reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Edytka
Z takimi rzeczami to jest tak, ze cukier bardzo szybko odzie w niebo i spada dlatego pewnie po frytakch mialas dobrze. A takie wyskoki tez nie sa dobre.

NowaNatka
Masz podana dwa razy norme

reklama
Margo ja polecam też herbatki laktacyjne. Piłam ich po 3 dziennie zanim zamówiłam z Gemini i przyszedł f.e.m.al.t.ik.e.r. Ta położna mówiła żeby te herbatki zmieniać tzn kupić 3 różnych firm i tak pić. Ja mam bocianka, hipp i lactosan. Wszystkie są do zaparzania nie kupujcie czasem granulowanych.

Hej dziewczyny. Trochę mnie nie było ale ta cukrzyca ryje mi psychikę i nawet nie chciało mi się zaglądać na forum :( Jeśli chodzi o cukry w ciągu dnia są OK, ale w nocy bez zmian. Bez względu na insulinę. Przez tydzień zwiększyłam dawki do z 2 do 4j i na czczo ciągle 92-96, czyli to samo co przed braniem insu. Byłam dzisiaj na kontroli u diabetologa i myślałam, że może mi coś doradzi... No i tyle sie dowiedziałam, że mam zwiekszać stopniowo dawkę. Dodam, że cały czas testuję ostatni posiłek, tzn. insulinę biorę o 22:15, a przekąskę zjadam o 22:30. Przetestowała różne opcje - mleko, białe pieczywo, pumpiernikiel, kabanosy z pomidorami i jogurtem i cukier rano na tym samym poziomie. Powiem Wam, że wkurza mnie to strasznie i rozważam konsultacje u innego lekarza:((

Lucalew,Margo
Ja ten F.E.M.A.L.T.I.K.E.R kupuje w aptece,place 27 zł. Dzisiaj byłam w rossmanie ale nie było tego. I tez pije lactosan :))Dzisiaj będzie próba smoczka NUK lateksowego.
Lucalew
A czy Ty dokarmiasz Michasia?
Niedługo mam zamiar zacząć wprowadzac małemu sloiczki i kaszki.
Kupiłam mu z gerbera na razie te podstawowe i kasze manne z Nestlé.
Tylko czekam jeszcze na te notatki od Agi :)Chyba że Ty Margo miałabyś czas przesłać mi te swoje :))

Tasiora
Niestety nie wiem jak Ci pomóc bo ja nie miałam insuliny. Lucalew eksperta na pewno Ci podpowie coś. A może po prostu musisz zwiększać ta insulinę bo im starsza ciaza tym bardziej cukry mogą iść w górę.

reklama
NowaNatka
Zobaczysz jak Twoj lekarz zareaguje na te wyniki. Ale one i tak nie sa zle wiec luzik ;) ktory masz tydzien?

Tasiora
Mnie diabetolog od razu dala dawke 8j.bo stwierdzila, ze mniej nie ma sensu. Moja ginekolog, ktora koniec koncow prowadzila mnie w cukrzycy tez sie z tym zgodzila. Poza tym ja mimo 8j.mialam caly czas 90-95 i jakos ani jedna ani druga pani sie tym nie martwily. Takimi cukrami nie zrobisz krzyywdy ani dziecku ani sobie. Moja przy takich wynikach w ogole nie kazala zwiekszac insu.

Do góry