reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dzień dobry :)

Nie chce zapeszac ale po 3 kromkach pieczywa chrupkiego z masłem orzechowym o 23 cukier po godzinie miałam 98, a rano przed 9 - 86 :D teraz się modlę aby to nie było jednorazowe xD i co najważniejsze nie budziłam się w nocy głodna :D miłego dnia Mamusie ! :*
Mam masło orzechowe dzisiaj spróbuję [emoji846]

reklama
Kurczę jestem pełna podziwu, że po takiej diecie nie macie ketonow. U mnie wystarczy, że ze dwa dni zjem mniej chleba i od razu pasek ciemny. Na szczęście mogę jeść i chleb i ryż.

Ja tez podziwiam i troche zazdroszcze ;)
U mnie wystarczy ze opuszcze weglowodany chociaz przy jednym posilku i juz purpura :(

Ja tez podziwiam i troche zazdroszcze ;)
U mnie wystarczy ze opuszcze weglowodany chociaz przy jednym posilku i juz purpura :(
A ja się zastanawiam bo u mnie w poradni nikt nic nie mówił na temat ketonów więc stwierdziłam że nie będę ich mierzyć bo i tak już mi konkretnie odbiło na punkcie mierzenia cukrów więc nie będę sobie dokładać bo wyląduje w psychiatryku..w moczu z labu nie wychodzą więc mam nadzieję że jest ok :( ale jak tak Was czytam że się męczycie z tymi ketonami to mi przykro :(

A ja się zastanawiam bo u mnie w poradni nikt nic nie mówił na temat ketonów więc stwierdziłam że nie będę ich mierzyć bo i tak już mi konkretnie odbiło na punkcie mierzenia cukrów więc nie będę sobie dokładać bo wyląduje w psychiatryku..w moczu z labu nie wychodzą więc mam nadzieję że jest ok :( ale jak tak Was czytam że się męczycie z tymi ketonami to mi przykro :(
Nie no, mi od 20 czerwca, czyli odkąd mierzę te cukry i ketony, to ketody wyszły 4 razy, więc nie ma tragedii:) ale to zawsze po tych dniach, gdy jadłam za mało węglowodanów.

Nie no, mi od 20 czerwca, czyli odkąd mierzę te cukry i ketony, to ketody wyszły 4 razy, więc nie ma tragedii:) ale to zawsze po tych dniach, gdy jadłam za mało węglowodanów.
Te ketony sprawdza się zawsze rano tak? Dziś siostra ma mi kupić u siebie w aptece takie paski więc zobaczę jak to u mnie wygląda [emoji4]

Moja diabetolog bardziej sie denerwuje na widok ketonow niz przekroczonych cukrow...
Nie wiem od czego to zalezy - mowi mi w kazdym razie, ze to jest bardziej niebezpieczne dla malucha :(
Ja chyba tylko raz mialam je w tych wynikach z moczu, ale jak sie kontroluje czasem dwa razy dziennie w domu to jednak wychodza :(

Moja diabetolog bardziej sie denerwuje na widok ketonow niz przekroczonych cukrow...
Nie wiem od czego to zalezy - mowi mi w kazdym razie, ze to jest bardziej niebezpieczne dla malucha :(
Ja chyba tylko raz mialam je w tych wynikach z moczu, ale jak sie kontroluje czasem dwa razy dziennie w domu to jednak wychodza :(
To moja nie panikuje, pewnie gdyby było ich bardzo dużo i byłyby często, to trzeba by było działać. W poniedziałek idę na, mam nadzieję, ostatnie przed porodem badanie moczu i zobaczymy.

reklama
Do góry