reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
AgMich: ja to zaszalałam i całe komplety poszły :-) w sumie za 200 zł! A co tam: mało mam w domu dla Małego ciuszków jeszcze, więc czasami szaleję :)

Zjadłam barszczyk ukraiński i czuje się jak przestepca. Muszę koniecznie iść do poradni i kupic glukometr -przynajmniej będę wiedziała, kiedy popełniam przestępstwo a kiedy nie...

IzaBK: co to za magiczny chleb, który ty jesz?
Dawaj linki!

Dzisiaj w nocy i rano pomiary lepsze. Rano 82:-):cool2: Pogoda u nas dzisiaj paskudna na dodatek mały się rozchorował i marudzi bo nie poszedł do przedszkola.

AgMicha Moja młoda 3 tydziń siedzi w domu więc głowa do góry :-)

Janusz zaczyna się już denerwować, że jesli tak dalej będzie bo to 3 rok szkolny z kolei to on nie będzie płacił a młodą wypiszemy.Ja jestem innego zdania, więc się nie martwię ;-)

Cześć dziewczyny

widzę dzisiaj jakieś tu pustki. Jak tam idzie Wam z dietką? Bo mi już ciężko się powstrzymywać. Dzisiaj cukry mam fajne więc zajadam jabłecznika i kawkę piję bez cukru.

W nocy miałam okropny ból brzucha i pleców aż prawie płakałam, ale to trwało pół godziny i minęło. Ciągle chodzę niewyspana. Kiedy w końcu urodzę ...

cześć! szukałam czegoś ogólnie o starynkiewicza i jakieś same stare posty mi wyrzucało bo na twoim forum nie mogłam jakoś się dokopać, tam jest tyle wypowiedzi że ciężko wyszukać:) więc dzięki że chciało Ci się skopiować:)
z tego co piszesz wynika że warunki są naprawdę niezłe, a to że trzeba mieć nawet spirytus swój to rzeczywiście trochę dziwne... i co , jak zabiorą dziecko do kąpania to trzeba im wcześniej dać wszystkie kosmetyki? i pieluchy też?

nie wiedziałam że Dzidek też może mieć wahania cukru... mam nadzieję że nie obarczę go tą cukrzycą na zawsze... no i zapowiada się trochę dłuższy i bardziej męczący pobyt w szpitalu... też wolałabym nie dokarmiać, czy Ty też z tego względu że chcesz karmić tylko piersią?
pozdrawiam
Malme

Pulka, Izy coś dzisiaj nie ma na forum, może urodzi przed Tobą.
ja coraz mniej się ruszam ze względu na skurcze i od razu cukry idą w górę. trzeba będzie zwiększać dawki insuliny i kłuć się częściej, ale może ten tydzień jeszcze jakoś przeciągnę.
i tak pozostało mi maks. 8 tyg. :-)

cześć! szukałam czegoś ogólnie o starynkiewicza i jakieś same stare posty mi wyrzucało bo na twoim forum nie mogłam jakoś się dokopać, tam jest tyle wypowiedzi że ciężko wyszukać:) więc dzięki że chciało Ci się skopiować:)
z tego co piszesz wynika że warunki są naprawdę niezłe, a to że trzeba mieć nawet spirytus swój to rzeczywiście trochę dziwne... i co , jak zabiorą dziecko do kąpania to trzeba im wcześniej dać wszystkie kosmetyki? i pieluchy też?

nie wiedziałam że Dzidek też może mieć wahania cukru... mam nadzieję że nie obarczę go tą cukrzycą na zawsze... no i zapowiada się trochę dłuższy i bardziej męczący pobyt w szpitalu... też wolałabym nie dokarmiać, czy Ty też z tego względu że chcesz karmić tylko piersią?
pozdrawiam
Malme

raczej nie zabierają dzieci do kąpieli.. kąpią w salkach mamuś.. tak przynajmniej było na żelaznej, sądzę, że tu też.
Dzidzi może mieć wahania ale raczej tylko na początku, nie słyszałam, żeby przejęło cukrzycę od mamy. Ja wykarmiłam dwoje - tylko piersią przez pół roku, a potem synka jeszcze karmiłąm do 9 mca życia, z córę 2 lata :-)
W wolnej chwili przepiszę Ci wyprawkę na starynkiwicza.,

reklama
Pulka, Izy coś dzisiaj nie ma na forum, może urodzi przed Tobą.
ja coraz mniej się ruszam ze względu na skurcze i od razu cukry idą w górę. trzeba będzie zwiększać dawki insuliny i kłuć się częściej, ale może ten tydzień jeszcze jakoś przeciągnę.
i tak pozostało mi maks. 8 tyg. :-)

ja chętnie, ale chyba jednak jeszcze troszkę muszę poczekać :tak: choć skurczam się przez cały czas :-p
mam problem z ciśnieniem i jakoś wszystko mi wolniej idzie... wczoraj pobiłąm swój rekord spoczynkowy - 90/45 i tętno 124. Podobno lepiej mieć nskie ciśnienie niż wysokie, ale chyba moje przesadza.. i myślałam, że to od insuliny, ale jednak nie.

Do góry