reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo mi zawsze pomagał laremid po 1h jak ręką odjął ale w ciąży nie wolno no i tak wracało następnego dnia. Rozumiem Cię doskonale, miałam stresa żeby ruszyć się z domu, bo jak blisko toalety nie będzie? :eek:Na szczęście nigdy nie była potrzeba w trybie pilnym:-p

reklama
MArgo niestety nie rodze jeszcze :D A Ty biedaku dobrze że nie masz skurczy, ale kurcze nie wiem co Ci może być.

I nie wiem co mi może być btw. ...

Wczoraj znowu mi obraz migał i słabo mi było:no: nie wiem czy cukier czy hormony czy nerwy czy cisnienie czy magnez czy reakcja na antybiotyk czy nie wiem co jeszcze... nic nie mierzyłam bo ledwo widziałam ale zeżarłam bułke białą + napilam sie kawy + łyknelam magnez i po 40 minutach przeszlo ale masakra jakas. Drugi raz tak mam w tym trzecim trymestrze. Cóż lekarz mówi że w ciąży to wszystko jest możliwe łącznie z uciskiem na żyłe czy na coś tam... I w sumie gdyby było wczesniej to może bym polazła do neurologa ale teraz..jakby po ciąży tak sie robilo to wtedy neurolog - teraz już nie mam czasu ani glowy na to. Mam tylko nadzieje że to sie wiecej nie powtórzy bo byłam przerażona i teraz ciagle sie boje ze znow sie tak zrobi.. na szczescie tym razem nic nie drętwiało ale... JUŻ MAM DOŚĆ!!!!!!! Za 11 dni termin cesarki a ja błagam małą żeby sie wcześniej zebrała :confused2::confused2:

A byłam dziś u endo robiła mi anty tpo i anty tg i wyniki super - mam letrox odstawić w dzień cesarki i tyle - w listopadzie na kontrole ale raczej ta tarczyca to przejściowy stan.

Pesq mierz cukier w takich sytuacjach pamiętasz moje niedocukrzenia i przez to cesarke?
Zdrowka

Nie odzywałam się bo mama moja przyjechała wnuka zobaczyć. Byliśmy w środę u pediatry bo okazało się że plesniawki mały dostał ale dziś już ładnie to wygląda i o tak sobie smacznie śpię pierwszy raz w bujaczku po jedzeniu :-)

No nie wkleilo się zdjecie a poniżej jako tygrysek w dniu skończenia miesiąca :-)

Załączniki

• 1441977977088.jpg
    1441977977088.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 27
  • 1441978046350.jpg
    1441978046350.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 36
Mamuska - o gratuluje paciorkowca... :nerd: :no: Ja bym w d.. to miała gdyby nie to że uczulona na antybiotyki i nie wiem na które a coś muszę na tego gronkowca dostać :crazy::crazy: No nic może trafię dobrze a raczej lekarz trafi

Mi - heh co ja moge Ci powiedzieć.. ja co 3 dzień mam mam dziewięćdziesiąt kilka cukier, nie dostałam nocnej insuliny ani nic.. raz mi skoczył do 102 a lekarka na to "no i co z tego" .... I wstaje ostatnio notorycznie ok 9 bo mam bardzo ciężkie noce przez ten wielki brzuch i rano nadrabiam.. A jadlas wczesniej jogurt z płatkami na noc? Nie wiem mi sie wydaje ze ten nocny posiłek nic nie zmienia dla cukru 8 godzin później. A tymbardziej wafelek kilkanascie godzin wcześniej ;) Może miałaś gorszą noc albo tak sobie bez powodu. Nie żaden dramat, serio. Chociaż ja miałam tak że na początku cukry 70-80 a później jak zaczęły się 85-95 to tak już niestety zostały. Ale to nic złego podobno.

Pesq kochana ma znaczenie co jemy przez cały dzień i jaka jest przerwa między posilkami. Ma znaczenie też godz posiłku po nocnej przerwie jednym mocno cukry nie rosną a innym tak itd ale ma to znaczenie :-)

Mała Mi tak jak Pesq napisała jak masz 95 to nie ma tragedii ale staraj się nie robić długich przerw między ostatnim posiłkiem a śniadaniem i staraj się jadąc o stałych porach bo to bardzo pomaga żeby cukry nie szalaly.

A ja dziś ostatnia wizyta u diabła (mojego męża interpretacja mojego "diaba" :p ) i zapomniałam zmierzyc i na noc i po śniadaniu - brawo ja. Naprawde ostatnio już ten temat zszedł jakos na 10 plan... A pamietam jak w maju panikowalam heh.

Mi a powtarzalas tsh juz?

Pesq rozumiem Cie ze juz nie chcesz myśleć o cukrach ale nie lekceważ teraz tego. Mierz te cukry do końca.

Pesq
U mnie glinka 4,8 :)

Ja coś ostatnio mam dużo grzechów, slodyczowych :( nie umiem sobie odmówić :( nie najadam się nimi tylko skubne troszkę ; ( dziś znów miałam akcje z cukrem 63 trzeslam się jak osika ... akurat położną była u mnie i szybko coca cole kazała mi wypić, dobrze że puszka stała sobie i czekała heh nie wiem co się dzieje

Mamuska kurcze bardzo nie dobrze ze masz tak niskie te cukry. Gorsze są niedocukrzenia niż ponad normę. Kurcze umów się do diabetologa bo to niebezpieczne i zakaz słodyczy tylko zdrowe węgle. Te proste węgle mogła tak robic że szybko rosną i nagle też szybko spadają. W każdym bądź razie nie ma żartów trzeba to skonsultować z lekarzem

reklama
Do góry