Wow OstroJa dzis 79 pierwszy raz poznizej 80 tez w szoku bylam... [emoji16]
reklama
a.szczypiorek
Fanka BB :)
Ja tez 80 ale specjalnie wstalam przed 8 zeby zmierzyc bo o 8.30 jest juz wyzszy z glodu chyba. Nie wiem.
Na pewno z głodu ja zawsze wstaje po 7 inaczej cukier mam jak z komsosu rano...Ja tez 80 ale specjalnie wstalam przed 8 zeby zmierzyc bo o 8.30 jest juz wyzszy z glodu chyba. Nie wiem.
A moja mi kazała mierzyć godzinę po rozpoczęciu posiłku, w sumie jak szukałam kiedyś informacji w internecie to tam też było że liczyć trzeba od momentu kiedy zaczniemy jeść. A ja dzisiaj cukier rano na czczo 78 szok że tak ładnie, ale za to już 2 dzień po śniadaniu mam powyżej 140.... Pewnie zwiększy mi dawkę insuliny....echJa mierze godzinę po skończonym posilku, tak kazala mi moja diabetolog... Wczesniej nie mierze po co sie stresowac to wcale zdrowe dla dziecka nie jest takie mierzenie i zamartwianie sie ze jest wysoki te 20 minut po jedzeniu np... Ja dzis po kolacji takiej co zawsze 147... A wczesniej w normie mialam... Zwariować idzie...
A co jesz na śniadanie? Bo naprawdę niezły skokA moja mi kazała mierzyć godzinę po rozpoczęciu posiłku, w sumie jak szukałam kiedyś informacji w internecie to tam też było że liczyć trzeba od momentu kiedy zaczniemy jeść. A ja dzisiaj cukier rano na czczo 78 szok że tak ładnie, ale za to już 2 dzień po śniadaniu mam powyżej 140.... Pewnie zwiększy mi dawkę insuliny....ech
W sumie zawsze to samo, 1 kromke chleba żytniego z chudą wędliną, sałatą, pomidorem i rzodkiewką i do tego serek homogenizowany naturalny 150 g. Tak myślę może ja za późno ta insulinę sobie wstrzykuje? Bo daje sobie od razu przed śniadaniem, może powinnam z 5-10 min przed?A co jesz na śniadanie? Bo naprawdę niezły skok
Kurcze nie mam posilkowej to pojęcia nie mam ale ja bym nie laczla kanapki z serkiem nabial z samego rana bywa groźny u mnie tak było rozdzielam go na jakąś przekąskęW sumie zawsze to samo, 1 kromke chleba żytniego z chudą wędliną, sałatą, pomidorem i rzodkiewką i do tego serek homogenizowany naturalny 150 g. Tak myślę może ja za późno ta insulinę sobie wstrzykuje? Bo daje sobie od razu przed śniadaniem, może powinnam z 5-10 min przed?
Też tak kiedyś robiłam, ale w wytycznych mam że muszę zjeść coś oprócz węglowodanów na śniadanie, czyli albo owoc albo nabiał, po owocach też mi cukier skacze. Ale faktycznie spróbuje jutro zjeść np 2 kromki chleba bez nabiału.Kurcze nie mam posilkowej to pojęcia nie mam ale ja bym nie laczla kanapki z serkiem nabial z samego rana bywa groźny u mnie tak było rozdzielam go na jakąś przekąskę
Albo jajecznica do tego owoce i nabiał na pewno by mi Podbily ranny cukierTeż tak kiedyś robiłam, ale w wytycznych mam że muszę zjeść coś oprócz węglowodanów na śniadanie, czyli albo owoc albo nabiał, po owocach też mi cukier skacze. Ale faktycznie spróbuje jutro zjeść np 2 kromki chleba bez nabiału.
reklama