reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mi powiedziala polozna przy pierwszym dziecku, ze przez okolo pierwszy rok sie dziecka nie wychowuje. I to byla swieta prawda. Akurat u nas bylo to ok 10 msc. Po wlasnych spostrzezeniach wiem, ze przez ten czas Julcia potrzebowala wlasnie tej bliskosci (srednio przytulania, ale np.spania razem)Nadal tak jest, ale u nas kluczowe bylo wlasnie te 10msc. Pamietam, ze tez wlasnie wtedy Jula zakumala, ze ziemi z kwiatkow sie nie wygrzebuje ;) Jesli natomiast chodzi o chusty to Jula w ogole nie lubila buc w chucie, do dzisiaj raczej nie lubi sie tulic tylko sporadycznie. Natomiast Jaaaaaasio to tylko w chuscie i tylko na wiecznym przytuleniu :)

U nas lepiej :) Dzieci odzyly :)

reklama
W tym artykule najbardziej spodobał mi się koniec:"sluchajmy instynktu" :) racja. Już od prawie 10 miesięcy sie to słucham choć czasem sie martwię, pytam innych to w końcu robię tak jak czuję i myślę i okazuje się ze jest dobrze ;) i ze daje radę mimo że wcześniej nie miałam prawie styczności z małymi dziećmi ;)

Mar to super ze lepiej u was :)

Michas też z tych tulaskow ale mnie to akurat nie przeszkadza może też dlatego że ja mam taką silną potrzebę się do niego tulic i spać razem chociaż czasem też wkładam go do łóżeczka ale łóżeczko przy łóżku więc też jest pod ręką :-)

Maja jak mniejsza była to zasypiala na naszym brzuchu ale potem chciałam to urwać jak coraz większą byla. No ale za to zasypiala przy cycu dopóki jej nie odstawilam ;)

Dziewczyny tak z innej beczki i dla mnie ciekawostek że wcale nie trzeba odstawić mleka 1 chodzi o mm po pół roku i przechodzić na 2 więc my chyba zostaniemy na 1 do roczku. Te 1 są badane szczegółowo badane a następne już tak nie no i mają inny skad. Muszę poczytać o tym i się mocno zastanowić.

Luca ja tam nie wiem. My 2 dajemy. Choć moja to w ogóle mnie zadziwia. Jak mm nie chciała to nie chciała A teraz jak za kubek złapie to mało denka nie wciągnie i jeszcze czasem niezadowolona ze koniec... :)
W tej 2 to chyba więcej Wit itd. Taki chyba skład bardziej dopasowany do coraz starszych dzieci. Choć jeśli któremu dziecku 1. Odpowiada to może i też byc

Luca
Pierwsze slysze, ze mozna zostac na 1 caly rok. Dlaczego???

Jasio tez z tych tulaskow. Balam sie, ze Jula bedzie zazdrosna a tu raczej nie. Jak ja tule Jasia to ona mowi, ze lala/miso placze i trzeba przewinac i otulic w kocyk i tez ponosic. I zaczyna spiewac dla lali i Jasia ;) I mowi ze mam byc teraz cicho, bo lala i Jasio beda spac ;)

reklama
Do góry