reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
A u mnie od trzech dni 93.94. a poza tym z ciekawości zmierzyłam w nocy i raz miałam 100, raz 95. Od czego zależy ta nocna glukoza [emoji1745]
No właśnie to jest pytanie niby od wszystkiego niektórzy twierdzą że jest to odbicie cukrów calodniowych ale mi fikalo mimo dobrych w dzien więc zabij mnie ja go nie kumam

No właśnie to jest pytanie niby od wszystkiego niektórzy twierdzą że jest to odbicie cukrów calodniowych ale mi fikalo mimo dobrych w dzien więc zabij mnie ja go nie kumam
To ciekawa bo oprócz porannych cukrów reszta zawsze w normie🙉. Dla mnie ta cukrzycą to jakaś masakra nie do ogarnięcia. Od początku ciąży czyli od 7 tyg na diecie i było ok zawsze. A teraz ostatnie dwa tyg jakieś kosmos z cukrami porannymi. Zaczynam się bać czy nie zaszkodzą dziecku podwyższone cukry ranne. Ile można testować i sprawdzać cukry. Póki co bez insuliny się dalej bujam. Masakra

To ciekawa bo oprócz porannych cukrów reszta zawsze w normie🙉. Dla mnie ta cukrzycą to jakaś masakra nie do ogarnięcia. Od początku ciąży czyli od 7 tyg na diecie i było ok zawsze. A teraz ostatnie dwa tyg jakieś kosmos z cukrami porannymi. Zaczynam się bać czy nie zaszkodzą dziecku podwyższone cukry ranne. Ile można testować i sprawdzać cukry. Póki co bez insuliny się dalej bujam. Masakra
Ja weszlam w 33 tydzień i pierwszy raz przekroczylam i po sniadaniu i kolacji jednego dnia. A kanapki te same co od 2 msc 😁 alee jak skonczylam kolacje i pomylam naczynia to tak 20 min pozniej sie zapomnialam i zjadlam garsc slonecznika luskanego i teraz nie wiem czy to moze przez to?

Troche sie obawiam insuliny 😒

Ja weszlam w 33 tydzień i pierwszy raz przekroczylam i po sniadaniu i kolacji jednego dnia. A kanapki te same co od 2 msc 😁 alee jak skonczylam kolacje i pomylam naczynia to tak 20 min pozniej sie zapomnialam i zjadlam garsc slonecznika luskanego i teraz nie wiem czy to moze przez to?

Troche sie obawiam insuliny 😒
Też się boje insliny. Może nie boje ale już się kłuje codziennie heparyna i wystarczy mi siniaków. Ale z drugiej strony jeśli to będzie lepsze dla dziecka niż te testy i próby to już wolę insuline. Mój diabetolog narazie kazuje kombinowac

Też się boje insliny. Może nie boje ale już się kłuje codziennie heparyna i wystarczy mi siniaków. Ale z drugiej strony jeśli to będzie lepsze dla dziecka niż te testy i próby to już wolę insuline. Mój diabetolog narazie kazuje kombinowac
A w ktorym tygodniu jestes? Masz problem tylko z porannymi czy tymi po posilkach tez?

reklama
Ja weszlam w 33 tydzień i pierwszy raz przekroczylam i po sniadaniu i kolacji jednego dnia. A kanapki te same co od 2 msc [emoji16] alee jak skonczylam kolacje i pomylam naczynia to tak 20 min pozniej sie zapomnialam i zjadlam garsc slonecznika luskanego i teraz nie wiem czy to moze przez to?

Troche sie obawiam insuliny [emoji19]
Ja mam insulinę nocna i chociaż stres ranny odszedł bo wyniki raczej dobre sa ale przed insulina potrafil rano w skoczyc na 100 i to juz byl stres

Do góry