reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Wczoraj pojechaliśmy do rodziny po obiedzie i wróciliśmy po 21 bez bicia przyznam się ze zjadłam tam dwa gryzy ciacha ciut loda i kawałek arbuza nie na rax oczywiście a w domu kolacje rano cukier 91 więc juz nie tak organizm reagował wnerwia mnie to hii
A myślisz że to co zjadłaś przez dzień ma wpływ na poranny cukier?. Mam komunie w tym tygodniu i się zastanawiam czy to co zjem będzie miało wpływ na poranny cukier

Ja po wczorajszej komuni jakos przetrwalam, fakt nie zjadlam ani jednego kawalka ciasta ani tortu. Mialam swoj chleb i staralam sie trzymać tych godz posilku zeby wychodziło co 2 godz jadlam raczej miesa troszke salatki surowki... I tyle pilam czysta wode. Takze cukier mialam w normie... I dzis rano tez cukier 84... Nie poszalalam ale jakos nie dala mi zgrzeszyć mysl ze cos zjem a pozniej bede zalowac ze zjadlam bo cukier wysoki... Heh

Ja po wczorajszej komuni jakos przetrwalam, fakt nie zjadlam ani jednego kawalka ciasta ani tortu. Mialam swoj chleb i staralam sie trzymać tych godz posilku zeby wychodziło co 2 godz jadlam raczej miesa troszke salatki surowki... I tyle pilam czysta wode. Takze cukier mialam w normie... I dzis rano tez cukier 84... Nie poszalalam ale jakos nie dala mi zgrzeszyć mysl ze cos zjem a pozniej bede zalowac ze zjadlam bo cukier wysoki... Heh
Twarda jesteś gratulacje

Hej dziewczyny, jak tam sobie radzicie z cukrami? U mnie widac ze to ten okres gdzie ciaza coraz starsza i cukry mam po wszystkim prawie na poziomie 130 140... Dziwna rzecz, ciekawe czy to odpuscic czy jeszcze przez te 6 tyg tak beda wariowaly.... Ja dzis ide na komunie i w ogóle nie mam ochoty tam isc az strach pomyslec co zjesc jak jesc zeby cukier nie szalal.. Chyba skończę na rosole i swoim chlebem w torebce....
Ja tez mam ciagle w granicach 130.. Coraz gorzej 😁 najlepiej po sniadaniu bo czasami jestem objedzona jak bak i cukier 90-110. Wtedy jestem taka szczesliwa ze ojej. Nie lubie nawet tych pomiarow powizej 120 wiem ze 10 min w ta czy w ta musial byc 140,150 🤷‍♀️

reklama
Ja tez mam ciagle w granicach 130.. Coraz gorzej 😁 najlepiej po sniadaniu bo czasami jestem objedzona jak bak i cukier 90-110. Wtedy jestem taka szczesliwa ze ojej. Nie lubie nawet tych pomiarow powizej 120 wiem ze 10 min w ta czy w ta musial byc 140,150 🤷‍♀️
No ale przecież norma jest do 140 więc o co chodzi. Ja tam się nie przejmuje jak mam np 135

Do góry