reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mi powiedziala polozna przy pierwszym dziecku, ze przez okolo pierwszy rok sie dziecka nie wychowuje. I to byla swieta prawda. Akurat u nas bylo to ok 10 msc. Po wlasnych spostrzezeniach wiem, ze przez ten czas Julcia potrzebowala wlasnie tej bliskosci (srednio przytulania, ale np.spania razem)Nadal tak jest, ale u nas kluczowe bylo wlasnie te 10msc. Pamietam, ze tez wlasnie wtedy Jula zakumala, ze ziemi z kwiatkow sie nie wygrzebuje ;) Jesli natomiast chodzi o chusty to Jula w ogole nie lubila buc w chucie, do dzisiaj raczej nie lubi sie tulic tylko sporadycznie. Natomiast Jaaaaaasio to tylko w chuscie i tylko na wiecznym przytuleniu :)

U nas lepiej :) Dzieci odzyly :)

reklama
W tym artykule najbardziej spodobał mi się koniec:"sluchajmy instynktu" :) racja. Już od prawie 10 miesięcy sie to słucham choć czasem sie martwię, pytam innych to w końcu robię tak jak czuję i myślę i okazuje się ze jest dobrze ;) i ze daje radę mimo że wcześniej nie miałam prawie styczności z małymi dziećmi ;)

Mar to super ze lepiej u was :)

Michas też z tych tulaskow ale mnie to akurat nie przeszkadza może też dlatego że ja mam taką silną potrzebę się do niego tulic i spać razem chociaż czasem też wkładam go do łóżeczka ale łóżeczko przy łóżku więc też jest pod ręką :-)

Maja jak mniejsza była to zasypiala na naszym brzuchu ale potem chciałam to urwać jak coraz większą byla. No ale za to zasypiala przy cycu dopóki jej nie odstawilam ;)

Dziewczyny tak z innej beczki i dla mnie ciekawostek że wcale nie trzeba odstawić mleka 1 chodzi o mm po pół roku i przechodzić na 2 więc my chyba zostaniemy na 1 do roczku. Te 1 są badane szczegółowo badane a następne już tak nie no i mają inny skad. Muszę poczytać o tym i się mocno zastanowić.

Luca ja tam nie wiem. My 2 dajemy. Choć moja to w ogóle mnie zadziwia. Jak mm nie chciała to nie chciała A teraz jak za kubek złapie to mało denka nie wciągnie i jeszcze czasem niezadowolona ze koniec... :)
W tej 2 to chyba więcej Wit itd. Taki chyba skład bardziej dopasowany do coraz starszych dzieci. Choć jeśli któremu dziecku 1. Odpowiada to może i też byc

Luca
Pierwsze slysze, ze mozna zostac na 1 caly rok. Dlaczego???

Jasio tez z tych tulaskow. Balam sie, ze Jula bedzie zazdrosna a tu raczej nie. Jak ja tule Jasia to ona mowi, ze lala/miso placze i trzeba przewinac i otulic w kocyk i tez ponosic. I zaczyna spiewac dla lali i Jasia ;) I mowi ze mam byc teraz cicho, bo lala i Jasio beda spac ;)

reklama
Do góry