reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

mgielka35 no to fajne masz cukry poranne:tak: ja mam szczęście z pierwszym śniadaniem zawsze zjadam dwie kromki razowego z wędliną, serem żółtym albo białym i do tego duży pomidor i oczywiście kawka:tak: po takim zestawie cukry zawsze ok. U mnie największy problem jest rano i po kolacji. Muszę znów zacząć jeść jajka na kolację bo wtedy jest ok.

reklama
dziewczyny a otrzymałyście już przesyłkie z ciuszkami z bobo szyk bo czytałam że zamawiałyście i ciekawa jestem jakie te ciuszki gatunkowo?

dziewczyny a otrzymałyście już przesyłkie z ciuszkami z bobo szyk bo czytałam że zamawiałyście i ciekawa jestem jakie te ciuszki gatunkowo?
Właśnie nie ale może Kuroslaw już dostała. Też ją o to pytałam. Wczoraj przysłali mi info że paczka wysłana więc pewnie jutro dostanę. Jak tylko odpakuje to napiszę co i jak. A Ty coś od nich zamawiałaś czy się zastanawiasz?

AgMich mierzę i w nocy, mam zawsze powyżej 100...zobaczę jutro ale męczy mnie to juz strasznie...cieszyłąm się jak było między 92 a 98 ale znowu powyżej setki to już jest wkurzające...
IzaBK i jak jazda? dałaś radę? jakie wieśći po usg?

ja właśnie dziś zamówiłam, zastanawiałam się od kilku dni i nie mogłam się zdecydowac, ale co tam trzeba spróbowac bo jak inaczej się dowiemy co i jak, zamówiłam za ponad 200zł, ja jeszcze nic nie mam więc dziś zaszalałam:))))))

ja właśnie dziś zamówiłam, zastanawiałam się od kilku dni i nie mogłam się zdecydowac, ale co tam trzeba spróbowac bo jak inaczej się dowiemy co i jak, zamówiłam za ponad 200zł, ja jeszcze nic nie mam więc dziś zaszalałam:))))))

Właśnie dostałam paczkę! Super szybko doszła to jeden plus a drugi, że ubranka sa super. :tak::tak: Było warto. Delikatna bawełna i dosyć gruba więc to chyba dobrze. Ja jestem zadowolona.

hidi no to rzeczywiście nie wesoło jak powyżej 100. Ja mam normę nocną między 90-60. Pierwszy pomiar mam zawsze powyżej 100 a reszta ok. Mam w poniedziałek wysłać mailem wyniki zobaczymy co powie.

Iza jak po usg? Idziesz rodzic?;-):tak:

AgMich super, że jesteś zadowolona z ciuszków. Ja wcześniej kupowałam sporo, ale nie wszystkie nowe. I jak już zapełniłam cały kredens to uznałam, że za dużo tego i już starczy. Ja też załatwiałam kilka spraw na mieście i okropnie zmarzłam. Najgorsze jest to, że ledwo wchodzę w kurtkę, a co będzie za kilka dni...

Hidi współczuję tych rannych cukrów.

Ja mam dzisiaj jakiegoś dołka. Pochłonęłam 4 wafelki :wściekła/y: i jeszcze bardziej się zdołowałam.

Mam pytanie do doświadczonych mamuś. Na początek dla niemowlaczka rozmiar pampersów 1 czy 2 ? i ile pieluszek zużywa dziennie takie maleństwo?

pulka moja żaba jak się urodziła to ważyła trzy kg więc używałam jedynek. Ale kupione miałam paczkę 1 i paczkę 2 bo nigdy nie wiesz jak to będzie ale wydaje mi się, że tą paczkę 1 powinnaś mieć tak na próbę. Ja małego karmiłam piersią więc dość często robił kupki. Często było tak, że budził się z kupą, dostawał cycusia i za chwil znów miał kupkę. Zobaczysz jak to będzie u Twojego maluszka bo dzieci są różne. Położna mi mówiła, że niektóre dzieci wypróżniają się raz na kilka dni a niektóre tak jak mój kilka razy dziennie. Obie sytuacje są w normie o ile dziecko jest spokojne i nie ma kolki. Nic się nie denerwuj. A jak się czujesz?

Dziękuję za odpowiedź. A czuję się niestety dobrze... A tak już bym chciała urodzić. A tu nic się nie dzieje, oprócz twardnienia brzuszka i lekkiego pobolewania. Jutro muszę kupić pampersy 1 bo mam 2, no i dlatego zapytałam.

reklama
Pulka- ja kupiłam 2 i małą paczkę jedynek na wszelki wypadek, zobaczę jak młody się urodzi, ile bedzie ważył, to już mąż bedzie dokupował odpowiedni rozmiar. Bo jak urodzę 4kg bobasa, to jedynki nie przydadzą się za bardzo, więc zapasów nie robię. Co do zużycia, to przy córci schodziło mi na początku około 10-12 pieluch dziennie - ale ona robiłą kupę po kazdym karmieniu. Zobaczysz, jak się dzidziuś urodzi. Ale zapasów pieluch radzę nie robić za dużych.
A co do kurtki - to ja już w swoją się nie mieszczę. NIe opłaca mi się kupować większej na te kilka dni, więc wskoczyłam na razie w polar męża.

Do góry