reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja mam accu check i niektore pomiary wydaja mi sie niemozliwe.
Ostatnio bylam najbardziej wsciekla po obiedzie, na ktory zjadlam kasze gryczana, pieczone kotlety mielone(specjalnie zrobilam dla siebie osobno, zeby nie smazyc na tluszczu) i ogorki z jogurtem naturalnym i wynik po nim 156.. to juz rownie dobrze moglam zjesc pizze i by wyszlo na to samo.

reklama
Tylko z pizzy to raczej dziecko słabo by skorzystało jeśli chodzi o wartości odżywcze ;)
Ja myśle ze warto sprawdzić ten glukometr ale jak wyniki podobne to bez sensu się kłuć dwa razy. Szkoda stresu.
Ostatnio bylam najbardziej wsciekla po obiedzie, na ktory zjadlam kasze gryczana, pieczone kotlety mielone(specjalnie zrobilam dla siebie osobno, zeby nie smazyc na tluszczu) i ogorki z jogurtem naturalnym i wynik po nim 156.. to juz rownie dobrze moglam zjesc pizze i by wyszlo na to samo.

Akurat nie mialam tutaj na mysli wartosci odzywczych, tylko trzymanie sie mocno diety, ktorej skutecznosc jest poddawana w watpliwosc z powodu glukometru :p bo nie raz jadlam taki sam zestaw i wyniki byly ok, po 3 miesiacach z dieta juz mniej wiecej wiem co jak na mnie działa, dlatego pomiary glukometru potrafia byc tak bardzo wkurzajace

Dokładnie tak samo miałam gdy zmierzyłam po sprawdzonym obiedzie i wyszło nagle 151 co wydało mi sie podejrzane stad zrobiłam za minute kolejny pomiar i było 129..
Rozumiem Cię z ta pizza.. ja mam po kanapkach mam wyniki 140-150 a po lodach czekoladowych 140 wiec zrezygnowałam całkiem z pieczywa (i cukry po śniadaniu i kolacji mam 100-120) a od czasu do czasu jem te sprawdzone lody [emoji6]

Ostatnia edycja:
Patrzcie jakie cuda na moim i babcinym się pokazują. Chwilę po tym podjechalam do dziadka i mój 130 a dziadka 90... Zobacz załącznik 889497
:o też mam ten Contur, ale jakiś czas temu właśnie mierzyłam w labie glukozę na czczo i zaraz po wyjściu glukometrem. Wyniki były niemal identyczne: 86mg i 86,5 mg. Więc mu zaufałam. Kiedy mam jakiś podejrzany wynik, to mierzę np. 3 razy i wiadomo, że każdy jest inny, ale jednak bardzo zbliżony.

:o też mam ten Contur, ale jakiś czas temu właśnie mierzyłam w labie glukozę na czczo i zaraz po wyjściu glukometrem. Wyniki były niemal identyczne: 86mg i 86,5 mg. Więc mu zaufałam. Kiedy mam jakiś podejrzany wynik, to mierzę np. 3 razy i wiadomo, że każdy jest inny, ale jednak bardzo zbliżony.

Skoro sprawdziłaś w labie i wyniki glukometr pokazuje Ci zbliżone to pewnie że możesz mu zaufać..
Mój pokazał po minucie ponad 20 jednostek mniej wiec coś z nim lub paskami jest nie tak..

Dziewczyny nie uwierzycie.. rano zbadałam przy okazji w labie glukozę z krwi i zaraz po wyjściu swoim glukometrem w aucie jakieś 2 minuty później.. mój glukometr pokazał 106.. a w labie wynik 76... do tego pojawiły mi sie pierwszy raz Katony w moczu.. norma do 5,00 a ja mam 5,20... czy dobrze rozumiem ze mam zła dietę spowodowaną błędnymi zbyt wysokimi wynikami glukometru na których sie opierałam ?

Dziewczyny nie uwierzycie.. rano zbadałam przy okazji w labie glukozę z krwi i zaraz po wyjściu swoim glukometrem w aucie jakieś 2 minuty później.. mój glukometr pokazał 106.. a w labie wynik 76... do tego pojawiły mi sie pierwszy raz Katony w moczu.. norma do 5,00 a ja mam 5,20... czy dobrze rozumiem ze mam zła dietę spowodowaną błędnymi zbyt wysokimi wynikami glukometru na których sie opierałam ?

Koniecznie skonsultuj to z diabetologiem, bo wychodzi na to ze glodzisz organizm? Jestes najedzona stosujac diete? Zebys jeszcze przez glukometr zaraz sie hipoglikemii nie dorobila [emoji85]

reklama
Dziewczyny,

Ja też mam Contoura i zastanawiam sie czy on nie ma jakis problemow przy tych upalach?
Mi tez bardzo szaleje, z tymze mi diabetolog kazala mierzyc tylko jeden raz, bo przy kolejnych pomiarach glukometr nie ma podobno czasu na prawidlowa rekalibracje. Slyszalyscie cos o tym?

Do góry