reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dzudzenka ogórka kiszonego i ogólnie kiszonki można niby od 7-8 miesiąca ;)
Oj to faktycznie macie problemowo z tym rozszerzaniem diety... a próbowałaś może jakieś naleśniki/placki itd? Jak mała nie może jajka to mogę Ci podesłać co może być zamiennikiem jajka przykładowo bo w tej książce z przepisami blw jest napisane fajnie :)

reklama
Dzudzenka
Kiszonego obranego bym dala nie wczesniej jak po skonczonym 10msc. ze wzgledu na zoladek ;) Starego moze przeczyscic a co dopiero takiego malucha ;) Mysle, ze po takiej ilosci nic Malej nie bedziw. Ile Wy teraz macie msc???

Dzudzenka ojej to faktycznie kiepsko z tymi produktami macie

Natka z ta kaszka, hmm no nie wiem, jakbys sprobowala to zawsze mozesz wtedy probowac bez karmienia i masz wieksza pewnosc ze to napewno nie glod i ze nie musisz karmic tylko postarac sie klasc bez tego.

Ja co do kiszonek tez myslalam kiedy mozna ale w sensie zupki wlasnie z ogorka kiszonego np, i jak zrobic dziecku taka zupke

Niee żadnej kiszonki narazie nie jadla ;)
Ale chyba muszę kiedy spróbować jej zrobic A jutro Hmm chyba jej zrobię makaron z marchewką brokulem i indykiem ;)

kiszony ogrek w małej ilości do zupy po 9 miesiącu można dawać ja dawałam z pół małego ogórka drobno startego na ok pół litra zupy a co do mleka krowiego można wprowadzać w 10 miesiącu ale radzę ostrożnie bo
- może być za tłuste jeśli od rolnika a i musi być to osoba która nie nadużywa chemi przy czyszczeniu i
- mleko kupne jest chudsze
- mleko krowie kupne jest pozbawione wiekszości sklanków gdyz jest pasteryzowane lepiej jest dawać np. naturalny jogurt

reklama
Margo 17 marca będzie Mała miała już 9 miesięcy ;)
Natka jak możesz to podeślij jakieś zamienniki jajka ;) chociaż w następnym tygodniu chce spróbować z jajkiem przepiórczym może będzie ok ;)
Bojąca dzięki za info ;)

Do góry