reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja mierze godzinę po skończonym posilku, tak kazala mi moja diabetolog... Wczesniej nie mierze po co sie stresowac to wcale zdrowe dla dziecka nie jest takie mierzenie i zamartwianie sie ze jest wysoki te 20 minut po jedzeniu np... Ja dzis po kolacji takiej co zawsze 147... A wczesniej w normie mialam... 😒 Zwariować idzie...
A moja mi kazała mierzyć godzinę po rozpoczęciu posiłku, w sumie jak szukałam kiedyś informacji w internecie to tam też było że liczyć trzeba od momentu kiedy zaczniemy jeść. A ja dzisiaj cukier rano na czczo 78 szok że tak ładnie, ale za to już 2 dzień po śniadaniu mam powyżej 140.... Pewnie zwiększy mi dawkę insuliny....ech

A moja mi kazała mierzyć godzinę po rozpoczęciu posiłku, w sumie jak szukałam kiedyś informacji w internecie to tam też było że liczyć trzeba od momentu kiedy zaczniemy jeść. A ja dzisiaj cukier rano na czczo 78 szok że tak ładnie, ale za to już 2 dzień po śniadaniu mam powyżej 140.... Pewnie zwiększy mi dawkę insuliny....ech
A co jesz na śniadanie? Bo naprawdę niezły skok

A co jesz na śniadanie? Bo naprawdę niezły skok
W sumie zawsze to samo, 1 kromke chleba żytniego z chudą wędliną, sałatą, pomidorem i rzodkiewką i do tego serek homogenizowany naturalny 150 g. Tak myślę może ja za późno ta insulinę sobie wstrzykuje? Bo daje sobie od razu przed śniadaniem, może powinnam z 5-10 min przed?

W sumie zawsze to samo, 1 kromke chleba żytniego z chudą wędliną, sałatą, pomidorem i rzodkiewką i do tego serek homogenizowany naturalny 150 g. Tak myślę może ja za późno ta insulinę sobie wstrzykuje? Bo daje sobie od razu przed śniadaniem, może powinnam z 5-10 min przed?
Kurcze nie mam posilkowej to pojęcia nie mam ale ja bym nie laczla kanapki z serkiem nabial z samego rana bywa groźny u mnie tak było rozdzielam go na jakąś przekąskę

Kurcze nie mam posilkowej to pojęcia nie mam ale ja bym nie laczla kanapki z serkiem nabial z samego rana bywa groźny u mnie tak było rozdzielam go na jakąś przekąskę
Też tak kiedyś robiłam, ale w wytycznych mam że muszę zjeść coś oprócz węglowodanów na śniadanie, czyli albo owoc albo nabiał, po owocach też mi cukier skacze. Ale faktycznie spróbuje jutro zjeść np 2 kromki chleba bez nabiału.

Też tak kiedyś robiłam, ale w wytycznych mam że muszę zjeść coś oprócz węglowodanów na śniadanie, czyli albo owoc albo nabiał, po owocach też mi cukier skacze. Ale faktycznie spróbuje jutro zjeść np 2 kromki chleba bez nabiału.
Albo jajecznica do tego owoce i nabiał na pewno by mi Podbily ranny cukier

reklama
Dziwne wytyczne przecież owoce i nsbial mozna zjeść na kolejne posiłki akurat te połączenia na śniadanie nie sa dobrym pomysłem

Do góry