reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dzudzenka ogórka kiszonego i ogólnie kiszonki można niby od 7-8 miesiąca ;)
Oj to faktycznie macie problemowo z tym rozszerzaniem diety... a próbowałaś może jakieś naleśniki/placki itd? Jak mała nie może jajka to mogę Ci podesłać co może być zamiennikiem jajka przykładowo bo w tej książce z przepisami blw jest napisane fajnie :)

reklama
Dzudzenka
Kiszonego obranego bym dala nie wczesniej jak po skonczonym 10msc. ze wzgledu na zoladek ;) Starego moze przeczyscic a co dopiero takiego malucha ;) Mysle, ze po takiej ilosci nic Malej nie bedziw. Ile Wy teraz macie msc???

Dzudzenka ojej to faktycznie kiepsko z tymi produktami macie

Natka z ta kaszka, hmm no nie wiem, jakbys sprobowala to zawsze mozesz wtedy probowac bez karmienia i masz wieksza pewnosc ze to napewno nie glod i ze nie musisz karmic tylko postarac sie klasc bez tego.

Ja co do kiszonek tez myslalam kiedy mozna ale w sensie zupki wlasnie z ogorka kiszonego np, i jak zrobic dziecku taka zupke

Niee żadnej kiszonki narazie nie jadla ;)
Ale chyba muszę kiedy spróbować jej zrobic A jutro Hmm chyba jej zrobię makaron z marchewką brokulem i indykiem ;)

kiszony ogrek w małej ilości do zupy po 9 miesiącu można dawać ja dawałam z pół małego ogórka drobno startego na ok pół litra zupy a co do mleka krowiego można wprowadzać w 10 miesiącu ale radzę ostrożnie bo
- może być za tłuste jeśli od rolnika a i musi być to osoba która nie nadużywa chemi przy czyszczeniu i
- mleko kupne jest chudsze
- mleko krowie kupne jest pozbawione wiekszości sklanków gdyz jest pasteryzowane lepiej jest dawać np. naturalny jogurt

reklama
Margo 17 marca będzie Mała miała już 9 miesięcy ;)
Natka jak możesz to podeślij jakieś zamienniki jajka ;) chociaż w następnym tygodniu chce spróbować z jajkiem przepiórczym może będzie ok ;)
Bojąca dzięki za info ;)

Do góry