reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia ja rodziłam 7 lat temu w Lublinie, na Lubartowskiej, niezbyt ma dobrą opinię, ale leżałam tam 2 razy na patologii, potem trafiłam na moją lekarkę w czasie porodu, ogólnie nie było tak źle. Poza tymi źle dobranymi majtkami i podkładami, i nawalem pokarmu, ale ledwie wróciłam do domu to wszystko się unormowalo.
Mój lekarz przeniósł się do Lubartowa od października, i zapraszał tam na poród. Podobno tłumów tam nie ma, pokoje 2 osobowe, mój mąż się tam rodził dawno dawno temu. Teraz po remoncie, chyba pojadę obejrzę żebym w dniu porodu nie była zielona. Wy oglądalyscie porodowke przed?
Odnośnie karmienia butelka nie mialam problemów, nie umiem pomóc. Amelia bez problemu ssala pierś. Tzn uzywalam silikonowych kapturkow bo miałam małe brodawki i bardzo poranione, położna w szpitalu doradzila kupic osłonki, butelki z aventu, potem na lovi przeszlam bo tańsze, i smoczka uspokajającego nuk lateksowego. Problem był z odzwyczajeniem....

Odnosnie obciążenia glukoza, to nawet 3 dni wstecz nie wolno byc na diecie, ja miałam wesele 2 dniowe a w pon rano stawiłam się na badanie :)

Na obiad dzis posadzilam jajka, o dziwo zawsze po smażonym mam niskie cukry. Zaraz bede mierzyć, się okaże ;)

reklama
Dzięki dziewczyny.
Nie dam za wygraną nauczę go jeść z butelki :)jeśli nie teraz to później :)
Margo
Ja tez pije ten ********** ale nie wiem czy to coś pomaga. Widzisz u siebie różnice? Jak jeszcze łatwo rozbujac laktacje?oprócz częstego przystawiania

Sylwia mój Michas pije pięknie z butelki z marki Lovi aktywne ssanie i nie ma problemu ani żeby go karmić z butelki czy piersi. Mam też butelkę z Aventu i też ładnie pije. Myślę że musisz sprawdzić z różnymi smoczkami z takimi najbardziej zbliżonymi do tego jak jest karmiony z piersi. Ja bym tak zrobiła że różne smoczki o różnym wyplywie.
Sylwia a co powiesz jak Michaś przez tydzien przybrał 70 g? Dzieci rosną skokowo dlatego najlepiej nie ważyć co tydzień.
Zamówiłam konsultacje u położnej laktacyjnej w związku z wagą małego i sprawdziła jak je itd i tak jak wyżej nie wąż go co chwile. Na pobudzenie laktacji przystawiac jak najwięcej do piersi i raz na jakiś czas odciagac systemem np 5-3-1 no i pić te herbatki laktacyjnej i np ********** raz dziennie no i dużo wody pić.
Zdrówka życzę

Luca co to za system 5-3-1?

Margo rzadko jakieś schabowe w panierce zjadam, ale jakoś tak zauważyłam że nawet po frytkach jest ok. Dziś zmierzyłam godz po skończonym posilku i po tym jajku, ziemniakach i ogorku kiszonym 111.

reklama
hej .mam do was pare pytan.
odebralam dzis wyniki z krzywej cukrowej i zmartwilam sie
na czczo mialam 79 (norma70-99)
po 1h mialam 153 (norma <140)
po 2 h 143 ( norma <140)
myslicie ze to juz jest nietolerancja glukozy?martwie sie ze cos z dzidzia bedzie nie tak prosze o odpowidzi

Do góry