reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Acha...no zobaczymy jak bedzie u mnie. Mam wizyte znpw w piatek kontrolna. Jest zaniepokojona, ze az tak schudlam i kaze mi przytyc chociaz troche nawet kosztem zwiekszenia insuliny. Na pewno o 2j musze zwiekszyc, bo przekroczenia mam codziennie o tyle samo. Nie sa to juz cukry po 150-160, ale zawsze i tak 120-140 a nie ukrywam, ze cos bym jeszcze dojadla mimo ze nawet juz jestem bardziej najedzona jak ostatnio.

Lucalew,
A co sie dzieje? Masz jakies obawy co do porodu czy malego? Pewnie chcialas juz go miec przy sobie a tu jeszcze trzeba poczekac... Wygadaj sie to moze bedzie troche lzej!

Co do najedzenia, to ja tez ostatnio robie sobie mniejsze porcje i nie jestem tym usatysfakcjonowana. Wiec jem do 2 godziny cos. wlasciwie zaraz po zmierzeniu juz mysle co zrobic znowu...
Najgorsze pomiary mam po pieczywie.

A ja z kolei tak sie najadam że czasem mnie denerwuje to że musze co 2 dzień mierzyć cukier po 2 śniadaniu i podwieczorku a głodna nie jestem,najczęściej 2 śniadanie to kawa i jakieś ciastko maślane,dziś np. po takim zestawie bez insuliny 110 cukier :) a na podwieczorek kisiel,owoce... Jem najmniej 5 posiłków a schudłam już 2 kg :D pięknie,najważniejsze że Junior zdrowo rośnie

Pesq jesli chodzi o mierzenie po porodzie to wszystko zalezy od lekarzy jedni karza dalej mierzyc zwlaszcza jak bralo sie insuline inni nie karza. Po porodzie zapotrzebowanie na insuline sie zmniejsza w ogole wszystko sie zmienia hormonalnie. Mierzy sie na czczo i norma do 60, 70-110 a potem po glownych posilkach ale 2h po i norma do 130-140. Moja diabetolog chciala zeby na czczo trzymala sie do 100 a po 2h po jedzeniu do 130 ale to ze wzgledu ze staralam sie o ciaze.

Soki nawet rozcienczone to traktujemy jako posilek wiec pewno dlatego Xmamuska mialas przekroczenie. W szpitalu dawali pol kubka soku jablkowego w ramach podwieczorku np i do tego kromka chleba razowego plus wedlina. Ja sobie rozcienczalam ten sok z woda lub nie pilam w zaleznosci jaki mialam cukier przed posilkiem.
Pamietajcie dziewczyny ze soki te kupne maja bardzo duzo cukru.

Luca :(
Ale to silniejsze ode mnie. Paski stoja i kusza :/ ale wiesz...mam wrazenie, ze wtedy to bylo mniej potrzebne jak teraz. W piatek dopytam czy mam w tej sytuacji sprawdzac i jak nie to obiecuje, ze powiem mezowi aby je schowal. Nawet teraz mu to powiem :p

Lunera nie wiem mozliwe ze to hormony. Wszystko mnie denerwuje, drazni. W domu jestesmy daleko w polu chociaz dzis M w koncu maluje pokoj dla malego ale to nic wszystko tak jak pisze mnie wyprowadza z rownowagi. Nic mi nie wychodzi. Czuje sie fatalnie, do niczego sie nie nadaje i jak jeszcze sobie uswiadomie ze synek przez te moje nastroje cierpi to jeszcze bardziej placze i tak caly czas. M ma mnie juz dosc i sie tez denerwujr chociaz dzisiaj mnie przepraszal ale on nie wie co sie ze mna dzieje i dlatego tez jest nerwowy przez to ze ciagle becze.

reklama
Do góry