reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

:p nie robcie mi nadziei :p odczekam jeszcze. Mam nadzieje, ze nic nie bedzie malemu brzuszkowi po dzisiaj..

Ech...
Tak wpadlysmy w ten moj temat karmienia a od dluzszego czasu jakos slodkich mam nie przybywa...co to? Nikt nie ma cukrzycy? :)

reklama
Margo podpisami się do tego co dziewczyny napisały. .. tak jak robisz jest dobrze i rób tak dalej... dopóki synek chce się cycowac to trzeba mu to umożliwić, a potem mm w nagrodę. ...
Ja tez przerabialam zoltaczke z pierwszą córka, kazano mi karmić mm przez 24 h a ja się bałam ze mi się potem dziecko nie przystawi. .. ale jak zoltaczka nie chciała zejść to w końcu jej to mm dałam...
A potem jak młoda miała 3 m-ce to się zaczął horror. .. ledwo złapała pierś to odrywala się z płaczem... od razu przestała przybierać. .. pediatra doradziła odstawić świeży nabiał bo może to nietolerancja laktozy... trochę pomogło ale karmienie juz nie było takie jak wcześniej. .. a potem okazało się ze to niejadek i z tym przybieraniem na wadze do teraz było kiepsko.... a teraz młoda ma prawie 4 lata i w końcu je... amen...

Oj no trafiaja się takie niejadki... Mam nadzieję ze moja taka nie będzie...

Margo a może nowe boja sie odezwac lub napisac tu ;) bo my tu raczej zaczęłysmy forum o karmieniu robić :D

Margo
Ja jem czekoladę ale biała :)spróbuj może takiej :)ja to na ta laktacje to pije 3 herbatki i ten ochydny f.e.m.a.l.t.i.k.e r a i tak jakoś czuje chyba jakby mniej pokarmu.

My mieliśmy dzisiaj się wybrać na szczepienie ale okazało się ze nie ma naszej pani doktor i idziemy po niedzieli. Bo bym zwazyla małego i później za jakieś 2 tyg i sprawdzę jak to jest z tym moim pokarmem.
Wprowadziłam Małemu marchewke-zajadal bardzo ładnie, dynie też a teraz jemy brokul. Później ze 3 dni te 2 składnikowe i mam zamiar kaszke. Jaka Wy polecacie?ja na początek kupiłam Nestlé waniliowa mleczno ryzowa. Tak na początku to chyba ze 2 3 łyżeczki mu dam.
Boje się wprowadzania produktów z glutenem ale już raczej powoli powinnam,co Wy podajecie na początku? Kaszke?ale jaka?manne?

Aga
Ja dzisiaj Malemu zrobiłam butelkę tak na spontana,pomyślałam zobaczę może akurat zechce a już straciłam nadzieje ze się nauczy a tu zonk. Mały załapał i ładnie zjadl 50 ml mleka :)))mam nadzieje ze to nie jednorazowo mu się to udało ale jakaś szansa ze będzie chciał :)bo juz wyciągnęłam nawet kubek niekapek :)

Hej Dziewczyny :)

Sylwia a ile ma Twoje maleństwo, że już rozszerzasz dietę? Fajnie, że dobrze idzie :) moja Mała obserwuje jak jemy i oblizuje się :D 17 idziemy do lekarza i ma nam powiedzieć jak dietę rozszerzać, bo jest i ta skaza i refluks i jeszcze mieliśmy problemy brzuszkowe wcześniej po maltodekstrynie w tym zagęstniku - także trochę się boję tego rozszerzania :p ale mam nadzieję, że będzie ok... Dziewczyny, które mają problem ze snem u maluchów. U nas też się poprzestawiało Małej jakiś czas temu - spała 3 albo 2 razy po 30 minut w dzień - od 17 codziennie jęczenie ze zmęczenia. Masuję Małą metodą Shantala - wycisza i widzę, że się poprawia. Chociaż do śpiochów nie należała od początku :D

Dzudzenka
Mój skończył 5 mc w poniedziałek.mój często śpi :)tzn wstaje rano je bawi się i śpi i tak przez cały dzień. A co to za masaż jest i co ma na celu?

Cześć dziewczyny!
Wy o rozszerzaniu a ja będę o skracaniu :) nie powiedział lekarz ile cm ma szyjka ale już główkę wyczuł. I na szczęście zamknięta ta szyjka. Cukier na czczo z żyły we wtorek 83 także ładnie, ale to dla endokrynologa wyniki, hormony w normie, w styczniu wizyta, chyba mała wezmę na wizytę to mnie przepuszcza :) Julka bryka w brzuchu, na ktg tak podskakiwala. Oj męczący dziś dzień... no lekarz zapowiedział poród na okolice mikołaja, zobaczymy, ja z 5 grudnia, będziemy razem świętować może :)
Margo próbowałas więcej czekolady? Ja bym chetnie zjadła. Tego lindta moze bym kupila, ale moze sie nie oplaca bo rodzic pojade. Dzis zamówiłam te majtki i podkłady harmsnna, i od razu wysłane to może zdążą dojść ;) jutro zrobie reszte zakupow, albo w aptece poszukam, widziałam osłonki avent za 30 zl w auchan a za 13 na allegro, czemu taka różnica!

Margo no prawda, nowych cukrzycowych mam nie przybywa nam tutaj. Ale miejmy nadzieję, że po prostu generalnie ich nie przybywa a nie że się nie odzywają przez nasze "karmieniowe" tematy ;)

Dzudzenka słyszałam właśnie o tym masażu już od kilku osób :) może faktycznie warto spróbować! My w przyszłym tygodniu wybieramy się do fizjoterapeuty to może coś fajnego nam pokaże :)

Sylwia my też szczepimy w przyszłym tygodniu:) co do kaszek to ja jeszcze diety nie rozszerzam bo chcę dopiero po skończonym 6 miesiącu ale już czytam i się rozglądam co i jak. Jeśli chodzi o Nestlé to jest dużo niepochlebnych opinii bo podobno dużo cukru ma w składzie (nie sprawdzałam tylko mówię co się dowiedziałam...). Ponoć lepiej zwykłą kaszę mannę dać np.z owocem jeśli chcesz na słodko.
A co do glutenu to nam w poniedziałek w zeszłym tyg na wizycie mówił neonatolog że albo kaszkè albo dać skórkę od chleba do pociumkania.

Edytka to może mała zrobi Ci prezent urodzinowy :) co do różnicy w sklepach stacjonarnych a w necie to faktycznie masakryczna jest. Ja polecam aptekę gemini jeśli chcesz coś jeszcze więcej zamawiać. Mają tam naprawdę szeroki wybór i dobre ceny.

reklama
Sylwia mieliśmy zalecony ten masaż, bo Malutka miała problemy z napięciem mięśniowym.Masaż ten ma rozluźnić dzieciaczka, wyciszyć, podobno dobrze też działa na brzuszek

Do góry