urs
Fanka BB :)
Tez tak myśle tylko moja dr na urlopie wiec jestem zdana na byle kogo w szpitalu
Jezdzisz do szpitala w Wwie czy dzies indziej?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tez tak myśle tylko moja dr na urlopie wiec jestem zdana na byle kogo w szpitalu
A jaki masz glukometr? Ja mam accu chek i mi pokazał różnice o 12 więcej na glukometrze.Dzisiaj robiłam badanie moczu i krwi, a więc, żeby mieć porównanie zanurzyłam patyczek czy mam ketony... no i wyszły mi coś między średnim a wysokim. Mocz z labo 0 ketonów, kto mi wytłumaczy o co kaman?! Czemu wierzyć?
Ale za to różnica między glukometrem, a labo to o 4, więc plus taki, że glukometr dobrze mierzy.
Urs dlaczego niestety ? ja z Ursynowa w sumie granica Mokotów ursynow
A jaki masz glukometr? Ja mam accu chek i mi pokazał różnice o 12 więcej na glukometrze.
Myślałam, że ten accu chek jest dobry. W sumie ja na razie nie mam żadnych przekroczeń więc nie mam co się martwić. Gorzej jak by jakieś przekroczenia zaczęły się pojawiać.Mam diagnostic gold strip, na samym poczatku mierzyłam pożyczonym accu chek performa i mi zawyżał, leżałam 1 dzien w szpitalu na profilu glikemii i mierzyłam razem z accu chek to sporo pomiarów się nie zgadzało, do tego stopnia, że w nocy po pomiarze o 3 w nocy połozna mnie budziła bo w labo miałam 43 (hipoglikemia), żebym cos słodkiego zjadła(dostałam 2 czekoladki i cukierka, .. hehe najlepszy pobyt w szpitalu ever ) a na accu chek 88...
No a później dostałam z poradni diagnostic i wszystko było ok, aż do ok 15.08 gdzie cukry zaczęły mi mocno szaleć, ale 2 dni temu zaczełam nowe opakowanie pasków i zaczęły się normować...
Czasem to idzie oszaleć z tymi pomiarami.