reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A ja to wogle wyniki miała idealne w porównaniu do Was

na czczo 88
po 1h 180
po 2h 136

:D

Dziś po śniadaniu 134 wrrr paprykarz ? wziełąm dodatkowo 2j,poszłąm na zakupy na piechotkę i taka głodna wróciłam,z ciekawości zmierzyłam cukier a ty 72 :D jem danio na 2 śniadanie,po nim cukier mam ok :D

reklama
Gosik , Margo - a jak robilyscie po pierwszej ciazy obciazenie to jakie wyniki byly? JA sie bede bala tego momentu strasznie :crazy:

Mi też lekarz powiedział, że po ciąży cukrzyca się cofnie prawdopodobnie ale już do końca życia będę musiała się pilnować. Teraz mam słabą cukrzycę bo nie biorę insuliny, wystarczyła dieta by unormowac ja. Ale jednak po ciąży zadnych kolorowych napoi, dań z mąki jak pierogi, naleśniki itp. ( dopuszczalne raz na jakiś czas małe ilości. ) Powiedział, że jest ryzyko ze mogę mieć cukrzycę :(

Pesq
Ja po I ciazy mierzylam sobie czasem glukometrem i widzialam, ze sie normuje wiec na badanie poszlam w miare spokojna ;) Wynikow po glukozie nie pamietam, ale byly ok.

Madziula
Po prostu zdrowy tryb zycia i tyle ;) Zadnego smieciowego jedzenia i troche ruchu i moze tego dziadostwa unikniesz :)

Mamuska
Te 180 to tez szalu nie robi :p ja w I ciazy mialam 153 i po 2h151 :p i wtedy tu na forun mialam jedne z wyzszych wynikow ;) dokladnie jak teraz :p

S
A ja to wogle wyniki miała idealne w porównaniu do Was

na czczo 88
po 1h 180
po 2h 136

:D

Dziś po śniadaniu 134 wrrr paprykarz ? wziełąm dodatkowo 2j,poszłąm na zakupy na piechotkę i taka głodna wróciłam,z ciekawości zmierzyłam cukier a ty 72 :D jem danio na 2 śniadanie,po nim cukier mam ok :D

Xmamuska danio to syf nie jedz tego zwlaszcza w ciazy.

Dziewczyny nie ma co sie teraz zastanawiac czy cukrzyca zostanie czy nie. Prawda jest ze to jak bedziemy zyc pozniej ma ogromne znaczenie. Napewno j3stescie bardziej narazone wystapieniem cukrzycy w przyszlosci ale tak jak lekarz Madziuli powiedzial zdrowy tryb zycia. Patrzec co sie kladzie na talerz i jesc z glowa to poloww sukcesu.

Ja dzis juz po badaniach w lab a teraz bede sie szykowac na ktg i wizyte u ginki. Trzymajcie kciuki.
Dzisiaj zle sie bardzo czuje ale nie wiem od czego. Rano jak wracalam mialam rozmazany obraz przed oczami a jak weszlam do mieszkania bralo mnie na wymioty ale nie wymiotowwlam zato mialam biegunke, bol glowy. Juz myslalm ze moze od jedzenia ale przeciez bylam na czczo. Cukier mialam ok wiec to nie od cukru. Spalam pol dnia i niby lepiej ale teraz znow glowa peka i cos na mnie idzie jakos nie swojo sie czuje. Dobra zmykam sie szykowac do tego lekarza.

Luca
To takie symptomy zblizajacego sie porodu moim zdaniem. Szczegolnie, ze Ci niedobrze i jestes taka rozlazla. Pogoda pewnie tez ma wplyw. Powodzenia.

Ja dzis mam usg i zobacze jak ma sie ten moj maly Jasio.

Dokladnie, mi tez to wyglada na takie zwiastuny, ze organizm sie szykuje.
Kciuki za wizyty!!!

Margo, co z noga?

Cukrzyca sie nie przejmujmy teraz. Ja sie juz przyzwyczailam do diety, mam nadzieje, ze po tez sie uda utrzymac to zdrowe podejscie.

reklama
Margo wlasnie czytalam jakie moga byc symptomy zblizajacego sie porodu i tez jest tam napisane ze to moze byc to. No w sumie moze juz wychodzic :-) Nie dziekuje odnosnie powodzenia :-)

Kciuki trzymam za usg.

Do góry