reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Norm nie przekroczyłam ale od soboty leżałam w szpitalu na sprawdzaniu poziomu glikemii po posiłkach i wyniki mam dopuszczalne ale w związku z tym dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej:-( Muszę zadzwonic i się umówic. A jak u Ciebie??:eek:

norm nie przekroczyłaś, wyniki masz dopuszczalne... to gdzie ta cukrzuca??? :eek:

reklama
Norm nie przekroczyłam ale od soboty leżałam w szpitalu na sprawdzaniu poziomu glikemii po posiłkach i wyniki mam dopuszczalne ale w związku z tym dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej:-( Muszę zadzwonic i się umówic. A jak u Ciebie??:eek:

ja mialam po 50 g po 1 godz 174, a po 75 g po 2ch godz. 145. Pocieszam sie, ze po 75 niewielkie przekroczenie ;-)
W poniedzialek jestem umowiona do poradni diabetologicznej i jedziemy z glukometrem. Zobaczymy jak to bedzie "na biezaco".

Po posiłkach miałam mierzona glikemie czyli poziom cukru i raz były wysokie a raz niskie zależnie od tego co jadłam. Nie wiem bo nigdy takiego problemu nie miałam ciekawa jestem co powiedzą mi w poradni diabetologicznej

Ponieważ miałam skoki cukru po glikemii szpitalnej wypis dostałam ze skierowaniem do poradni diabetologicznej i z rozpoznaniem pojawiającej się cukrzycy.
Witam stryczniówkę. Mamy termin na ten sam dzień. Kurcze to co piszesz to naprawdę dziwne.:eek: A jakie miałaś wyniki po glukozie, że zdecydowano położyć Cię na oddział? Skoro nie przekraczasz norm to chyba nie masz cukrzycy:sorry:

Carioca fajnie, że do nas zaglądasz:tak: Masz super, że nie musisz już męczyć sie z cukrzycą a jak dieta karmiącej? A malutka grzeczna? No i jak starszy brat, nie jest zazdrosny?

Kuroslaw masz już te ubranka z bobo_szyka? Ja jeszcze nie i ciekawa jestem jakie będą.

Iza dzięki za info o Kasi. Przy takim rozwarciu pewnie wszystko szybko się potoczy. Oby wszystko dobrze sie skończyło. Kobieto nie przemęczaj się! Oszczędzaj siły na poród. ;-) Chociaż gdybyś już urodziła to chyba nic by się nie stało co?:tak:;-)

Ostatnia edycja:
No właśnie też mnie to dziwi tak zadecydowali może dlatego że mam anemie. Ale swoje wyleżałam, nie wiem co mam o tym myślec. Teraz zostaje mi tylko ta poradnia diabetologiczna zobaczymy co tam mi powiedzą. Tyle już przeszłam że nie chciałabym więcej:-(

Paulinaa nic się nie martw. Nawet jak będziesz musiała być na diecie ti nie jest aż tak źle. Można się przyzwyczaić. A poza tym dużo nam już nie zostało. Ja jestem na diecie od 18 tygodnia bywają lepsze i gorsze chwile ale ten czas tak szybko zleciał... Nie martw się na zapas może w poradni powiedzą, że wszystko jest wporządku.:tak: Trzymam kciuki.

reklama
Witam dziewczyny.

Jestem obecnie w 37 tygodniu ciąży. Cukrzycę ciążową miałam zdiadnozowaną w 26 tygodniu. Do tej pory stosowałam dietę (nawet niezbyt rygorystyczną) i miałam bardzo dobre wyniki. Ostatnio jednak przy tej samej diecie zaczęłam mieć wyższe poziomy cukru. Wyższe tzn. często przekraczam 120, ale rzadko mam powyżej 140 w 1h po posiłku. Czytałam sobie trochę to forum i widzę, że macie różne normy - moja gin też nie może zdecydować się jakie normy powinny być dla mnie wiążące, a skierowanie do poradni diabetologicznej dostałam dopiero dziś. WIzytę mam w poniedziałek - zobaczę, co mi tam powiedzą.
Mam pytanie - przy jakich poziomach cukru włącza się insulinę?

Do góry