reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Aschlee my nie szczepimy na dodatkowe. Chcieliśmy zaszczepić na pnemokoki jak już nie będę kp ale po ostatnich problemach u małej po "zwykłych", standardowych szczepieniach na pewno nie będziemy szczepić na żadne ospy, pneumo ani nic.

hejka
chyba ja dolacze do grona słodkich ciezarowek ;(
robiłam krzywa i na czczo mam 4,8 a po wypiciu po 2 godz 8,9 mmol ;(
nie wiem czy to cos ma wspólnego ale ja biore 150 euthyroxu bo mam usunieta tarczyce... no i przed badaniem wzielam tabletke nie wiem czy to ma znaczenie..

Ostatnia edycja:
Kaska ją nie pomogę ale były chyba też tu mamy które chorowaly na tarczyce więc poczekaj az któraś się odezwie ;)

A który masz tydz ciąży ? Byłaś już z wynikami u gin ?

Kaska witaj. Ja też z tarczycą problemy mam i na euthyroxie jadę. Jeśli chodzi o krzywą to nie sądzę, żeby tabletka miała wpływ na wynik choć dla pewności podczas wizyty zapytaj ginekologa. Ja zawsze robiłam wszystkie badania w ciąży na czczo, tzn również bez tabletki bo lekarz tak zalecił a po drugie na pewno nie udałoby mi się tak pozałatwiać wszystkiego żeby to pół godziny po tabletce zjeść bo u nas w lab zawsze kolejki :)

Aga u nas te drgawki co mała miewa to właśnie po szczepieniu się pojawiły.

Dziewczyny my już po tym weselu o którym kiedyś Wam pisałam że nie wiem jak z jedzeniem małej zrobić ;) i problem rozwiązaliśmy tak, że zabraliśmy ją ze sobą ;) i o dziwo była super grzeczna i do wszystkich chciała na ręce (choć większość widziała po raz pierwszy w życiu :)) a później ładnie spała. Także udała się zabawa :)

Natka a no tak.. juz pamietam. Czasem mi się mięsa wszystko już.
Fajnie że się udało. Fakt coraz łatwiej się odnaleźć z tymi dziećmi naszymi ;) za to moja już po roku to czasem nieźle himery ma ;)
A my idziemy do lekarza niedługo no mała już tydz czasu katar ma i już sama nie wiem co z tym czy to od zębów czy co

reklama
Hejka
Nie jeszcze nie byłam, ale spodziewam się tego że mam odstawić słodycze i inne rzeczy. Jak odebrałam wynik tak też słodycze, fast food i inne poszły w odstawke. 28 tydz jestem

Do góry