reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pierwsze rodzilam 15h, ale ogolnie nie bylo wtedy nic nadzwyczajnego poza nasilajacym sie bolem...moja dr twierdzi, ze teraz 15h raczej nie bedzie. Mnie nie chodzi o czas, ale wlasnie o to czy dam rade...i przemawianie samej do siebie, ze skoro dalam rade raz to znaczy ze potrafie na mnie nie dziala...ale takie obawy to chyna normalne. Przed pierwszym tez byly obawy bo byla jedna wielka niewiadoma i to gadanie wokolo, ze nie ma wiekszego bolu na swiecie i ze porodowego mezczyzni by nie przezyli ;)

reklama
Strasznie się czuje przeziębienie mnie dopadlo a nie mam pojęcia co mogę wziąć raz że w ciąży a dwa cukrzyca, więc nie wypije herbaty z miodem i sokiem malinowym. Polecacie coś?

Sorcee
Mnie odmozdzylo o tej porze i leze i mysle co ma te Twoje dolegliwosci :p ale pora nie ta :p sama bylam przeziebiona i przeciez sie wykurowalam. Ja na pewno plukalam gardlo woda z sola i szalwia (tylko nie pij tego!). Do tego pilam syrop prawoslazowy, ale sa chyba tez te specjalne dla kobiet w ciazy. Mozesz se zrobic syrop z cebuli ;) No i wit.c plus jakies wapno a na goraczke paracetamol. Aaaa i robilam sobie inhalacje z soli fizjologicznej, bo mi lekarka zalecila jak obie z Julcia nas zlapalo.

Ostatnia edycja:
Strasznie się czuje przeziębienie mnie dopadlo a nie mam pojęcia co mogę wziąć raz że w ciąży a dwa cukrzyca, więc nie wypije herbaty z miodem i sokiem malinowym. Polecacie coś?

Ja miałam zgodę od diabetolog na picie wody z cytryna i miodem czy mleka z czosnkiem i miodem i syrop z cebuli i miodu. Uważa że lepiej trochę przekroczyć z cukrem niż być chorym bo to gorzej dla dziecka. Szczerze to nie miałam jakiś dużych przekroczeń a ww specyfiki mi pomogły także polecam :-) A i dużo jeść cebuli i czosnku dodawać do potraw :-)

tez slyszalam opienie ze lepiej lekki skok niz ne leczona choroba. wiec Sourcee probuj herbate z cytryna i sokiem malinowym, moze cos pomoze :)

Margo no ja tez slyszalam przed porodem takie historie i te pytania : Boisz sie ?? ale ja staralam sie nie myslec, ale przy drugim to napewno inaczej bo to juz nie jest niewiadoma

Sorcee aaa nie pij herbaty z cytryna tzn to połączenie jest ponoć nie zdrowe coś tam się wytraca ale nie pamiętam już co. Wiec albo herbata z sokiem albo woda z cytryna :-)

A ja wlasnie dzis pije herbate z cytryna ;) tak mi sie zachcialo pierwszy raz w ciazy, ze poprosilam meza aby zrobil. A w ogole to dopiero sie obudzilam a mezus z Julcia przyniesli mi sniadanie do lozka. Ale w nocy za to spac nie moglam, mialam helikopter w glowie i co chwila mierzylam albo cukier albo cisnienie, bo sie balam, ze cos pospadalo...a tu wszystko ladnie bylo...a potem padlam i nawet jestem troche zla, ze pozwolili mi tak spac a z drugiej strony fajnie, ze maz jest taki kochany i wie, ze tez moge byc zmeczona :)

Witam sie :)

Zjadlam bigos z ziemniakami plus troche sernika i czekam na pomiar. Pewnie przekrocze, ale moj organizm po tych jazdach nie jest w stanie nad soba zapanowac. Caly czas laze i szukam....slodyczy w czekoladzie..oczywiscie ich nie jem wiec wole taki zestaw obiadowy jak dzis. Moja dr powiedziala w piatek, ze widac, ze momentami te cukry rzeczywiscie lepsze. Mam jesc wszystko (no ale slodycze niekoniecznie :/) i jak bede miala jakies chore wyskoki to zbijac spacerami. Organizm jest tak wyjalowiony i oslabiony po tych srakach plus dietach, ze musze troche nabrac sil na porod.

reklama
Do góry