszne bo faktycznie normuje też cukry za dnia .Jestem w piętnastym tygodniu ciąży cukrzycę miałam stwierdzoną bardzo szybko bo już w trzynastym tygodniu. Ogolnie cukry na czczo były wyższe a na krzywej po godzinie i po dwóch były dobre. Mam nadzieje tylko że po ciąży to dziadostwo minie😂
Ja się nie boję samej insuliny tylko ja od początku ciąży biorę zastrzyki z clexanu i mój brzuch już ma dość, zrosty się porobiły. I każdy zastrzyk sprawia coraz większy ból i nie wyobrażam sobie robić kolejny zastrzyk codziennie

Insulinę podaje się w udo jedno lub drugie nie w brzuch w ciąży. A na pocieszenie dodam ze z tego co pamietam to te przeciwzakrzepowe maja dłuższa igle i są faktycznie nieprzyjemne. Fakt ta insulinę trzeba kontrolować bo jak tylko zwiększa się cukry na czczo to trzeba dodawać dwie jednostki. Ogólnie mi diabetolog powiedziała ze najgorsze są stężenia glukozy powyżej 180 ale to już naprawdę trzeba przedobrzyć z jedzeniem. No i fakt wcześniej prawie nie jadłam chleba a teraz jem około 6 kromek dziennie 😁No trochę ta dieta monotonna bo aż 6 posiłków powinno być i nie wiadomo co tu wymyślać.

M

Dzisiaj powtórzę i zobaczymy czy na stałe🙂czekam z niecierpliwością na wizytę u ginekologa bo jestem ciekawa czy mała dobrze rośnie
A jak z twoja waga jak takie skoki cukru masz? Ja też się boję właśnie o wagę małego jak pójdę czy będzie wszystko ok. Boję się żeby za duży nie był.

Mała ostatnio ważyła 1100 gram czyli w normie a ja nie przytyłam . Na początku schudłam 6kg io teraz w sumie mam dalej 4 na minusie 🙂
No to super:-)u mnie też jak narazie nic na plusie cały czas ide w dół. Ale ciekawa jestem jak mały przybiera bo brzuch coraz większy coraz ciężej się ruszać. Ja mam 31 tydzień.
Mała ostatnio ważyła 1100 gram czyli w normie a ja nie przytyłam . Na początku schudłam 6kg i teraz w sumie mam dalej 4 na minusie 🙂

reklama
Do góry