reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
AgMich: ja to zaszalałam i całe komplety poszły :-) w sumie za 200 zł! A co tam: mało mam w domu dla Małego ciuszków jeszcze, więc czasami szaleję :)

Zjadłam barszczyk ukraiński i czuje się jak przestepca. Muszę koniecznie iść do poradni i kupic glukometr -przynajmniej będę wiedziała, kiedy popełniam przestępstwo a kiedy nie...

IzaBK: co to za magiczny chleb, który ty jesz?
Dawaj linki!

Dzisiaj w nocy i rano pomiary lepsze. Rano 82:-):cool2: Pogoda u nas dzisiaj paskudna na dodatek mały się rozchorował i marudzi bo nie poszedł do przedszkola.

AgMicha Moja młoda 3 tydziń siedzi w domu więc głowa do góry :-)

Janusz zaczyna się już denerwować, że jesli tak dalej będzie bo to 3 rok szkolny z kolei to on nie będzie płacił a młodą wypiszemy.Ja jestem innego zdania, więc się nie martwię ;-)

Cześć dziewczyny

widzę dzisiaj jakieś tu pustki. Jak tam idzie Wam z dietką? Bo mi już ciężko się powstrzymywać. Dzisiaj cukry mam fajne więc zajadam jabłecznika i kawkę piję bez cukru.

W nocy miałam okropny ból brzucha i pleców aż prawie płakałam, ale to trwało pół godziny i minęło. Ciągle chodzę niewyspana. Kiedy w końcu urodzę ...

cześć! szukałam czegoś ogólnie o starynkiewicza i jakieś same stare posty mi wyrzucało bo na twoim forum nie mogłam jakoś się dokopać, tam jest tyle wypowiedzi że ciężko wyszukać:) więc dzięki że chciało Ci się skopiować:)
z tego co piszesz wynika że warunki są naprawdę niezłe, a to że trzeba mieć nawet spirytus swój to rzeczywiście trochę dziwne... i co , jak zabiorą dziecko do kąpania to trzeba im wcześniej dać wszystkie kosmetyki? i pieluchy też?

nie wiedziałam że Dzidek też może mieć wahania cukru... mam nadzieję że nie obarczę go tą cukrzycą na zawsze... no i zapowiada się trochę dłuższy i bardziej męczący pobyt w szpitalu... też wolałabym nie dokarmiać, czy Ty też z tego względu że chcesz karmić tylko piersią?
pozdrawiam
Malme

Pulka, Izy coś dzisiaj nie ma na forum, może urodzi przed Tobą.
ja coraz mniej się ruszam ze względu na skurcze i od razu cukry idą w górę. trzeba będzie zwiększać dawki insuliny i kłuć się częściej, ale może ten tydzień jeszcze jakoś przeciągnę.
i tak pozostało mi maks. 8 tyg. :-)

cześć! szukałam czegoś ogólnie o starynkiewicza i jakieś same stare posty mi wyrzucało bo na twoim forum nie mogłam jakoś się dokopać, tam jest tyle wypowiedzi że ciężko wyszukać:) więc dzięki że chciało Ci się skopiować:)
z tego co piszesz wynika że warunki są naprawdę niezłe, a to że trzeba mieć nawet spirytus swój to rzeczywiście trochę dziwne... i co , jak zabiorą dziecko do kąpania to trzeba im wcześniej dać wszystkie kosmetyki? i pieluchy też?

nie wiedziałam że Dzidek też może mieć wahania cukru... mam nadzieję że nie obarczę go tą cukrzycą na zawsze... no i zapowiada się trochę dłuższy i bardziej męczący pobyt w szpitalu... też wolałabym nie dokarmiać, czy Ty też z tego względu że chcesz karmić tylko piersią?
pozdrawiam
Malme

raczej nie zabierają dzieci do kąpieli.. kąpią w salkach mamuś.. tak przynajmniej było na żelaznej, sądzę, że tu też.
Dzidzi może mieć wahania ale raczej tylko na początku, nie słyszałam, żeby przejęło cukrzycę od mamy. Ja wykarmiłam dwoje - tylko piersią przez pół roku, a potem synka jeszcze karmiłąm do 9 mca życia, z córę 2 lata :-)
W wolnej chwili przepiszę Ci wyprawkę na starynkiwicza.,

reklama
Pulka, Izy coś dzisiaj nie ma na forum, może urodzi przed Tobą.
ja coraz mniej się ruszam ze względu na skurcze i od razu cukry idą w górę. trzeba będzie zwiększać dawki insuliny i kłuć się częściej, ale może ten tydzień jeszcze jakoś przeciągnę.
i tak pozostało mi maks. 8 tyg. :-)

ja chętnie, ale chyba jednak jeszcze troszkę muszę poczekać :tak: choć skurczam się przez cały czas :-p
mam problem z ciśnieniem i jakoś wszystko mi wolniej idzie... wczoraj pobiłąm swój rekord spoczynkowy - 90/45 i tętno 124. Podobno lepiej mieć nskie ciśnienie niż wysokie, ale chyba moje przesadza.. i myślałam, że to od insuliny, ale jednak nie.

Do góry