reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Miałam cesarke bo córcia ułożyła się miednicowo w 31 tygodniu i tak pozostało a w szpitalu wcześniej nie leżałam bo moj lekarz uznal dwie jednostki insuliny za fakt Nieważny zupełnie teraz biorę juz 8 i zapowiedzial że w 39 tygodniu będę w szpitalu leżeć
To taka akurat waga [emoji3526] wcześniej leżałaś w szpitalu? A napisz jeszcze proszę czy miałaś cesarkę?

reklama
Niesamowite zobaczyłam wynik na czczo 85......tak zareagowalam zdziwieniem ze mąż myślał ze mi skoczyl cukier ponad 100........

A u mnie od 3 dni na czczo 90-93. Kombinuje jak mogę i nic nie wychodzi. Jakiś kiepski tydzień mam. Jak jadłam ostatni posiłek o 20 rano cukry ok, a ja jem teraz kromkę z serem albo szynka koło 22 tak rano ponad normę. Chyba przestanę jesc ten ostatni posiłek i zobaczę co się będzie działo.

A u mnie od 3 dni na czczo 90-93. Kombinuje jak mogę i nic nie wychodzi. Jakiś kiepski tydzień mam. Jak jadłam ostatni posiłek o 20 rano cukry ok, a ja jem teraz kromkę z serem albo szynka koło 22 tak rano ponad normę. Chyba przestanę jesc ten ostatni posiłek i zobaczę co się będzie działo.
Mozesz srobowac odstawić ostatni posilek, ale czy nie bedziesz miec wtedy rano ketonow?. U mnie niestety sie pojawialy ketony wiec musze o 22 zjesc kanapke... I chociaz jestem na insulinie raz cukier jest w normie raz powyzej... Brak slow

Ja to już Wogule zmieniam raz o 20 raz o 22.30 juz pojęcia nie mam co jeść i kiedy uroki tej durnej choroby

reklama
Wczoraj zjadłam kanapkę z szynka o 22 i dziś cukier 84 mierzony o 7:30.
A możliwe to jest ze jak mierze wcześniej to jest większy. Różnie wstaje ale kojarzę te pomiary ponad 90 miałam jak mierzyłam przed 7

Do góry