reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Naprawdę jesteście nieocenione i super że tutaj zaglądacie :tak: Co do wcześniejszego wstawania to pamiętałam tą radę i kilka razy mierzyłam o 6rano i niestety poziom nie różnił się prawie wcale z tym o godz. 7. O 3 w nocy nie mierzę ale chyba się zepnę i kilka dni posprawdzam. Dzisiaj też wstrzyknę insu o 23 i może też o 23 zjem ostatni posiłek.
W sumie mogę zwiększać liczbę jednostek insu ale jestem dopiero w 18tc i aż się boję o wynik końcowy... Lucalew, a Ty ile jednostek ( w ciągu doby) wstrzykiwałaś na koniec ciąży?? Czy w ogóle istnieją jakieś normy ile max powinno się przyjmować w ciązy??

Tasiora moja diabetolog mówiła mi że do 100 mam daleko bo też się martwilam ilością insuliny. U mnie to tak jak pisałam inna bajka ale w sumie przyjmowałam ok 80j. Nocnej najwięcej to 36j ale pod koniec ciąży musiałam obniżyć ilość insuliny i tej nocnej i w ciągu dnia do posiłków. Aaa i nie wiem czy są jakieś normy w ciąży odnośnie insuliny. Wiem że jak są duże dawki to dostaje się pompę insulinowa.

Edytka no to średnio Ci Pani diabetolog wytłumaczył dlaczego od początku jedzenia. Chyba nie koniecznie jest to w środowisku diabetologow ustalone bo jak widać różnie lekarze zalecają. Dla mnie jest to nie logiczne bo obiad dwudaniowy można jeść z przerwą 30 minutowa i mierzy się po skończonym posiłku. No ale nic skoro tak Ci diabetolog powiedziała to tak mierz. Aaa i przypomniało mi się że w szpitalu klinicznym też tak mieli więc też by źle mówili?!

Aga
To nie ma sie co dziwic, ze u mnie takie problemy z karmieniem. Organizm sie broni, bo kg dalej chca leciec w dol.

Luca
Mnie w moim klinicznym tez mowili, ze od skonczenia, ale rzeczywiscie lekarze rozne maja opinie na ten temat...

Margo
Może za bardzo dietę trzymasz? :)

Dziewczyny a czy to możliwe ze moje dziecko nie chce pić z butelki bo mu mleko nie smakuje?znajoma mówiła żeby zmienić bebilon na bebiko. Ale jakoś nie mam przekonania do tego bebiko

Dzień dobry :)
zwiększyłam insuline na 6 j i dzis znowu 92 na czczo, moze za wczesnie chodze spać, nie jdm tych późnych kolacji ale naprawdę jestem taka zmęczona ok 21-21.30 ze juz mnie nie ma! No i chalke jadłam wczoraj na kolacje, i pol bulki z dynia, potem zgagi dostałam, i po jablku mi przeszlo. Dzis jakiegoś czarnego chleba zjem, i zobaczymy. W wakacje takie idealne wyniki miałam. Myślę ze i te nie sa najgorsze, ale mam taka tendencje zeby się przejmowac wszystkim :(
Margo chudzinka z Ciebie, ja tyje normalnie, obym tez ladnie zeszla z wagi. Margo moze jedz jakieś tluste rzeczy, pij tluste mleko. No zebys miala energie pokarm produkowac, bo ta waga to bardzo niska... rok po porodzie to rozumiem ale tak szybko...
no lekarki juz zmieniać przed porodem nie bede, mam nadzieje ze jakoś te 5 czy 6 tyg wytrzymam i Julcia urodzi sie zdrowa. No pora na drugie śniadanie, i jeszcze paprykę w occie mam zamiar robić. Jedna ture zrobilam ale prawie zjedzona ;) bardzo szybko się robi. Taka krucha mniam.
I pytanie z innej beczki, w czym pierzecie ciuszki dla maluszków?

Sylwia, córce mojej bratowej zadno nie smakowało! Urodzila w listopadzie, w wakacje zaczela ja odstawiac od cyca, taki paczek z niej był, ale mleka żadnego nie zaakceptowala, szybko patyk się z dziecka zrobil, w nocy woda, mleko jedynie z płatkami łyżeczka, albo kaszki różne jadła. Kukurydziana. Manna, kluski lane czy taką zacierke ze sklepu.
Moja Amelka pila właśnie bebiko, potem krowie.

Edytka
Ja mam Julcie a teraz miala byc Amelka...no ale wyszedl Jas ;)

Dziewczyny. Ja jem baaardzo kalorycznie i tlusto :) moja dr i maz nie moga sie nadziwic co ja mam za dziwny organizm do tych ciaz, ze tak to wyglada.

Sylwia
Ja tez nie mialam przekonania do Bebiko, ale pediatra mi powiedziala, ze teraz wszystkie te mleka sa dobre i nie ma co narzucac, ktore podac dziecku. Nalezy podac takie, ktore dziecko pije i toleruje.

reklama
No i ja po badaniu tej nieszczesnej glukozy no...liczylam na cud,jakas pomylke albo cos ale niestety to nie pomylka.Nie mowil mi ile bylo ale stwierdzil krotko ze to duzo za duzo, ze teraz 6 razy dziennie pomiar,dietka dalej i za tydzien kolejna kontrola zeby sprawdzic czy dieta daje oczekiwany efekt :/

Do góry