Dzisiaj spróbuje znowu wstać pare razy w nocy i zobaczę jak to jest. Mam nadzieje ze nie szkodzę dziecku jak rano mam lekko cukier podwyższony. W dzień dobrze się utrzymuje . To już 30 tydzień ciąży. Zobaczymy dalej co będzieOczywiście najprawdopodobniej jest to spowodowane świętami, ale z czasem te cukry rano są coraz trudniejsze do opanowania. 94 to jeszcze nie jest dużo
Nasz wpływ na cukry rano jest mniejszy niż na te po posiłku.
reklama
B
BBP
Gość
94 to nie jest wartość, która mogłaby zaszkodzić dziecku.Dzisiaj spróbuje znowu wstać pare razy w nocy i zobaczę jak to jest. Mam nadzieje ze nie szkodzę dziecku jak rano mam lekko cukier podwyższony. W dzień dobrze się utrzymuje . To już 30 tydzień ciąży. Zobaczymy dalej co będzie
To czemu lekarze przy takich porannych wartościach insulinę dają? Kiedy trzeba się zgłosić do diabetologa . Moja dała mi wskazówki i powiedziała ze pojedyncze wyższe wartości nie są niczym strasznym. I tak się zastanawiam po posiłkach wartości mam wzorowe tylko rano powyżej. I to tez niecodziennie. Dalej kontrolować tylko ?94 to nie jest wartość, która mogłaby zaszkodzić dziecku.
Kasiula1989
Zaangażowana w BB
U mnie też na czczo cukier większy jest od paru dni. Nie daje już rady:-(jem normlanie jak do tej pory. Może więcej troszkę ryby w święta. Ale to tyle. Mam nadzieję że to tylko przez te chorupsko które mam i jak minie to wszystko wróci do normy.Po świętach znowu rano na czczo cukier wyższy? Może to być że w dzień za dużo cukrów prostych przyjmuje ? Nawet posiłek nocny nie pomaga .
B
BBP
Gość
Konsultacje z diabetologiem powinny być w miarę regularne.
Jeśli jest tendencja wzrostowa to znaczy, że organizm nie radzi sobie z hormonami i dlatego jest włączana insulina. Insulatard naprawdę działa cuda zarówno w glikemia porannych jak i poposiłkowych.
Jednorazowe przekroczenia są OK. Insulina albo zwiększenie dawki dopiero przy kilku dniach pod rząd jak są przekroczenia.
Jeśli jest tendencja wzrostowa to znaczy, że organizm nie radzi sobie z hormonami i dlatego jest włączana insulina. Insulatard naprawdę działa cuda zarówno w glikemia porannych jak i poposiłkowych.
Jednorazowe przekroczenia są OK. Insulina albo zwiększenie dawki dopiero przy kilku dniach pod rząd jak są przekroczenia.
Kasiula1989
Zaangażowana w BB
Po posiłkach mam właśnie dobry cukier tylko rano mi skacze raz 80 parę raz 90pare. Oczywiście będę konsultować to z diabetologiem.Konsultacje z diabetologiem powinny być w miarę regularne.
Kasiula1989
Zaangażowana w BB
Boję się właśnie tej insulinyPo posiłkach mam właśnie dobry cukier tylko rano mi skacze raz 80 parę raz 90pare. Oczywiście będę konsultować to z diabetologiem.
Trzymam kciuki żeby tak było i żeby wróciło do normyU mnie też na czczo cukier większy jest od paru dni. Nie daje już rady:-(jem normlanie jak do tej pory. Może więcej troszkę ryby w święta. Ale to tyle. Mam nadzieję że to tylko przez te chorupsko które mam i jak minie to wszystko wróci do normy.
A powiedz mi co do robisz jak masz te 80 pare. Mi pomagał do tej pory posiłek o 22.00 i o 2.30 wtedy o 7.30 cukier był poniżej 90. A teraz po świętach już drugi dzień i powyżej 90 mimo tego posiłku . Nie wiem jak znowu wrócić na dobry tor.Po posiłkach mam właśnie dobry cukier tylko rano mi skacze raz 80 parę raz 90pare. Oczywiście będę konsultować to z diabetologiem.
reklama