reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
IzaBk dziękuję za wieści. Szkoda tylko, że Kasia musi tak się namęczyć. Oby wytrzymała jak najdłużej a dzidzia była zdrowiutka.

Ja dzisiaj po grzeszyłam troszkę. Zjadłam pół gorzkiej czekolady bez cukru, bo biegunkę mam i pomyślałam że może coś z działa .

witam po weekendzie,
Pulka, może ta biegunka to oznaka zbliżającego się porodu.
Carioca, serdeczne gratulacje !!!
Trzymamy kciuki za Kasię i jej maluszka, może mała jeszcze chwile zaczeka.

Ciesze się, ze na tym wątku można liczyć na radę i wsparcie, a nie , jak to się zdarza na innych wątkach, wypisywanie złośliwości zupełnie bez powodu.

u mnie cukry przez weekend niskie, ale za to ketony . jak nie urok to sraczka :-)
Pozdrowienia.

Witam przy porannej kawce:tak: u mnie dzisiaj rano 93 ale już się przyzwyczaiłam bo przez ostatni tydzień nie schodziło poniżej 90. obaczymy co powie diabetolog w środę.

mdmd powiem Ci, że bez tego wątku dostałbym już chyba na głowę a tak jakoś sobie radzę. Mój mąż stwierdził, że to śmieszne wyżalać się przed zupełnie nieznanymi osobami. Ale on niestety nie potrafi wysłuchać tego co boli i gryzie:sorry: a tutaj czuję się jak w gronie super koleżanek. Wiem, że po porodzie też będę tu zagladać i śledzić co się u wszystkich dzieje:tak:

Ja bym spróbowała na moim mężu, ale on nie zje takiej ilości słodkiego jak ja :-) Ostatnio po jajecznicy z 5 jajek, na dośc sporek ilości masła, z 15 dkg wędliny cukier po godzinie miał 93. Ręce mi opadły.

A wczoraj to już w ogóle cukry chyba zwariowały. Zastanawia mnie wpływ czerwonej papryki na cukier bo jest dość słodka. Zjadłam grahamkę z 3 plasterkami drobiowej chudej wędliny i połową czerwonej papryki, cukier po godzinie 157 :szok: a po dwóch 119. Teraz nie wiem co tak wybiło mi ten cukier, ale podejrzewam, że papryka.

Na czczo miałam 87 dzisiaj, zjadłam 2 jajka, żeby sprawdzić gotowane i idę zmierzyć cukier po godzinie :-)

Joasia po jajkach na pewno będziesz miała dobry cukier bo one nie mają węglowodanów. Papryka też raczej nie ma wpływu na Twoje cukry bo ja zajadam ją na kilogramy. Spróbuj z innym chlebem bo podejrzewam, że on może tu byś sprawcą.:tak: Na czczo super:-)

Ja bym spróbowała na moim mężu, ale on nie zje takiej ilości słodkiego jak ja :-) Ostatnio po jajecznicy z 5 jajek, na dośc sporek ilości masła, z 15 dkg wędliny cukier po godzinie miał 93. Ręce mi opadły.

A wczoraj to już w ogóle cukry chyba zwariowały. Zastanawia mnie wpływ czerwonej papryki na cukier bo jest dość słodka. Zjadłam grahamkę z 3 plasterkami drobiowej chudej wędliny i połową czerwonej papryki, cukier po godzinie 157 :szok: a po dwóch 119. Teraz nie wiem co tak wybiło mi ten cukier, ale podejrzewam, że papryka.

Na czczo miałam 87 dzisiaj, zjadłam 2 jajka, żeby sprawdzić gotowane i idę zmierzyć cukier po godzinie :-)

Tak tak, NA PEWNO grahamka jest tu winna, tak jak AgMich jestem tego zdania.:tak: papryka jest raczej niewinna..
Jajka, masło, wędlina - to prawie same białka i tłuszcze, więc nie miało co podbić stężenia glukozy we krwi. Na nią mają wpływ węglowodany!! czyli np. pieczywo, ziemniaki, makaron ... :eek:

Właśnie spojrzałam w katę ciąży a tam mam wpisany termin cc. Kurcze nie zauważyłam tego wpisu wcześniej i dopiero teraz dotarło do mnie, że to już za 10 tygodni!:szok::szok::szok: Strasznie się boje bo nie wiem co mnie czeka. :-( A z drugiej strony za 10 tyg żegnaj dieto cukrzycowa a witaj dieto karmiących:wściekła/y: ale na pączka i tak się skuszę:zawstydzona/y:;-)

Spróbuj z innym chlebem bo podejrzewam, że on może tu byś sprawcą.:tak: Na czczo super:-)

Ale te grahamki jem od początku odkąd mierzę cukier z tego samego sklepu i takie same, wcześniej jadałam je dwa razy z serem odtłuszczonym żółtym i wynik był super, wcześniej jadałam żółtą paprykę wczoraj czerwoną. Myslę że to na pewno nie od chleba.

AgMich Co masz wskazaniem do CC??

reklama
Do góry