reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A ja raz na miesiac i magnuma i sledzie zajadam ;)
Cukry po obu idealne, ale staram sie nie przesadzac mimo wszystko!
Ja mam w ogóle w tej rozpisce od glukometra w przykładowej diecie sardynki z puszki lub śledzie w oleju więc to dozwolone. Dziś nie mogłam opanować się i kupiłam lisnera śledzie w sosie taziki i mam nadzieję, że mój cukier to przeżyję

reklama
A czemu nie jecie sledzi? Nie slyszalam zeby byly zakazane? Ja raz jadlAm i cukier byl w porzadku, ale teraz mnie jakos od nich odrzucilo, na poczatku ciazy jadlam duzo:)
A co do ketonow nie pomoge, bo tez mi diabetolog nie kazala sprawdzac

Mi i ginekolozka i diabetolozka mowia, ze ketonow nie ma prawa w ogole byc. Gdy sie pojawiaja to znak ze natychmiast trzeba cos zmienic w diecie.
Właśnie próbowałam znaleźć jakąś informację w necie jakie konkretnie zagrożenia dla dziecka wynikają z pojawienia się tych ketonow ale nic konkretnego nie ma .

reklama
Dziękuję[emoji4]Właśnie dziś zrobiłam sobie ten test i wyszło, że niestety mam te ketony w moczu na poziomie średnim[emoji53] Myślę, że pojawiły się bo zrezygnowałam z ostatniego posiłku ok godz 22-23 . Ostatni posiłek jem ok 20. Cukry się w miarę unormowaly po tej zmianie ale teraz zamiast wysokiego cukru na czczo mam ketony :/

Ostatnia edycja:
Do góry