reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Norm nie przekroczyłam ale od soboty leżałam w szpitalu na sprawdzaniu poziomu glikemii po posiłkach i wyniki mam dopuszczalne ale w związku z tym dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej:-( Muszę zadzwonic i się umówic. A jak u Ciebie??:eek:

norm nie przekroczyłaś, wyniki masz dopuszczalne... to gdzie ta cukrzuca??? :eek:

reklama
Norm nie przekroczyłam ale od soboty leżałam w szpitalu na sprawdzaniu poziomu glikemii po posiłkach i wyniki mam dopuszczalne ale w związku z tym dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej:-( Muszę zadzwonic i się umówic. A jak u Ciebie??:eek:

ja mialam po 50 g po 1 godz 174, a po 75 g po 2ch godz. 145. Pocieszam sie, ze po 75 niewielkie przekroczenie ;-)
W poniedzialek jestem umowiona do poradni diabetologicznej i jedziemy z glukometrem. Zobaczymy jak to bedzie "na biezaco".

Po posiłkach miałam mierzona glikemie czyli poziom cukru i raz były wysokie a raz niskie zależnie od tego co jadłam. Nie wiem bo nigdy takiego problemu nie miałam ciekawa jestem co powiedzą mi w poradni diabetologicznej

Ponieważ miałam skoki cukru po glikemii szpitalnej wypis dostałam ze skierowaniem do poradni diabetologicznej i z rozpoznaniem pojawiającej się cukrzycy.
Witam stryczniówkę. Mamy termin na ten sam dzień. Kurcze to co piszesz to naprawdę dziwne.:eek: A jakie miałaś wyniki po glukozie, że zdecydowano położyć Cię na oddział? Skoro nie przekraczasz norm to chyba nie masz cukrzycy:sorry:

Carioca fajnie, że do nas zaglądasz:tak: Masz super, że nie musisz już męczyć sie z cukrzycą a jak dieta karmiącej? A malutka grzeczna? No i jak starszy brat, nie jest zazdrosny?

Kuroslaw masz już te ubranka z bobo_szyka? Ja jeszcze nie i ciekawa jestem jakie będą.

Iza dzięki za info o Kasi. Przy takim rozwarciu pewnie wszystko szybko się potoczy. Oby wszystko dobrze sie skończyło. Kobieto nie przemęczaj się! Oszczędzaj siły na poród. ;-) Chociaż gdybyś już urodziła to chyba nic by się nie stało co?:tak:;-)

Ostatnia edycja:
No właśnie też mnie to dziwi tak zadecydowali może dlatego że mam anemie. Ale swoje wyleżałam, nie wiem co mam o tym myślec. Teraz zostaje mi tylko ta poradnia diabetologiczna zobaczymy co tam mi powiedzą. Tyle już przeszłam że nie chciałabym więcej:-(

Paulinaa nic się nie martw. Nawet jak będziesz musiała być na diecie ti nie jest aż tak źle. Można się przyzwyczaić. A poza tym dużo nam już nie zostało. Ja jestem na diecie od 18 tygodnia bywają lepsze i gorsze chwile ale ten czas tak szybko zleciał... Nie martw się na zapas może w poradni powiedzą, że wszystko jest wporządku.:tak: Trzymam kciuki.

reklama
Witam dziewczyny.

Jestem obecnie w 37 tygodniu ciąży. Cukrzycę ciążową miałam zdiadnozowaną w 26 tygodniu. Do tej pory stosowałam dietę (nawet niezbyt rygorystyczną) i miałam bardzo dobre wyniki. Ostatnio jednak przy tej samej diecie zaczęłam mieć wyższe poziomy cukru. Wyższe tzn. często przekraczam 120, ale rzadko mam powyżej 140 w 1h po posiłku. Czytałam sobie trochę to forum i widzę, że macie różne normy - moja gin też nie może zdecydować się jakie normy powinny być dla mnie wiążące, a skierowanie do poradni diabetologicznej dostałam dopiero dziś. WIzytę mam w poniedziałek - zobaczę, co mi tam powiedzą.
Mam pytanie - przy jakich poziomach cukru włącza się insulinę?

Do góry