Norma to do 140podpowie mi ktos jak powinien wygladac cukier godzine po posiłku?
reklama
Naprawdę? Ja zawsze z żyły mam mniejTak, dostałam za darmo. Za paski grosze zapłaciłam. Już ogarnęłam jak to działa.
Na czczo mi pokazał 84 czyli norma. Ale z żyły mi wychodzi wyższy zawsze ehh
u mnie rano tez cukier 96... Juz nie wiem co moge zrobic zeby spadl.. W 1 ciąży nie mialam problemu z cukrem na czczo. Dzwonilam dzis do diabetologa ale nie odbiera... Bede probowac jutro pewnie da mi insuline... Ktora mnie przeraza. Bo jak widze i ona nie pomaga czasami...Ja dziś nadal ponad 90 więc znów zwiększam insulinę Dzis dam 5 jednostek najgorsze ze przez insulinę mam małe szanse na porod naturalny....
monika1708
Fanka BB :)
No ja mam więcej ehh i to zawszeNaprawdę? Ja zawsze z żyły mam mniej
monika1708
Ja rano cukier mialam 84, po śniadaniu 147, po obiedzie 90masło maślane [emoji12]
Cos na śniadanie źle zrobiłaś bo duży skokJa rano cukier mialam 84, po śniadaniu 147, po obiedzie 90masło maślane [emoji12]
monika1708
Tak wiem... metoda prób i błędów nauczę się [emoji4]Cos na śniadanie źle zrobiłaś bo duży skok
reklama
Hej Dziewczyny. Jestem dzisiaj w 5+2 tc. Podczas starań miałam stwierdzone pcos i cukier w górnej granicy normy w związku z czym brałam lek metformine która w Polsce w ciąży jest zakazana. Musiałam lek odstawić od razu po pozytywnym teście ciążowym. Wczoraj przy okazji bety postanowiłam, że zrobię sobie badanie glukozy na czczo. Wynik 96.8. Myślałam że to jest wynik w normie ale niestety dowiedziałam się że w ciąży przyjmuje się normę do 92.
Wczoraj miałam pierwszą teleporade z gin na nfz, dostałam skierowanie na różne badania ale glukozy to ona w tych badaniach akurat nie zawarła nie wiem dlaczego. Z tego co wiem to po takim wyniku powinnam dostać od razu skierowanie na krzywą. W poniedziałek idę robić wszystkie badania więc dodam sobie jeszcze raz glukoze na czczo no ale jestem pewna że wynik będzie za wysoki co już teraz powoduje moje przerażenie.
Wybieram się też do ginelologa prywatnie więc mam nadzieję że on się tym porządnie zajmie. Czy jak się chodzi prywatnie do gin to diabetologa można mieć na nfz czy jak to działa?
Wczoraj miałam pierwszą teleporade z gin na nfz, dostałam skierowanie na różne badania ale glukozy to ona w tych badaniach akurat nie zawarła nie wiem dlaczego. Z tego co wiem to po takim wyniku powinnam dostać od razu skierowanie na krzywą. W poniedziałek idę robić wszystkie badania więc dodam sobie jeszcze raz glukoze na czczo no ale jestem pewna że wynik będzie za wysoki co już teraz powoduje moje przerażenie.
Wybieram się też do ginelologa prywatnie więc mam nadzieję że on się tym porządnie zajmie. Czy jak się chodzi prywatnie do gin to diabetologa można mieć na nfz czy jak to działa?