reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
He he no za dużo było, a często nie myslalam wtedy o zbieraniu, tylko o tym żeby ulżyć sobie i ściągnąć nadmiar, czasem bralam w woreczki, ale też potem się marnowalo, bo nie było kiedy malej dac, zresztą ona z butelki nie pila, a mrozic też jakiś nie miałam potrzeby ;)

Dziewczyny jak Wasze dzieci budzą się do jedzenia w nocy to one płaczą? Bo mój wczoraj spal ładnie do 5 aż. Aaa i tak wzielam go i na spiocha przystawilam to trochę zjadł. Ale płakał. Dzisiaj np strasznie się wierci i rzuca nóżkami tak ale śpi. I nie wiem czy brać go i dać mu jesc czy poczekać aż się obudzi,niech żołądek mu może odpoczywa przez noc? Zmieniłam mu pampersa bo miał mokro. Zobaczę czy będzie nadal się tak wiercil.

Aaa i od kiedy mozna podać jajko dziecku i w jakich ilościach?pół żółtka? Co ile dni?

Sylwia ja też karmię Małą na półspiocha jak się zaczyna kręcić to przebieram pampersa i karmię bo jak sama sie rozbudzi to nie ma spania przez godzinkę u nas jest przerwa w nocy 8 godzin także brzuszek odpoczywa teraz podaje się całe jajko w sensie żółtko i białko najpierw wiadomo wniewielkich ilościach później 1-2 razy w tygodniu można robić jajecznicę na parze. Najpierw to chyba do obiadku sie dodaje i nam powiedziała konsultantka laktacyjna, ze jajo możemy spróbować podać w 7 miesiącu a moja to alergik

Sylwia moja różnie-czasem budzi się i płacze, a czasem bez płaczu po prostu po swojemu woła ;) chyba zależy jak bardzo jest głodna. Jak tak macha nóżkami przez sen to ja jej nie budzę bo ona tak ma czasem właśnie przez sen, jak jej się coś śni (czasem nawet sobie coś tam mruknie przy tym przez sen).

Edytka ja też bym nie dopajała ale zrobisz jak uważasz :)

Dziewczyny my w sobotę pierwszy raz od narodzin Julki wyszliśmy wieczorem :) co prawda tylko na jakieś 3 godzinki ale i tak się cieszę :) choć Mała pokazała kto tu rządzi i postanowiła, że z butelki to ona pić nie będzie, woli nie jeść wcale :p i zamiast zjeść to poszła sobie dalej spać.

Sylwia ja nie budzę i czekam aż sam się obudzi dzisiaj spał do 10 rano. Wtedy się z nim witam. Gadamy do siebie, zmienię mu pieluche i wtedy dopiero daje cycka. Aaaa i on nie płacze jak się obudzi tylko gada do siebie :-)

Moja roznie raz płacze raz nie. Karmiła zawsze dopiero jak się obudzila. Teraz wrecz chcę odzwyczaic nocnego jedzenia i od dwóch dni tylko jedno karmienie W nocy, choć pobudek wiecej.

Hej, oj duzo pisania a taka śpiąca jestem... Luca nie ma chyba w mojej okolicy tego doradcy lakt, a bardzo żałuję, nocą raczej nabierają mi piersi u mleczko ładnie leci, a w dzień jak mała mało śpi to ciagle by ssala i nic się nie nabiera. Herbatki mam dwie, to dziekisza rade pomieszam, oby pomogło. woda nie dopajam, ale zastanawiałam się nad herbatka plantex, może by na te gazy pomogla.Co do pozycji do fakt ciągle jedna siedząca oststnio. Choc i spod pachy cos tam czasem.
Natka no zazdroszczę wyjścia, my w domu ciągle. Inhalacje robimy. Jakaś specjalna solą x kwasem hialuronowym :) oby pomoglo, dzis słyszę po cichu śpi wiec może coraz lepiej sie dzieje i jakiś spacer przed końcem roku zaliczymy.
dziewczyny Wesolych, zdrowych i spokojnych Świąt.

reklama
Kamkaz
Mi po porodzie w ogóle nie kazali mierzyc :)schować glukometr bo cukrzycy jux nie ma :)
Przyznam się ze w domu mierzyłam kilka razy :). Norma jest chyba do 140 po 2 h.

Dziewczyny życzę Wam zdrowych,wesołych Świąt Bożego Narodzenia :)

Mam zamiar sprobowac wszystkiego poza uszkami z grzybami :)śledzie x cebulką juz jadlam:)także to dla mnie sukces :))

Do góry