reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A powiedz mi co do robisz jak masz te 80 pare. Mi pomagał do tej pory posiłek o 22.00 i o 2.30 wtedy o 7.30 cukier był poniżej 90. A teraz po świętach już drugi dzień i powyżej 90 mimo tego posiłku . Nie wiem jak znowu wrócić na dobry tor.
No ja jadłam ostatni posiłek zawsze o 20 i rano wstawałam i było ok. A teraz jem też tak próbowałam dodać posiłek w nocy ale to nie daje rezultatu wogole. Czy zjem czy nie to i tak mam podniesiony

reklama
No ja jadłam ostatni posiłek zawsze o 20 i rano wstawałam i było ok. A teraz jem też tak próbowałam dodać posiłek w nocy ale to nie daje rezultatu wogole. Czy zjem czy nie to i tak mam podniesiony
Teraz jestem zaziębiona temp mi trochę skacze i myślę może że to przez to. Czekam aż mi nie minie i sprawdzę czy cukry wrócą do normy. Oby było dobrze wszystko.

Teraz jestem zaziębiona temp mi trochę skacze i myślę może że to przez to. Czekam aż mi nie minie i sprawdzę czy cukry wrócą do normy. Oby było dobrze wszystko.
A ciężko to wszystko ogarnąć . Ale w sumie jest margines błędu na glukometrze. Kiedyś sprawdziłam i sprawdzałam z różnych palców i różne wyniki miałam. Wiec ja już głupia od tego jestem. Byłam przed świetami u diabetologa , nie powiedziała w sumie czy mam się zgłosić na kontrole ale jej nie ma do końca roku wiec poczekam na wizytę u ginekologa 8 stycznia i zobaczymy co powie.

Chyba się po świętach unormowało🙂 22 kanapka , 2.30 kanapka i wtedy o 6 wstałam na siku to zbadałam i było 100 a potem już wstałam konkretnie o 7.50 i jest 88 no radość nie do opisania ☺️

Chyba się po świętach unormowało🙂 22 kanapka , 2.30 kanapka i wtedy o 6 wstałam na siku to zbadałam i było 100 a potem już wstałam konkretnie o 7.50 i jest 88 no radość nie do opisania ☺️

Super wieści :) ja rano mam stabilny koło 80 zawsze, ale wieczorem mam zawsze ponad 120 wczoraj 133 i już się schizuje ze to za dużo narazie sama sobie dawkuje wszystko bo jeszcze czekam na wizytę u diabetologa, ale chyba nie jest źle co ?

Do 140 jest po posiłkach to są bardzo dobre wyniki

Chyba za bardzo się dziś pochwaliłam bo po śniadaniu wyszło mi 152 a zjadłam dwie kromki chleba żytniego z sałata, szynka i jedna z pomidorem plasterkiem a druga z ogórkiem zielonym. Ehh.. może to tylko tak jednorazowo. Dostałam od położnej swój glukometr bo wcześniej korzystałam z taty mieliśmy tylko dwa nakłuwacze będę monitorować bardzo bym chciała poradzić sobie bez insuliny, ale różnie bywa. A wy dziewczyny macie insulinę ?

Zazdroszczę u mnie narazie bez zmian. Chorupsko trzyma cukry rano wyższe. Dobrze ze u ciebie się chociaż poprawiło:-)

Hej.Dziewczyny nie bójcie się tak tej insuliny. Moja diabetolog zadziałała szybko. Ja biorę insulinę na noc od 10 dni w sumie nie Jest to takie straszne bo faktycznie normuje też cukry za dnia .Jestem w piętnastym tygodniu ciąży cukrzycę miałam stwierdzoną bardzo szybko bo już w trzynastym tygodniu. Ogolnie cukry na czczo były wyższe a na krzywej po godzinie i po dwóch były dobre. Mam nadzieje tylko że po ciąży to dziadostwo minie😂

reklama
Chyba za bardzo się dziś pochwaliłam bo po śniadaniu wyszło mi 152 a zjadłam dwie kromki chleba żytniego z sałata, szynka i jedna z pomidorem plasterkiem a druga z ogórkiem zielonym. Ehh.. może to tylko tak jednorazowo. Dostałam od położnej swój glukometr bo wcześniej korzystałam z taty mieliśmy tylko dwa nakłuwacze będę monitorować bardzo bym chciała poradzić sobie bez insuliny, ale różnie bywa. A wy dziewczyny macie insulinę ?
Ja bez insuliny. Tez staram się żeby jej nie było. Mi powiedziała pani diabetolog ze jednorazowe skoki nie są szkodliwe, jak będą się powtarzać to będzie trzeba się zastanowić. Ja dzisiaj miałam ochotę na parówkę na śniadanie i wyszło 138 i już wiem żeby nie jeść heh🙂

Do góry