reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja dzisiaj kawe i herbate musialam poslodzic normalnym cukrem bo po ksylitolu mam jazdy zoladkowe. Cukier w normie.
Wy mierzycie godzine od pierwszego kesa czy od ostatniego? Ja caly tydzien mierzylam od ostatniego i rzeczywiscie pomiary sie roznia bo liczac od ostatniego to ten cukier juz spada po 60 min.
Wczoraj zjadlam slodkosci i tez po godzinie cukier w normie jakos 105 chyba ale slyszalam ze moze wybic wczesniej? Ale jest sie czym martwic jesli po godzinie jest ok? No i kto sobie mierzy 20 min po jedzeniu...

Ja dzisiaj kawe i herbate musialam poslodzic normalnym cukrem bo po ksylitolu mam jazdy zoladkowe. Cukier w normie.
Wy mierzycie godzine od pierwszego kesa czy od ostatniego? Ja caly tydzien mierzylam od ostatniego i rzeczywiscie pomiary sie roznia bo liczac od ostatniego to ten cukier juz spada po 60 min.
Wczoraj zjadlam slodkosci i tez po godzinie cukier w normie jakos 105 chyba ale slyszalam ze moze wybic wczesniej? Ale jest sie czym martwic jesli po godzinie jest ok? No i kto sobie mierzy 20 min po jedzeniu...
Ja mierze godzinę po skończonym posilku, tak kazala mi moja diabetolog... Wczesniej nie mierze po co sie stresowac to wcale zdrowe dla dziecka nie jest takie mierzenie i zamartwianie sie ze jest wysoki te 20 minut po jedzeniu np... Ja dzis po kolacji takiej co zawsze 147... A wczesniej w normie mialam... 😒 Zwariować idzie...

Ja mierze godzinę po skończonym posilku, tak kazala mi moja diabetolog... Wczesniej nie mierze po co sie stresowac to wcale zdrowe dla dziecka nie jest takie mierzenie i zamartwianie sie ze jest wysoki te 20 minut po jedzeniu np... Ja dzis po kolacji takiej co zawsze 147... A wczesniej w normie mialam... 😒 Zwariować idzie...
Kurde ja chyba tez zaczne mierzyc godzine po skonczonym a nie godzine od rozpoczecia. Teraz sobie zmierzylam i mam 131 :/ a kiedy mowi sie o skokach cukru? Tylko jak przekroczy norme 140? Czy np jak na czczo mam 80 a po sniadaniu 120?

Jesli masz na czczo. 80 a po sniadaniu 120 to jest idealnie. Przekroczenie normy 140 to jest juz jakis skok... Ale jesli zdarza soe raz na jakis czas to i tak zle nie bedzie gorzej jakby caly czas utrzymywał sie wysoko...

Jak zjesz coś niedozwolonego to Naprawdę polecam spacer albo inna aktywność po bardzo zlych żeczach wywala cukier tez po dwóch godzinach ja tak miałam po malej bułce Graham z supermarketu po godzinie 160 po dwóch 155 masakra to była

Mierze godzine od zjedzenia ostatniego kesa bez sensu od pierwszego ja długo dosyć jem i pomagam córce to moerzyla bym pol godziny po posiłku tak naprawdę

88 normalnie insulina zaczarowala mi glukometr ciągle 88 jak by się zaciol ale najważniejsze że 8 z przodu

reklama
Do góry