reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

U mnie dopiero 20 tydzień się zaczął, więc pewnie nawet nie mam co się porównywać. Mam nadzieję, że nie będzie o wiele gorzej. Jakby co na pocieszenie mam to, że jest z czego obostrzać tą dietę jeszcze, bo na razie nie stosowałam się do wszystkiego mega przykładnie.

reklama
Walczę od 8 tygodnia. W 20 też rzadko miewałam przekroczenia choć się zdarzały 😁. Teraz 28 tydzień i mam przełom. ☹️

Na pewno pomaga umycie rąk w ciepłej wodzie. Ale ja też muszę czasami pomalować opuszek by wypłynęła krew. Ja jem bardzo szybko posiłki i mierze po skończonym posiłku tak mi kazała diabetolog kazała.

A ja właśnie jem bardzo długo. Potrafię sobie nałożyć talerz warzyw i chrupać je ponad pół godziny dlatego dla mnie te pomiary od rozpoczęcia mi średnio pasują. Wiem, że ludzie szybko jedzą, bo jak jestem w grupie to zawsze kończę ostatnia nawet jak zacznę jeść pierwsza jakiś czas przed wszystkimi.

Walczę od 8 tygodnia. W 20 też rzadko miewałam przekroczenia choć się zdarzały 😁. Teraz 28 tydzień i mam przełom. ☹

No to weteran z ciebie. Najważniejsze żeby tylko dzieci urodziły się zdrowe i nie miały potem problemów z cukrzycą. Ja już i tak się ciągle tylko martwię i modlę żeby wszystkie moje problemy zdrowotne na razie nie dawały o sobie znać i pozwoliły mi bezpiecznie donosić tą ciążę.

Cześć dziewczyny.

Jestem w 13 tygodniu ciąży i średnio kilka razy dziennie robi mi się słabo.. dokładnie wtedy kiedy zaczynam robić się głodna. Przed ciąża nie miałam takich problemów i cukier w normie. Dziś rano później niż zwykle zjadłam śniadanie i zaczęłam czuć się bardzo źle.. bardzo szybki puls, plus bladość i wysokie ciśnienie. Po zwymiotowaniu poczułam się lepiej.

Wiem, że najodpowiedniej będzie jeśli zmierzę cukier na czczo ale czy miała tak któraś z was i może mi coś podpowiedzieć? Nie ukrywam, że jestem trochę zaniepokojona tym stanem i liczę że to jednak nie cukier.

Pozdrawiam i dużo siły życzę!
Klaudia

Czesc Dziewczyny. Czy jest tu jeszcze ktos, kto zmaga sie z ta okroona cukrzyca ciazowa? Ja niestety tak. I to po raz drugi... Myslalam ze tym razem mi sie upiecze, niestety znowu mnie dopadla.. Moze jest tu jeszcze ktos kto walczy z tym dziadostwem, razem zawsze razniej 😀 ja jestem w 27 tyg do lipca jeszcze troche mi zostalo heh

Czesc Dziewczyny. Czy jest tu jeszcze ktos, kto zmaga sie z ta okroona cukrzyca ciazowa? Ja niestety tak. I to po raz drugi... Myslalam ze tym razem mi sie upiecze, niestety znowu mnie dopadla.. Moze jest tu jeszcze ktos kto walczy z tym dziadostwem, razem zawsze razniej [emoji3] ja jestem w 27 tyg do lipca jeszcze troche mi zostalo heh

Hej. Ja też mam po raz drugi cukrzycę ciążowa. Obecnie jestem w 21 tc, mnie dopiero zostało [emoji6].

Czesc Dziewczyny. Czy jest tu jeszcze ktos, kto zmaga sie z ta okroona cukrzyca ciazowa? Ja niestety tak. I to po raz drugi... Myslalam ze tym razem mi sie upiecze, niestety znowu mnie dopadla.. Moze jest tu jeszcze ktos kto walczy z tym dziadostwem, razem zawsze razniej [emoji3] ja jestem w 27 tyg do lipca jeszcze troche mi zostalo heh
Witaj w klubie ja zaczynam 17 tygodien mam juz insulinę i juz drugi raz się z tym zmagam

Cześć dziewczyny.

Jestem w 13 tygodniu ciąży i średnio kilka razy dziennie robi mi się słabo.. dokładnie wtedy kiedy zaczynam robić się głodna. Przed ciąża nie miałam takich problemów i cukier w normie. Dziś rano później niż zwykle zjadłam śniadanie i zaczęłam czuć się bardzo źle.. bardzo szybki puls, plus bladość i wysokie ciśnienie. Po zwymiotowaniu poczułam się lepiej.

Wiem, że najodpowiedniej będzie jeśli zmierzę cukier na czczo ale czy miała tak któraś z was i może mi coś podpowiedzieć? Nie ukrywam, że jestem trochę zaniepokojona tym stanem i liczę że to jednak nie cukier.

Pozdrawiam i dużo siły życzę!
Klaudia
Ja tak miewam bardzo regularnie muszę jeść ale nie wiem czy to jest związane z cukrzyca

reklama
Do góry