reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sorcee mielismy gosci i kupiłam ciastka oblane czekolada z jednej strony. Zostały i ja sobie krusze po kawałeczku bo sie powtrzymac nie moge. Jak bym zjadła całe to juz by poszlo. Kupilam gorzka z orzechami i jem codziennie kostke do drugiego sniadanibo wiecej tam orzecha jak czekolady. Nie umiem zyc całkiem bez słodyczy to silniejsze ode mnie o_O

reklama
Sorcee mielismy gosci i kupiłam ciastka oblane czekolada z jednej strony. Zostały i ja sobie krusze po kawałeczku bo sie powtrzymac nie moge. Jak bym zjadła całe to juz by poszlo. Kupilam gorzka z orzechami i jem codziennie kostke do drugiego sniadanibo wiecej tam orzecha jak czekolady. Nie umiem zyc całkiem bez słodyczy to silniejsze ode mnie o_O
No właśnie ja do tej pory jakoś sobie radziłam a teraz tak strasznie mi brakuje słodyczy :-( straszne to jest. Zmierzyłam po 20 min 110 po 1h 119

A ja jem nadal Lindta z jagodami i cukry mam spoko loko...ale wagi mi jakos po tym nie przybywa :/ no ale to jedyny slodycz czekoladowy, na ktory sobie pozwalam. Poza tym moje dziecie dostaje tyyyle slodyczy od roznych osob (a ja raczej jej nie daje), ze sama wszystko odkladam sobie na czas kiedy sama bede mogla je zjesc :D

Ja miałam dzisiaj kontrole i waga w gabinecie pokazala 45.5. Oczywiscie ginekolog mowi oszukana troche bo masz ciuchy ale wreszcie do przodu jestem z Ciebie dumna :D
Poogladała dzienniczek cukrow powiedziala ze super wyniki i dzidzius tłusciutki ale w pozytywm slowa znaczeniu ani za duzy ani za maly czyli dieta idzie w dobrym kierunku.
Przed chwila zeżarłam kostke gorzkiej z orzechami i kiwi z radosci. :D Dalej nie wiem co bedzie bo sie dzidziol tyłkiem pokazał i koniec [emoji14]

heej

pisze jedna reka bo druga pod Agatonem:p

Dziewczyny nadrobilam w koncu ale nie mam kiedy sie odnieść wiec póki co napisze co u nas.. jak sie ogarniemy to wroce.

Mala jest cudna i nawet poiedzmy ze grzeczna :p. Najwiekszy problem z laktacja... Malo mleka niestety - dwa spotkania z doradca i walczymy jak lwy. Z laktatora po 7:5:3 odciagania z obu ok 45 ml, ale mam na to nie patrzec i przystawiac mala ile wlezie. Wczoraj skonczyla tydzien - wyszla ze szpitala z waga 2920 - dzis byla polozna i mala wazyla 3150 czyli waga urodzeniowa :) :) ... no ale przez ten tydzien 2-3 razy dziennie dokarmialam mm :( :( Teraz bede probowala jak najrzadziej..

A ja cóż, dochodze do siebie po cc.. najgorzej ze jestem piekielnie zmeczona i slaba.. oprocz bólu rany (w dodatku krwiak sie po wyjeciu szwow zrobil i na razie nie biore antybiotyku ale jak pojawi sie goraczka to bede musiala) bola piersi (masuje itd.) icewka po cewniku. Caly czas mam 37 temp i generalnie musze do siebie dojsc bo zlapal mnie tez baby blues i z dnia na dzien niby nastroj coraz lepszy ale łzy i tak sie bezwolnie pojawiaja :( ... wiadomo hormony, zmeczenie i ból... No nic.. Dojde do siebie i bedzie pieknie! Prosze trzymajcie kciuki !

Myslalam ze rzuce sie na jedzenie a tymczasem apetytu zero i wszystko w siebie wmuszam. Nawet bulki ;) ;) ;) Ale przyznam że dzis tosty z masłem i dzemem mi smaaakowały! (wybaczcie :p ) ...

Wrzucam zdjecie tygodniowego Agatona - glonojada (mówimy tak na nią bo pieknie ssie pierś... żeby tylko mleka w niej było wystarczająco ... :| )

Dziewczyny buziaki Wam wszystkim wpadne kiedy bede mogla jak tylko to wszystko sie unormuje. agatka.jpgagato.jpg

Załączniki

• agatka.jpg
    agatka.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 47
  • agato.jpg
    agato.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 45
Pesq
Luzik...tydzien to jeszcze spokojnie. A nawet jesli to ja dokarmialam od pierwszego dnia i nic Julce nie jest. Ja po 3 tygodniach ledwo odciagnelam 40ml z dwoch cyckow wiec daj sobie czas :) Agatka jest cudowna :) Az mi sie dziob raduje jak ogladam Wasze malenstwa :) Baby blues niebawem minie...na to tez daj sobie czas. Masz do tego teraz prawo :) Poplacz sobie, bo noebawem naprawde wszystko sie unormuje i bedzie pieknie :)
Mierzylas w ogole cukry???

Pesq śliczna Agatka. Nie martw się tym mlekiem ja na początku miałam po 5 ml potem 15 ml potem 30 ml a teraz dopiero 60 ml i bardzo zadko więcej ok 90 ml. Takie małe dziecko więcej nie potrzebuje. Rozbuja Ci się laktacja, przystawiaj dużo, odciągaj i pij herbatke laktacyjna i będzie dobrze. A ja też miałam baby blusa i czasem też mi się zdarza gorszy dzień. Trzymam kciuki i staraj się jednak nie dokarmiac mm wiem po sobie ze się da gdzie mały był od początku karmiony mm zanim ja miałam laktator a potem jak wiesz rozlaka także po tygodniu jak wróciliśmy do domu to odciągalam bo czekałam na nakładki bo mam płaskie brodawki. Aaa i pamiętaj że dziecko sobie samo ssie z piersi tyle ile potrzebuje i laktatorem nie wyciagniesz tyle ile samo dziecko także na to nie patrz że ty odciągniesz 45 ml a dziecko potrafi dużo więcej. Aaa i jak przybiera na wadze to znaczy że starcza jej mleczka i nie trzeba dokarmiac :-) Dokarmianie mm gdzie karmisz piersią też może zaburzac trochę bo mm jest ciężkostrawne. Trzymaj się i jak Ci zależy na kp to nie wątp przede wszystkim w siebie tylko przystawiaj ile wlezie. Z dnia na dzień będzie lepiej zobaczysz i fakt pewno jeszcze będą się pojawiać gorsze dni czy chwilę ale dasz radę :-)
Buziaki dla Was

Cukru nie bo nie mogę znalezc gleukometru ale raz przy okazji .siku ketony i czysto ;) ;) zmierzę cukier któregoś dnia jak inne problemy poporodowe odejdą bo boje się ze dodatkowe zmartwienie :p

Kochane jesteście. My póki co będziemy cycowac ile wlezie a nawet jesli podam mm to po cycowaniu i odrobine nigdy same.. Ale to tez opcja na mega kryzys. Wierze zw będzie dobrze :)

Margo jak się czujesz? Luca a jak Ciebie kiedy baby blues minal?

reklama
Do góry