reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziewczyny mam prosbe, koleżanka robila właśnie wyniki z glukozy i prosze was o pomoc w interpretacji bo ja miałam trochę w innych jedn. Podanych i nie bardzo się orientuje jak te wyniki wygladaja
Przed wypiciem 0,94 g/L. 5,22 mmol/L
Po godz 1.96 g/L. 10,88 mmol/L
Po dwóch godz 1,66 g/L. 9,21 mmol/L

U mnie wczoraj po kolacji 157 a dzis po sniadaniu-po tym samym-kajzerka z maslem, wedlina, serek wiejski 107...mierzylam trzykrotnie i mam nadzieje, ze cos zaczyna sie regulowac, bo ocipieje :p

Hej kochane :)

Jejku to czytanie na rat jest straszne. Juz 3 raz odpisuje.. i nie pamietam co komu mialam napisac.

Margo- piekny synalek!!!!!!!! Ale że chce Ci sie mierzyć jeszcze :p ja nawet nie wiem gdzie glukometr... ale jakos nie mam dobrych mysli co do obciazenia za jakis czas.. :/

Kamkaz - wszystkie to przechodziłyśmy, miesiąc i bedziesz specjalistka :) A jajka i paróweczki to chleb powszedni :-):-) gorzej z chlebem ;) :p

Sylwia - u mnie daleko jeszcze do etapu główki ale bym pewnie poszła skonsultowac z lekarzem- własciwie dziewczyny kiedy zaczyna sie trzymanie jako takie? Szczególnie takie w pionie tzn. np jak odbekujesz na ramieniu?

No i dupa musze leciec bo wycie. Buziakiiiiiiiiii

Aga w tych pierwszych wartościach wystarczy przesunąć przecinek o dwa miejsca w prawo. Lub te drugie wartości pomnożyć przez 18.18 i wtedy wychodzą nasze mg/dl. Wygląda na to ze koleżanka ma cukrzycę.
A ja w szpitalu. Chleb jem swój. I mam dodatkowe śniadanie i podwieczorek. Ogólnie jedzenie ok. Tylko ten chleb. I czekamy na akcje.

Ania dzierki za odp no ona tam miala niby jakies normy ale wolalam zapytac, bo ona tez zielona w tym temacie, do tego siedzi we Francji a nie wiem kiedy ma wizyte u jakiegos gin teraz

reklama
Aga w tych pierwszych wartościach wystarczy przesunąć przecinek o dwa miejsca w prawo. Lub te drugie wartości pomnożyć przez 18.18 i wtedy wychodzą nasze mg/dl. Wygląda na to ze koleżanka ma cukrzycę.
A ja w szpitalu. Chleb jem swój. I mam dodatkowe śniadanie i podwieczorek. Ogólnie jedzenie ok. Tylko ten chleb. I czekamy na akcje.

Aniu trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie. Obyście szybko wyszły do domu razem, a jednak osobno.
Dlaczego nie jesz chleba szpitalnego?

U mnie dziś cukry ok. Na czczo 86,po śniadaniu 116,po obiedzie 106 i po podwieczorku 105. Teraz zmierzę jeszcze po kolacji i mam nadzieję że będzie super. Oby tak dalej

Do góry