reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Kuroslaw nie chcę Cie straszyć ale ja miałam w poprzedniej ciąży 141 i miałam skierowanie do poradni. Fajnie, że znów jesteś bo ostatnio jakoś nas mało:tak: Ktg miałam zrobione bo miałam regularne twardnienie brzucha. Jak nic Ci nie dolega to nie masz co panikować:tak:

Joasia mojego M też niema ale dzwonił, że wróci w nocy. Czas liczymy po zakończeniu posiłku. A tych bóli nie ignoruj bo może się okazać tak jak u mnie, że masz skurcze. Masz może w domu magnez i potas? np aspargin? jak mas to czym prędzej połykaj na pewno pomoże a jak nie to dzwoń do lekarza albo pędź na pogotowie.

Za godzinkę kolejny strzał z insulinki. Boję się bo jestem sama i nie będzie miał mnie kto ratować wrazie czego ;-):-D Właśnie wróciłam od znajomych na kolację zjadłam jajko, pół kiełbaski i kromkę zwykłego białego chleba bo innego nie mieli. Ciekawe jak będzie a głodna jestem po tym jak diabli. :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Nie mam ani magnezu ani potasu, miałam kupić... ale nie byłam do końca pewna jak jechałam samochodem czy o tym pisałyście. A jak to dawkować?Jutro sobie kupię....

A dali Ci coś na skurcze czy tylko ten magnez wystarczył?>

Mąż bawi sie wyśmienicie...:no::wściekła/y::no::wściekła/y:

zapomniałąm spytać, czy pijecie soki owocowe "bez cukru" Coca-Colę "zero" czy słodycze dla diabetyków??

Ja to za Colę to normalnie wszystkie słodycze bym oddała... wiem że niezdrowa ale co mi zrobisz... kupiłam ostatnio tą zero... w smaku zupełnie inna, ale cukier nawet w porządku po niej i ewentualnym jedzeniu gdzies w pobliżu...

Ostatnia edycja:
Joasia ja też uwielbiam colę ale teraz sobie odmawiam, no dobra przyznam się, że od czasu do czasu kilka łyków zrobię:zawstydzona/y: pomaga mi na zgagę. Ja mam brać magnez i potas (aspargin) 3 razy dziennie po dwie tabletki.W nocy czułam jeszcze te skurcze ale dzisiaj już jest ok. Żadnych słodyczy dla diabetyków, soków (jedynie pomidorowy do drugiego śniadania). A boli Cię jeszcze? Martwię się?

Nie denerwuj się mężem ,niech się bawi a jutro niech go złapie wielki kac :growl::-p i Ty będziesz miała satysfakcję.

Po kolacji 108 więc jest ok.:tak:

Już po strzale. Poszło gładko. Tylko przez przypadek za szybko wyjęłam igłę i nie wiem ile wpłynęło.:sorry: Ale i tak jestem z siebie dumna. Zobaczymy wyniki.:tak:

Ostatnia edycja:
zapomniałąm spytać, czy pijecie soki owocowe "bez cukru" Coca-Colę "zero" czy słodycze dla diabetyków??

Ja to za Colę to normalnie wszystkie słodycze bym oddała... wiem że niezdrowa ale co mi zrobisz... kupiłam ostatnio tą zero... w smaku zupełnie inna, ale cukier nawet w porządku po niej i ewentualnym jedzeniu gdzies w pobliżu...

jak już musisz, to juz lepiej pij zwykłą colę ze zwyklym cukrem. Dietetyczne, zero cukru, dla diabetyków - to wszystko jest słodzone aspartamem, który jest szkodliwy, a w ciąży zabroniony! :sorry:

Już po strzale. Poszło gładko. Tylko przez przypadek za szybko wyjęłam igłę i nie wiem ile wpłynęło.:sorry: Ale i tak jestem z siebie dumna. Zobaczymy wyniki.:tak:

:-) do wszystkiego da się przyzwyczaic :cool2: ja też jestem z Ciebie dumna !

Witam przy kawusi i śniadanku:tak: u mnie dzisiaj rano 84:cool2: więc jest ok. Tylko w nocy mam normy między 60-90 a pierwszy pomiar tj. o 23 zawsze w granicach 120 i nie wiem dlaczego bo ostatni posiłek jem o 21.15 później insulinka więc powinno być bobrze. O trzeciej nad ranem miałam 81 więc może być. Pewnie zwiększy mi dawkę ale nie martwię się bo skoro i tak muszę się kłuć to beż znaczenia. Dla maluszka wszystko.

Joasia jak się czujesz?Mam nadzieję, że już lepiej?

Iza jak Twoje skurcze?

Znów się skusiłam bobo_szyk: __SPORTOWA__WYPRAWKA _z_ łapkami __56_ (758229276) - Aukcje internetowe Allegro :zawstydzona/y::-)

Migotka i hidi co z Wami dziewczyny?

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny:)
w szkole rodzenia dowiedziałam się o ew. problemach z żółtaczką i laktacją, ale dobrze wiedziec że to niekoniecznie musi by problem:)

Niestety nie mam tam żadnego "dojścia", położnej czy lekarza na Karowej ani Starynkiewicza... Jak tam się dostac? I do kogo... Chodzi mi i o dobrego lekarza i położną....
Mnie włączyli ostatnio insulinę, dlatego chciałabym rodzic w szpitalu który sobie z taką pacjentką i "cukrzycowym" Małym poradzi, ale niestety mój lekarz prowadzący nie pracuje w żadnym ze szpitali.
Ogólnie od lekarzy niczego nie mogę się dowiedziec, dali insuline, kazali pilnowac diety i bye bye:) nikt np nie przejmuje się tym że mam małopłytkowośc (problemy z krzepnięciem) a to też może by problemem w czasie porodu....

pozdrawiam

Malme

Witam przy kawusi i śniadanku:tak: u mnie dzisiaj rano 84:cool2: więc jest ok. Tylko w nocy mam normy między 60-90 a pierwszy pomiar tj. o 23 zawsze w granicach 120 i nie wiem dlaczego bo ostatni posiłek jem o 21.15 później insulinka więc powinno być bobrze. O trzeciej nad ranem miałam 81 więc może być. Pewnie zwiększy mi dawkę ale nie martwię się bo skoro i tak muszę się kłuć to beż znaczenia. Dla maluszka wszystko.

Iza jak Twoje skurcze?

Znów się skusiłam bobo_szyk: __SPORTOWA__WYPRAWKA _z_ łapkami __56_ (758229276) - Aukcje internetowe Allegro :zawstydzona/y::-)
A mi się wydaje, że z dawką jest ok.. bo nocna jest dugodziałająca, więc ma niewielki wpływ na insulinę o 23. A pozostałe pomiary masz rewelacyjne...
a ubranko super!! nie mogę się doczekać zakupów ubrankowych, ale dopóki nie znam płci, to i nie mam ochoty na zakupy.. na razie mam tylko troszkę ubranek malutkich w bieli i beżach na początek :tak:
Moje skurcze nieregularne, więc jesczze trochę poczekam :cool2:

Dzięki Dziewczyny:)
w szkole rodzenia dowiedziałam się o ew. problemach z żółtaczką i laktacją, ale dobrze wiedziec że to niekoniecznie musi by problem:)

Niestety nie mam tam żadnego "dojścia", położnej czy lekarza na Karowej ani Starynkiewicza... Jak tam się dostac? I do kogo... Chodzi mi i o dobrego lekarza i położną....
Mnie włączyli ostatnio insulinę, dlatego chciałabym rodzic w szpitalu który sobie z taką pacjentką i "cukrzycowym" Małym poradzi, ale niestety mój lekarz prowadzący nie pracuje w żadnym ze szpitali.
Ogólnie od lekarzy niczego nie mogę się dowiedziec, dali insuline, kazali pilnowac diety i bye bye:) nikt np nie przejmuje się tym że mam małopłytkowośc (problemy z krzepnięciem) a to też może by problemem w czasie porodu....

pozdrawiam

Malme

ja tez nie mam żadnego "dojścia",i nie sądzę, żeby było ono niezbędne. DOstać się tam można tradycyjnie, jak wszędzie - zaczyna się poród to tam jedziesz.
Wybór szpitala nie jest też zależny od twojej chęci.. po prostu jeśli nagle urodzisz w innym szpitalu, to prawdopodobnie dziecko przewiozą bez Ciebie do klinicznego, więc raczej to żaden wybór.
Nie martw się na zapasm a jeśli masz watpliwości, to zmień lekarza, lub przynajmniej pójdź na konsultacje do innego.
pozodzenia!

reklama
Dzięki IzaBK!
Termin mam na 15 grudnia, czy Ty już będziesz "po"? :) Pytam, bo będę śledzic informacje od Ciebie na wątku: "cukrzyca ..." o którym wspomniałaś. Dzięki za słowa otuchy i życzę powodzenia! A Ty rejestrowałaś się do Poradni Patologii Ciąży albo Diabetologicznej na Starynkiewicza?

Również skłaniam się ku temu szpitalowi - bardziej niż ku Karowej.. szukam właśnie informacji na temat warunków, typu jakie sale, godziny odwiedzin, poród rodzinny, cenniki, czy jest możliwośc "wykupienia" opieki okołoporodowej położnej, czy chętnie wykonują cesarki... Czy te informację znajdę na Twoim wątku? bo na razie wyszukuje mi jakieś stare posty z 2005...

Do góry