reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
jejka zapomnialam normy mam na czczo 60/90 a po posiłkach do 120 a musze mierzyc 2 godz po posiłku
Do Poznania? Ja też tam chodzę i życzę dużo cierpliwości i wytrwałości. Kolejki maskryczne i radzę ci być jak najwcześniej. To normy i pomiary masz tak jak ja. Też chodziłam na Polną ale wolę wydać trochę kasy i chodzę prywatnie. Z tego co wiem to babka do której chodzę też tam przyjmuje na kasę chorych więc może do niej trafisz. A skąd jesteś? Daleko masz do Poznania?

hahaha, no wiesz..... .......
są oczywiście różne szkoły, ja - jako matka alergika - jestem wyznawcą najpopularniejszej, czyli - im późniejszy kontakt z alergenem, tym mniejsza szansa na uczulenie. :-)

Dokładnie :-) U nas jest tak samo :-) Ja młodą karmiąć musiałąm mieć ścisłą dietę, rosół z solą, bez żadnych przypraw, wędlina tylko drobiowa i szklanka soku jabłkowego dziennie, tak wytrzymałąm 3 miesiące, później mogłam powoli wprowadzać. Zero cytryn owoców itd :-) Więc jeszcze bardziej rygorystyczna dieta niż chyba ta cukrzycowa.

rano cukier mam miedzy 70 a 82 po obiedzie 2 razy zdarzyło mi sie ze miałam 120 a po kolacji miedzy 80 a 100.

to gdzie Ty masz cukrzyce??:szok::szok::szok::szok:

jestem z piły i do Poznania mam 100 km. jade pierszy raz od czasu mierzenia poziomu cukru. moze nie bede musiała tak czesto mierzyc..... ale nie bede sie uzalac nad soba bo z tego co przeczytałam to nie mam tak zle:cool2:

jestem z piły i do Poznania mam 100 km. jade pierszy raz od czasu mierzenia poziomu cukru. moze nie bede musiała tak czesto mierzyc..... ale nie bede sie uzalac nad soba bo z tego co przeczytałam to nie mam tak zle:cool2:

nie masz, nie masz :-) dlatego nie martw sie na zapas, i nie katuj niepotrzebnie dietą!! Poczekaj na wizyte :tak: Masz wyniki o jakich ja marze, a nie osiągam nawet z insuliną :eek:

no własnie widzac wasze wyniki byłam w szoku ze mam tak niskie cukry. trzymam diete bo musze tak mi zalecili w poznaniu zobacze teraz w piątek co mi powiedza. a co do diety to zauwazyłam ze w zasadzie tylko rano bardziej musze uwazac bo na obiad np. dzisiaj miałam ogromnego schabowego z ziemniakami i surówka i po 2 godzinach miałam 105 a po kolacji jedzac 2 kanapki z wedlina pomidorem ogorkiem i czasami rzodkiewka nie przekraczam 100.

Joasia jak Twoje zawroty głowy? Przeszło Ci? Kiedy będziesz miała wyniki z 75g?

Izuchna:)) na poczatku diety też miałam takie cukry jak Ty. A teraz coraz gorzej. :wściekła/y: Ciesz się i jedz!:tak:

U mnie jak zwykle rano ponad normę:wściekła/y: Ciekawe jak u hidi bo znów cisza, nic nie pisze:-( mam nadzieję, że wyzdrowiała i że wszystko u niej ok. Mnie już na szczęście przeziębienie opuszcza to może cukry będą lepsze. Chociaż te poranne bo w dzień nie jest źle.:tak:

reklama
Do góry